Het weekendweer: Zaterdag tropenhitte, vanaf de avond kans op een onweersbui

Stadhuis
Foto: Obbe Bakker

Zaterdag klimt de temperatuur in Zwolle naar ruim 30 graden. Tropische hitte onder veel zonneschijn en waarschijnlijk minder sluierwolken dan op vrijdag. De warme zuidoostenwind is zwak of afwezig. Het blijft lang droog, pas tegen de avond ontstaat kans op een onweersbui.

Zaterdagmiddag en -avond komen uit het zuidwesten wolken opzetten, maar het is allerminst zeker of het onweer Zwolle dan al bereikt. Het beste advies is om een buien-app in de gaten te houden, want de buien verschijnen hoe dan ook plaatselijk. Een paar kilometer afstand kan al verschil uitmaken. Blijft het onweer uit, dan verloopt de avond warm.

Ook in de nacht naar zondag moet nog met buienactiviteit worden gerekend. Zondag overdag is de kans op een bui boven Zwolle het grootst. Er kan een forse tussen zitten die veel water loost in de stad. Hagel en windvlagen zijn ook mogelijk. Buiten zo’n bui om warmt het zondag op naar 25 graden of hoger. De zon vindt haar weg tussen veel wolkenpartijen door.

Zondag is een overgangsdag naar minder warm en meestal droog weer in de nieuwe week. Tot en met woensdag is een middagtemperatuur rond 22 graden te verwachten in Zwolle. Dinsdag staat regen en onweer op het programma. Er zijn tekenen dat de temperatuur later in de week opleeft naar een zomers niveau van 25 graden.

Foto 1
Stadhuis - Foto: Obbe Bakker
Stadhuis
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)