Het weer: Grijze start met kans op wat regen, later zonnig

Huibertplaat
Foto: Obbe Bakker

Vrijdag begint Zwolle onder een grijze wolkenmassa. Al vanaf de vroege ochtend valt er soms wat regen uit. Kans op nattigheid blijft er tot in de middag. Dan breekt de bewolking, vanuit het noordwesten klaart het steeds meer op en gaat de zon flink schijnen.

De zuidwestenwind is eerst matig, kracht 3, ’s middags aantrekkend naar kracht 4. Een enthousiaste bries waar windsporters wel raad mee weten. In de avond weinig wind.

Onder de bewolking ’s morgens vroeg is het meteen al minstens 19 graden. Later op vrijdag, wanneer de zon in beeld is verschenen, staat ongeveer 24 graden op de thermometer. ’s Avonds koelt het langzaam af en om 21.00 uur is het nog zo’n 20 graden in de stad.

Zaterdag heeft de zon in de ochtend alle ruimte, ’s middags schuift wat bewolking over van een zwakke storing die langs schampt, maar geen regen produceert. Zwolle haalt een mooie zomerse middagtemperatuur van 25 graden binnen.

Zondag staat de zon hoog aan de blauwe hemel. Met een zuidelijke aanvoer komt hitte uit Zuid-Europa hierheen, ’s middags wordt circa 28 graden Celsius aangeleverd.

Maandag is het bloedheet in Zwolle, een maximumtemperatuur tussen 30 en 35 graden onder een brandende zon en nauwelijks wolken. Dinsdag zit 30 graden er nog steeds in en slaat de broeierigheid toe omdat de lucht vochtiger wordt. Misschien komt dan al gauw een bui op de proppen en wordt de tropenhitte weggewerkt.

Foto 1
Huibertplaat - Foto: Obbe Bakker
Huibertplaat
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)