Het weer: Zon, wolken en droog

Noorderkolk
Foto: Ank Pot

Donderdag komt Zwolle in wat minder warme lucht terecht. Het blijft droog. De zon schijnt tussen de wolken, die waarschijnlijk wel talrijk zijn. De zuidwestenwind is eerst zwak, in de middag toenemend naar matig, kracht 3.

Zo’n licht briesje zorgt voor prettig weer. De temperatuur loopt ’s middags op naar 26 graden, na een beginwaarde ’s ochtends vroeg van ongeveer 18 graden. Ter vergelijking: woensdag in het begin van de middag werd het in de stad nog ruim 28 graden, doordat verkoelende buien waren uitgebleven.

Ons weer komt uit het zuidwesten, waarvandaan gematigde temperaturen en storingen worden aangevoerd. Dat gebeurt ook in de nacht naar vrijdag. De bewolking wordt ’s nachts al gauw dik, op nadering van een front met regen.

Vrijdagochtend bereikt de voorkant Zwolle al vroeg. Het wordt nat, waarna het weer ’s middags aan de achterkant opknapt. De wind uit het zuidwesten tot westen heeft kracht 3. Een middagtemperatuur iets onder 25 graden.

In de nacht naar zaterdag valt de wind weg en kunnen mistbanken ontstaan. Die lossen zaterdagochtend op. De zon schijnt vooral ’s middags flink. De wind is zwak uit noordelijke richtingen, de middagtemperatuur ongeveer 24 graden. Ook zondag lijkt het met de zon wel snor te zitten, maar een enkel weermodel ziet dan veel bewolking boven Zwolle.

Foto 1
Noorderkolk - Foto: Ank Pot
Noorderkolk
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)