Jan en Trijntje van Gijssel 60 jaar getrouwd

Jan en Trijntje van Gijssel zijn 60 jaar getrouwd.
Foto: Obbe Bakker

Jan en Trijntje van Gijssel zijn woensdag 60 jaar getrouwd. Wethouder Michiel van Willigen ging bij het echtpaar op bezoek om hen te feliciteren.

Jan van Gijssel en Trijntje Kort groeiden op in dezelfde buurt. Op 8-jarige leeftijd verhuisde Jan maar tien jaar later kwam hij Trijntje weer tegen bij danscafé Leunge, het latere Zaal Takens, in Balkbrug. Later trouwde het stel en kreeg twee dochters en een zoon. Inmiddels hebben ze ook acht kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Trijntje heeft de huishoudschool gedaan en werkte daarna als huishoudster. Toen de kinderen naar de lagere school gingen, stak ze de handen uit de mouwen als dictee- en oversteekmoeder. Jan volgde de lagere technische school in Zwolle en werkte onder meer bij de PTT en het latere KPN. In 2002 ging hij met vervroegd pensioen en werkte tot een paar jaar geleden als oproepchauffeur bij Wensink.

Jan zette zich als vrijwilliger in voor voetbalclub HTC en klootschietvereniging EZKV. Hij draaide onder meer kantinediensten en vervulde zo’n dertig jaar verschillende bestuursfuncties. Jan en Trijntje houden van vakanties vieren. Met de kinderen gingen ze jaarlijks naar Oostenrijk. Later reisden ze ook naar Zuid-Amerika, Azië en de Griekse eilanden.

Foto's 3
Jan en Trijntje van Gijssel zijn 60 jaar getrouwd. - Foto: Obbe Bakker
Jan en Trijntje van Gijssel zijn 60 jaar getrouwd.
Foto: Obbe Bakker
Jan en Trijntje van Gijssel met wethouder Michiel van Willigen. - Foto: Obbe Bakker
Jan en Trijntje van Gijssel met wethouder Michiel van Willigen.
Foto: Obbe Bakker
Familie van Gijssel - Foto: Obbe Bakker
Familie van Gijssel
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)