Het weekendweer: Twee mooie dagen

Bij het Westerveldse Bos.
Foto: Ank Pot

Zaterdag is het grijze wolkendek dat vrijdag met regen boven Zwolle treuzelde eindelijk doorgeschoven naar het zuidoosten. Neerslag blijft zaterdag op afstand, maar in de nacht naar zondag komt het front weer wat dichterbij. Met mogelijk meer bewolking en misschien een drup regen.

Voor het zover is, laat de zon zich zaterdag goed zien tussen wolkenveldjes. Dat levert een mooie dag op met een middagtemperatuur die 25 graden wil aantikken. De wind is overwegend zwak uit noordelijke richtingen. Zaterdagnacht is het praktisch windstil.

Zondag schijnt de zon, soms vanachter hoge sluierwolken. Later op de dag meer wind: noordwestelijk, toenemend naar kracht 3 tot 4. De temperatuur blijft waarschijnlijk iets onder de 25 graden. Op het weer is verder niks aan te merken, het blijft droog.

Maandag ligt Zwolle onder hogedrukinvloed. Regen bevindt zich op veilige afstand. Een droge dag met veel zon en wat wolken. De wind komt zwak uit het zuidwesten en de verwachte maximumtemperatuur in de stad is 25 graden.

Dinsdag boekt de temperatuur winst en komen we boven de 25 graden uit. Later op de dag trekt een regenfront over met daarachter wat koelere lucht. Kans op enige opwarming is er in de tweede helft van de nieuwe week.

Foto 1
Bij het Westerveldse Bos. - Foto: Ank Pot
Bij het Westerveldse Bos.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)