Het weer: Zon en wind, ook meer wolken

Langs de IJssel.
Foto: Obbe Bakker

Donderdag trekken sluierwolken op hoogte en ook lagere wolken over Zwolle. De zon heeft er eerst weinig last van. ’s Middags en ’s avonds zitten de wolken de zon meer dwars. Een kleine kans dat er een enkel spatje regen uitkomt ook, maar dat mag geen naam hebben.

Woensdag viel in de binnenstad de verwachte temperatuurdaling reuze mee. In Dieze werd in de luwte tussen de huizen toch nog 24 graden gemeten, terwijl het officiële KNMI weerstation in Heino niet meer dan 19,7 graden Celsius wist te noteren. Donderdagmiddag wijzen de Zwolse stadsthermometers weer zo’n 24 graden aan. ’s Morgens vroeg is de minimumtemperatuur ongeveer 13 graden.

De wind komt uit het zuidwesten en neemt gedurende de dag toe naar kracht 4. Net als woensdag een flinke bries, die soms vlagerig is.

De wolken op donderdag horen bij een koufront dat langzaam nadert uit het noordwesten. Vrijdag en zaterdag komt het steeds dichterbij en bepaalt dan het weer in Zwolle. We zien in elk geval de bewolking toenemen boven de stad.

Vrijdag valt er een beetje regen uit de wolken, terwijl de zuidwestenwind nog verder aantrekt. Zaterdag, wanneer het front over onze omgeving schuift, kan verspreid over de dag behoorlijk wat neerslag worden verwacht volgens de huidige weermodellen.

Zondag is het front voorbij en keert de zon in volle glorie terug. En ook na het weekend is de zomer in Zwolle nog niet voorbij.

Foto 1
Langs de IJssel. - Foto: Obbe Bakker
Langs de IJssel.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)