Berkum verliest nipt van ONS Sneek

|   Laatste wijziging

Berkum verloor op eigen terrein met 3-4 van ONS Sneek.
Foto: Peter Denekamp

Berkum heeft zaterdag in eigen huis met 3-4 verloren van ONS Sneek en greep daarbij, na een zwaar tegenvallende eerste helft, uiteindelijk net naast een punt. De Zwollenaren kwamen na rust knap terug en leken in extremis zelfs langszij te komen, maar daar ging een streep door.

“Vanuit het niets hebben we bijna een punt gepakt,” zegt Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “In de eerste helft hadden we geen aansluiting van achteruit, maar daarna lieten we zien dat we het wel kunnen en daar kunnen we verder mee.”

ONS Sneek zette direct druk en de Friezen leken al snel op voorsprong te komen, maar die treffer werd wegens duwen afgekeurd. Berkum ontsnapte opnieuw toen Ruben Eijzenga in kansrijke positie overschoot, maar halverwege het eerste bedrijf moest de thuisclub er toch aan geloven. Tim ten Voorde schoot een vrije trap fraai in de bovenhoek, maar bij die 0-1 bleef het niet lang.

Berkum liet zich steeds meer op eigen helft vastzetten en toen er bij een corner slecht werd ingegrepen kon Geoffrey Eekhof de 0-2 binnenkoppen. Op slag van rust werd het nog wat erger voor Berkum, toen Eijzenga de 0-3 in de verre hoek deponeerde.

Direct na de hervatting liet Berkum eindelijk zien wat terug te kunnen doen. ONS-doelman Thomas Hoekstra, voor rust nauwelijks in actie geweest, kon een schot van Vince van den Anker maar net keren maar moest even later capituleren.

Toen de ONS-defensie de bal verspeelde kreeg Van den Anker vrije doortocht en dat maakte hij bekwaam af: 1-3. De Friese bezoekers sloegen echter al snel weer terug. Na een knappe aanval over rechts kwam de bal bij Eijzenga, die weer op de goede plek stond om de 1-4 binnen te tikken.

Dat leek de genadeklap voor de Zwollenaren te zijn, maar na enkele wissels knokte de thuisclub zich knap terug. Invaller Serge Nap speelde zich na iets meer dan een uur fraai vrij en rondde dat goed af: 2-4. Nick Kleen leek even later enkele keren op weg naar de aansluitingstreffer, maar vond ONS-doelman Hoekstra op zijn weg en Berkum-spits Randy Vink had pech toen zijn intikker via de deklat overging.

Met nog een kwartier te gaan leek de zaak beslecht, toen Eijzenga werd gestuit in het Zwolse strafschopgebied. Joran Swart nam de toegekende penalty echter te zwak. Berkum-keeper Huib Veurink kon keren en dat was het sein voor een alles-of-nietsoffensief van de thuisclub.

Dat had succes toen Vink een kopduel won en Lars van Gerner de 3-4 binnen kon koppen. Berkum moest daarna met tien man verder omdat Derk Fuller tegen zijn tweede gele kaart aanliep, maar leek in de slotminuut toch langszij te komen.

Na een boogballetje van Kleen werkte Van Gerner de bal in het Friese doel, maar de goal werd geannuleerd omdat er hands zou zijn gemaakt. Ruim in blessuretijd ging een vrije trap van Dean Vreugdenhil over het doel van ONS, zodat Berkum uiteindelijk toch met lege handen van het veld ging.

Door: Theo Kölker

Foto 1
Berkum verloor op eigen terrein met 3-4 van ONS Sneek. - Foto: Peter Denekamp
Berkum verloor op eigen terrein met 3-4 van ONS Sneek.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)