Het weer: Veel wolken en kans op een bui

Achter het Zandhovebos.
Foto: Ank Pot

Maandag ziet Zwolle veel bewolking. Er zitten buitjes tussen, die ’s middags pittig kunnen zijn maar ook gauw voorbij trekken. De zon breekt dan even door. De wind is zwak uit het zuiden tot zuidwesten, waar ook de buiigheid vandaan komt.

De temperatuur pakt lager uit dan in het weekend, toen het in de stad zomers was en warmer dan 25 graden werd. Maandag stopt het kwik bij ongeveer 21 graden. Later in de avond verdwijnen de buien en klaart het op.

Zondag 22 september is de astronomische herfst begonnen. Het weer laat zich deze week ook steeds meer van zijn herfstachtige kant zien. Dinsdagmiddag gaat het van het westen uit regenen en vanaf woensdag volgen vanaf de oceaan nog actievere neerslaggebieden. Het weertype is volkomen anders dan afgelopen week, waarin we een warme aanvoer uit het oosten hadden.

Volgens sommige weermodellen staat aan het eind van de week een flinke bak herfstwind op het programma. Het wordt dan ook flink kouder, een maximumtemperatuur van hoogstens 15 graden. Volgende week zou het weer wat opwarmen.

Foto 1
Achter het Zandhovebos. - Foto: Ank Pot
Achter het Zandhovebos.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)