Zwolse Rotary organiseert morgen rally, opbrengst gaat naar goed doel uit Zwolle

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Meestal is het de Zwolse stichting Roeien met de Riemen die je hebt (RMRH), die mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken verrast. Nu was het een keer andersom toen Rudy Spanhak van RMRH de mailbox opende. Rotary Zwolle-IJsselland maakte de stichting blij met de mededeling dat de opbrengst van de autorally, die morgen van start gaat in Hoonhorst, wordt gedoneerd aan de Zwolse liefdadigheidsclub.

Rudy Spanhak zet zich sinds jaar en dag in voor mensen met een smalle beurs, mantelzorgers en mensen met een beperking. Samen met Ivan Snijder richtte hij daarom RMRH op. “Met RMRH proberen we zo veel mogelijk wensen te vervullen,” zegt Spanhak. De stichting zet dan ook alles op alles om voor deze mensen een leuk dagje uit mogelijk te maken.

“Wij zijn altijd op zoek naar sponsoren om zoveel mogelijk wensen te vervullen en nu wordt deze spontaan aangeboden,” zegt Spankhak verheugd. “Hoe mooi is dat en daar zijn we uiteraard heel erg blij mee.”

Rotary Zwolle-IJsselland ondersteunt RMRH met alle liefde. “Het past bij ons streven om van betekenis te kunnen zijn. Soms ondersteunen de leden met een actie een internationaal doel,” vertelt Louis Weenink van de Rotary. “Dit keer dragen ze een steentje bij aan een lokaal project.” Het bijzondere aan deze rally is dat de drie Zwolse Rotary’s de krachten hebben gebundeld. “Door gezamenlijk op te trekken, kunnen we een mooie bijdrage leveren aan het waardevolle werk van de stichting,” aldus Weenink.

De rally gaat morgen (zondag 29 september) om 11.00 uur van start bij Grand Café Kappers in de Kerkstraat in Hoonhorst. Tussen 16.30 en 17.00 uur keren de deelnemers weer terug bij het café. Iedereen is vanaf 10.30 uur welkom om de auto’s te bewonderen. Wie wil, kan meedoen aan de rally, dat mag met een klassieker of moderne auto. Deelnemers krijgen twee rallyschildjes die op de auto bevestigd kunnen worden.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)