Het weer: In de middag en avond misschien wat regen

Hessenpoort
Foto: Bob Koning

Woensdag gaat de meeste nattigheid aan Zwolle voorbij. Langs de kust trekken regengebieden naar het noordoosten en een voorloper met neerslag van ex-orkaan Kirk gaat oostelijk van onze regio langs. Misschien dat Zwolle daar ’s middags en ’s avonds nog een randje regen van meekrijgt.

In de ochtend laat de zon zich zien tussen een wisselende bewolking. De wind is matig uit het zuiden tot zuidwesten. ’s Middags en ’s avonds is de bewolking dikker, wanneer de restanten van Kirk met veel neerslag via Luxemburg naar Duitsland koersen. Twente en delen van Salland kunnen dan wat meer regen verwachten, hoewel een Duits weermodel denkt dat het daar geheel droog blijft, net als in Zwolle.

De woensdag begint in Zwolle met een temperatuur van ongeveer 13 graden. ’s Middags is 18 graden het maximum als het droog blijft. Gaat het toch regenen, dan een paar graden lager.

In de nacht van woensdag op donderdag zijn de restanten van Kirk boven Duitsland aangekomen, waar ze nog veel regen achterlaten. Bij ons draait de wind en komt uit het noordwesten. Frissere lucht stroomt hierheen, 14 graden is donderdag ongeveer de maximumtemperatuur.

Donderdag is er eerst dikke bewolking en kans op een bui. Daarna breekt het wolkendek en houdt Zwolle het overwegend droog. Er staat een volle windkracht 4 uit het noordwesten.

Die stevige noordwestenwind is een tijdelijke zaak. Vrijdag neemt de wind sterk af. De aanvoer wordt westelijk, in het weekend zuidelijk. Rustig herfstweer met op vrijdag en zaterdag waarschijnlijk veel zon bij een middagtemperatuur rond 14 graden. Volgende week lijkt er zicht op temperaturen rond 20 graden.

Foto 1
Hessenpoort - Foto: Bob Koning
Hessenpoort
Foto: Bob Koning

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)