Het weer: Regen in de middag en avond

Zwarte Water
Foto: Obbe Bakker

Dinsdag is het wachten op een regengebied. Het komt ’s middags in de regio Zwolle aan, na een droge ochtend die begint met enkele lage mistbanken boven de weilanden. De zon prikt ’s morgens nog even door sluierwolken heen.

In de loop van de ochtend wordt de bewolking dikker en na het middaguur gaat het regenen. Tot in de avond blijft het zwaarbewolkt en nat. De wind stelt een groot deel van de dag weinig voor. In de avond staat er een fractie meer wind, die dan van zuid naar noord draait.

Maandag scoorde Zwolle een middagtemperatuur van ruim 22 graden, dinsdag valt die onder de grijze regenwolken een beetje lager uit. De regen trekt dinsdagnacht naar het noordoosten weg. Onder weinig bewolking koelt het ’s nachts af naar ongeveer 12 graden.

Woensdag en donderdag staat er geen neerslag op de weerkaarten voor Zwolle. Twee compleet droge dagen met wolken en veel zonneschijn. Dat natuurwonder geschiedt woensdag bij een matige noordenwind en een middagtemperatuur van ongeveer 20 graden. Donderdag wordt bij een noordoostenwind 23 graden verwacht in de stad.

Vrijdag arriveert een onweersstoring uit Frankrijk. Vooral in de middag zitten we met veel bewolking en buien opgescheept. Of Zwolle de volle laag krijgt, hangt af van de precieze koers van de storing, die nog niet zeker is.

Volgende week gaat een omvangrijk hogedrukgebied ons weer bepalen. Regen wordt op grote afstand gehouden – mogelijk voor langere tijd – en het kwik zet een stijging in naar een zomers niveau van 25 graden.

Foto 1
Zwarte Water - Foto: Obbe Bakker
Zwarte Water
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)