Het weer: Veel wolkensluiers en weinig wind

Thorbeckegracht
Foto: Bob Koning

Maandag schuiven veel dunne en dikke wolkensluiers over Zwolle. Tegen de avond verdwijnen ze en is de ondergaande zon in volle glorie te zien. De wind zit in de oosthoek en is zwak. ’s Morgens is het ongeveer 7 graden, ’s middags is 13 graden het maximum.

Een storing trekt maandag over België naar het oosten. De wolkensluiers die Zwolle ziet, horen daarbij en misschien valt er ’s middags nog regen uit ook. De weermodellen zijn het niet eens over de precieze koers van de storing, sommige houden het op droog weer in onze regio.

In de avond is de storing met de bewolking naar Duitsland verdwenen. Het klaart op en de nacht verloopt kraakhelder, met een sterk dalende temperatuur tot gevolg. Slechts een graad of 3, 4 is het dinsdagochtend op neushoogte en er is kans op lichte vorst aan de grond. Autoruiten krabben zal hier en daar nodig zijn.

Dinsdag begint dus koud met boven de weilanden enkele mistbanken. Maar het is meteen zonnig en dat blijft het de hele dag. Sluierwolken verschijnen in de blauwe lucht en het is droog. De temperatuur boekt een beetje winst, ’s middags wordt het zo’n 14 graden in de stad.

Woensdagmiddag schiet de temperatuur omhoog, 20 graden wordt verwacht. Een zuidoostenwind voert warme lucht aan. Met de zon zit het waarschijnlijk wel goed. Donderdag en vrijdag is er minder zonneschijn, ook kans op regen, maar met nog bovengemiddelde temperaturen, zowel overdag als ’s nachts.

Foto 1
Thorbeckegracht - Foto: Bob Koning
Thorbeckegracht
Foto: Bob Koning

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)