Algemeen Log 94

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier. 

alg._log.jpg

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 95 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

251 gedachten over “Algemeen Log 94”

  1. @ Pa(o)pa, gefeliciteerd neem er 1 tje op.

    Woehoeee papa gefeliciteerd!!!

    Als ik nog weet hoe het allemaal gegaan is zal ik zeker een verslag maken, maar ja zoals vaker gaat het allemaal zo snel en moet ik duiken voor ufo’s etc….

    @Edwin ;):D ;D

    @Marcello
    It wasn’t me! Heb de hele wedstrijd gezien en t was een hele goede. Heb nog betaald ook voor me kaartje;)

  2. Even op verzoek van mijn jongste, hij heeft een hamster en krijgt over ongeveer een maand een 2e hamster.

    Hij wil zelf spulletjes (huisjes,trapjes) enz. gaan maken, nu is hij op zoek naar dikken en dunne wilgentenen.
    Heeft iemand deze voor hem.
    Zou hem er een groot plezier mee doen.

  3. BeeldBuidBode….net verdeurie een paar honderd tellen te laat voor DWDD >:(>:(>:(

    Nova (N2, 22:15)
    – Ziekenhuizen moeten babysterfte aanpakken
    – Kunsthandel optimistisch gestemd
    – Rechtbank reageert op gezinsdrama Zierikzee

    Sportjournaal (N3, 22:30)
    – Wielrennen: Samenvatting etappe vier Parijs-Nice
    – Hockey: Halve finale WK: Nederland-Australië
    – Schaatsen: Voorbeschouwing op de finale van de Wereldbeker die komend weekend in Heerenveen plaatsvindt
    – Voetbal: Voorbeschouwing op de Eredivisiewedstrijd die koploper FC Twente vrijdag speelt tegen ADO Den Haag

    CONSUMENT: Keuringsdienst van waarde
    (N3, 20:25)
    Jenever is de Nederlandse drank bij uitstek (al sinds de Gouden Eeuw!) en sinds 2008 een beschermd streekproduct. Maar de jenever van nu is die van vroeger niet meer, de ‘ambachtelijke stokerij’ op het etiket is vaak gewoon een fabriek. Ontmaskering van het industriële neutje

    FILM: Sleepless in Seattle (RTL 8, 20:30)
    Lekker ouderwetse romantische komedie van When Harry Met Sally-scriptschrijfster Nora Ephron. Weduwnaar Tom Hanks verhuist naar Seattle, maar kan maar niet loskomen van zijn verdriet. Wanneer journaliste Meg Ryan hem hoort op een radiopraatprogramma, herkent ze een verwante eenzame ziel, en besluit hem op te zoeken. Was destijds een enorme kaskraker

    REALITY: Over mijn lijk (N1, 22:25)
    Boerenkoppelaarster Yvon Jaspers neemt het stokje over van Patrick Lodiers en volgt anderhalf jaar lang vijf jonge, ongeneeslijk zieke mensen – Bob (30), Lonneke (26), Maartje (31), Sandra (30) en Pieter Jan (15) – in een nieuw seizoen van Over mijn lijk

    De wereld draait door (N3, 19:30)
    Tafelheer: Prem Radhakishun
    – Muziek van TheQ4
    РKunst van Joost van den Toorn in Kr̦ller-M?ller museum

    OOK JJ VAN DER WAL OVER NIEUW GAAFLIJKEND PROGRAMMA :D:D

    Pauw & Witteman (N1, 23:00)
    – Jan des Bouvrie is weer op vrije voeten
    – Stine Jensen en Rob Wijnberg zoeken naar identiteit in het boek Dus ik ben
    – Slachtoffer Bert Smeets dient een claim in tegen de katholieke kerk

    ATTENTIE DERK: JOUW JAN….ook bij P&W:

    Kijkcijfer
    De arrestatie van Jan des Bouvrie blijkt toch waar, ondanks de stellige ontkenning van vrouw Monique op de radio. ??Het radiofragment was de hele avond te horen in nieuwsrubrieken. Zo klinkt de leugen.?? Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) zou erg gebaat zijn bij een televisiecursus Bedrog voor beginners. ??Ook verdacht: dinsdag hadden Pauw en Witteman (Nederland 1, 23:05, 1.065.000 kijkers) de Rotterdamse politicus Ronald Buijt op bezoek, die zich opwond over gesjoemel met stemmen in zijn stad. Een dag later stortte het OM zich op de stemmenronselaar. Het P&W-fragment heb ik vaak teruggezien. Maar nee: ook met de kennis van woensdag ontmaskerde ik niet de acteur van dinsdag.??

    Omdat Peter van der Ploeg (Spits) ??geen reet weet van huizen kopen, kosten-koper, vrij op naam,?? hoopte hij wat te kunnen opsteken van Hoge hakken, strakke pakken (woensdag, Net5, 20:00, 87.000 kijkers). Dat viel flink tegen. ??Ik vond het hele programma eigenlijk niet zo spannend. En ik heb er niks van geleerd. Geen onderhandeling gezien, ook geen diepere overpeinzingen van de kopers en geen huilende makelaar die de koper in de armen valt. Nauwelijks hakken of pakken dus.?? (AK)

  4. @ Papa, 16:30….nee joh, absoluut niet, bijzonder sympatieke club. Waar ik in elk geval 1 vriend en veel goede bekenden heb. Ze moeten echter met het 1e tegen degradatie spelen, lijkt het. Dan lijkt de Duitse taktiek de beste….zeker als ze de punten op het laatst binnenhalen. Aan het begin van het seizoen was dat wel eens andersom begreep ik uit zeer betrouwbare en betrokken bron.

  5. Ok Edwin…wie Twente als kampioen tipt mag nu sowieso zijn/haar hand opsteken……:o niemand :o:o:o

    Gister verdeurie tussen maten verloor ik gewoon (was de enige die Ajax tipte), 2 Twente, 2 PSVouw……verzachtende omstandigheid? Vrouw des huizes stemde ook mee 😉

  6. Bericht door ingrid, op 11 maart 2010 om 18:56
    Even op verzoek van mijn jongste

    Loop eens langs een van de vele dijken die er in onze omgeving zijn Dan zie je dat de wilgen al aan het uitgroeien zijn. Dus knipschaar mee en knippen maar.

  7. @ Drama; vin’t dus prima. Zeker onder begeleiding van “dijkwachter Derk”. Maar Natas heeft er vanuit een heel ander gezichtspunt ook een uitstekende kijk op 😉

  8. Mooie journaal-berichtgeving uit de hofstad!

    Go Jeltje!!

    Zag bij DWDD ook zeer humoristische impressies van botsingen tussen kamerleden van SP en (zwaktebodreactie) PVV-ert. Daarna “orde, orde-comedy in het Eng.parlement”

    De discussie met Bodard, ook over het geld van de Katholieke kerk en de rapportage morgen van Deetman (geloof ik) …. lastig allemaal!

    Leuke tv.

  9. Nou dat is inderdaad wel een heeel ander gezichtspunt, je kan het trouwens beter een pols punt noemen 😀

    Inge en ik hebben Twente als kampioen getipt trouwens;)

    En nu dus Widm!

  10. VI morgen…bekende WVF-gezichten:

    2 van de 3 namen staan op het Olde Zakk’n Lijstje Wichert. Laat dat nu net die 2 lastigen zijn ivm concurrentie met “die sport met dat contactarme netje”:o:o:o Misschien kunnen Gijp en Johan-3 de jongens ompraten? Dat dat duffe gespring aan weerszijden van een netje (op 5 juni), toch nét even wat anders is dan de edele voetbalsport?

  11. Bericht door dick, op 11 maart 2010 om 20:09
    Zit er geen rondleiding in Derk?

    Nope ben echt druk met van alles. Maar dat is toch meer iets voor jou?

  12. PARDON Ingrid :o:o:o Twente…..’t zal em in de vrouwen zitten dan. Want de enige vrouw van gister was eerst fan van….écht waar….AZ en tipte nu Twente 😉

  13. Had het graag gedaan Derk, maar ken alleen de weg binnen ons eigen waterschap. Bovendien kan ik op het gebied van planten, bomen etc nog heel wat leren. Je loopt met mij zo het risico dat je een Zwols kwartiertje of 3 a 4 aan de verkeerde boom zit te plukken 😮

  14. Tssssss Dick schaam je 😉 je weet toch wel hoe een wilg er uit ziet!

    Ik weet nog wel toen de iepen ziekte er was en ik in het park achter het provincie huis met mijn vrouw was, opeens een reporter (RTV blurb) kwam vragen of wij wisten wat nou die iepen waren. Ik moest lachen heb hem op een eik verwezen enja daar gingen ze filmen. Was dat je tweeling broer dick?

  15. Omdat daar die dijk op staat Dick 😛

    Het wordt tijd dat we elkaar weer een zien, dan zal je zien wat ik bedoel 😀

  16. :):):) @ Derk, soms moet je iets overdrijven om het duidelijk te maken 😉

    En het verschil tussen een iep en een eik, gaat nog net lukken vrees ik

    kwam vragen of wij wisten wat nou die iepen waren. Ik moest lachen heb hem op een eik verwezen enja daar gingen ze filmen. Was dat je tweeling broer dick

    Maar zoals je weet, schaam ik me niet gauw. Waarom zou je dat doen?

    Wel bijzonder dat je in dat schitterende park “De Weezenlanden”, hand in hand (?) liep te paraderen met je geliefde lijkt me?

    Met die TeleTroepToeTerige onzuivere vingersverzwarter wil ik ff nixxx te maken hebben.
    ====================

    @ Natascha haha nu is’t duidelijk!

  17. Tweet van de dag
    do 11 maart 2010
    Zou hip Nederland de trend van deze zomer volgen en tralies voor de ramen monteren? #jandesbouvrie

    John den Braber
    =========
    Jan zien janken in het journaal? Ze hebben hem zooooo geplaagd enuh dat was omdat ik een heul bekende Nederlander ben! Moeders vond het allemaal ook zo ernstig! Ze moest er maar om liegen want hoe kun je nu eerlijk antwoord geven op journalisten-vraag waar Jan is? Weet je wat ook zo errug was….dat Jan niet eens wat WIST van een valse rekening van 80 mille! Weet je waarom niet…Jan is dislectisch…….ja mensen………ERRUG ALLEMAAL
    :o:o:o

  18. Tsss… dick toch. Hoe kan jouw BBB dit nou missen:

    Op het nachtkastje (VPRO)

    Afl: Youp van ’t Hek

    Korte portretten. In het kader van de Boekenweek 2010. Een kennismaking met de auteur en zijn of haar werk. De auteur spreekt over de passie en het enthousiasme, maar tevens over mogelijke frustraties en keerzijdes van het schrijverschap. Afl.: Youp van ’t Hek. Youp van ’t Hek treint samen met zangeres Lotte Horlings naar Zwolle voor een gezamenlijk optreden in de voorstelling Omdat de nacht… van Van ’t Hek.

    Ned 2 22.50 – 23.00

  19. Di’s pas ernstig:

    Nieuwe beschuldiging tegen Nederlandse VN-topman
    ‘Goedkeuring evaluatie geldstromen vervalst’
    Eric Overvest, het hoofd van de Verenigde Naties in Haïti, heeft tijdens zijn stationering in Somalië een evaluatierapport over geldstromen gepubliceerd met vervalste auteursnaam. Die beschuldiging komt naar boven nadat gisteren uit VN-onderzoek duidelijk werd dat Overvest al eerder strafmaatregelen nam tegen een klokkenluider die corruptie aan de kaak stelde.

    Door redactie J**p

    Matthew Russell Lee, de enige weblogger die geaccrediteerd is door het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York, onthult op zijn site Inner City Press dat Overvest een adviseur onder druk heeft gezet om een evaluatie van Somalische geldstromen goed te keuren. De adviseur in kwestie, de Australische dr Edwina Thompson, weigerde dat omdat ze vond dat de co-auteur van de bewuste evaluatie geen goed onderzoek had gedaan en de beweringen niet klopten. “Zijn beweringen zijn niet feitelijk noch gebaseerd op adequaat onderzoek” mailde ze aan Overvest. De Nederlandse adjunct-directeur van het VN-programma in Somalië dreigde daarop haar salaris niet uit te betalen als ze niet akkoord ging. Thompson volhardde principieel, Overvest publiceerde vervolgens het evaluatierapport toch en voerde haar zonder toestemming op als co-auteur. Deze kwestie speelde in 2007.

    Het incident is mede saillant omdat uit onderzoek in opdracht van de Veiligheidsraad blijkt dat de helft van de hulp aan Somalië als gevolg van corruptie verkeerde handen valt.

    Gisteren beschreef J**p hoe Overvest een klokkenluider die de corruptie aan de kaak stelde strafte en monddood probeerde te maken.

    Overvest is inmiddels gepromoveerd tot hoofd van het VN-programma in Haïti.

    Gister:

    ‘Nederlandse VN-topman in Somalië strafte klokkenluider’
    Onthullingen over corruptie en steun aan extremisten belandden in doofpot … beschuldigde geeft nu leiding aan operatie in Haïti
    Het hoofd van de VN-missie in Haïti, de Nederlander Eric Overvest, heeft op zijn vorige post in Somalië een medewerker gestraft die corrupte praktijken aan de kaak stelde. Die beschuldiging komt naar buiten in een onderzoek van het Ethisch Comité van de Verenigde Naties.

    Door Joop redactie

    De klokkenluider, de Brit Ismail Ahmed, stelde nepcontracten en frauduleuze betalingen aan de kaak bij de VN-hulp aan Somalië. Hij ontdekte dat één van de bedrijven die steun kreeg banden had met islamitische extremisten.

    Volgens Ahmed was er ook sprake van corruptie en onregelmatigheden bij het toekennen van contracten aan KPMG East Africa, onderdeel van het in Nederland gevestigde accountantsbedrijf KPMG.

    Zijn beschuldiging werd niet op prijs gesteld en in de doofpot gestopt. Nadat Ahmed de zaak had aangekaart werd hij zonder visum overgeplaatst naar een andere standplaats, zo stelt het Comité van de VN vast in een onderzoek dat door persbureau Reuters is ingezien. Daar bleef het echter niet bij. Een nieuwe potentiële werkgever werd door de VN-organisatie in Somalië onder druk gezet hem niet in dienst te nemen. Volgens Ahmed is Overvest, indertijd adjunct-directeur van het VN-programma in Somalië, daartoe hoogstpersoonlijk naar Dubai gevlogen. De Nederlandse functionaris zou de nieuwe werkgever, een partner van de VN, gewaarschuwd hebben Ahmed niet in dienst te nemen vanwege diens ‘belachelijke beschuldigingen’. Anders zou de samenwerking met de organisatie worden stopgezet. Het rapport van het Etisch Comité bevestigt die wraakactie maar vermeldt geen naam van de persoon in kwestie.

    De Amerikaanse organisatie ter bescherming van klokkenluiders, Government Accountability Project (GAP), stelt dat Overvest een van zijn Somalische handlangers in de doofpotoperatie heeft laten overkomen naar Haïti. Overvest is inmiddels directeur van het VN-programma in het door een zware aardbeving getroffen land. De VN onderzoekt momenteel of er stappen tegen Oververst worden ondernomen vanwege zijn rol in de doofpotaffaire.

    Vandaag werden de resultaten van een officieel onderzoek van de VN-Veiligheidsraad gelekt waaruit blijkt dat door corruptie de helft van de VN-hulp aan Somalië in verkeerde handen terecht komt. Een deel daarvan komt terecht bij moslimextremisten.

    Reuters: EXCLUSIVE-U.N. agency punished Somalia whistleblower

    Correctie 11-03: naam beschuldigde is Overvest in plaats van Oververst

    cc-foto: Peter Casier / World Food Programme.

  20. Hé bedankt Larry! Pssst zal ik je een geheimpje verklappen….denk dat het komt omdat BBBode gekoieerd is van een dagelijks verschijnend uitgebreider tv-overzichtsmail als service van……de VARA. En de VARA heeft NOVA daar zeker wat tegenover staan? Heb het ff nagekeken in mijn verwijderde items…niet genoemd….maar wel zeker kijken als mijn maat tenminste weg is die om 22.30 ongeveer 2 partytafels wilde komen lenen.

  21. Bericht door dick, op 11 maart 2010 om 21:11
    Wel bijzonder dat je in dat schitterende park “De Weezenlanden”, hand in hand (?) liep te paraderen met je geliefde lijkt me?

    We zijn daar met mooi weer wel vaker hoor net zoals de dijk van Zwolle naar Hasselt zijn hele mooie en rustige plekjes, maar paraderen nee hoor gewoon genieten 😉

  22. Sta er niet van te kijken dat J d Bouvrie binnenkort de cellen mag voorzien van een nieuw interieur:D

    Zeker weten dat dan die zwart-witte streep pakken weer terug komen 😉

  23. KokoK…nog een update vergeten

    Jan…vertelde hij zelf…moest er (echt gebeurd….hoe crimineel!) magnetronrijst eten 😮 Maar Jan lust helemaal geen rijst :o:(:'(>:(

  24. Bericht door Koko Hattem, op 11 maart 2010 om 21:30
    Sta er niet van te kijken dat J d Bouvrie binnenkort de cellen mag voorzien van een nieuw interieur

    Zeker weten dat dan die zwart-witte streep pakken weer terug komen

    Oke Jan gaat van zwart wit af maar metaal en beton gaan nu in zijn ontwerpen wel een grote rol spelen.

  25. Bericht door dick, op 11 maart 2010 om 21:30
    Ken de plekjes, ook genietend, maar (nog?) niet samen met mijn lieve vrouw. Nou ja, wat niet is kan nog komen…Uh “komen”

    Let it Come

  26. Misschien dan handel voor mij om daar dan de kokogakbal te serveren:D

    Hij zal al wel weer een bek kaviaar hebben gehad van dat spook van hem>:(

  27. Bericht door dick, op 11 maart 2010 om 20:42
    PARDON Ingrid Twente…..’t zal em in de vrouwen zitten dan. Want de enige vrouw van gister was eerst fan van….écht waar….AZ en tipte nu Twente

    Je hoeft je niet te verontschuldigen hoor Dick, doe ik ook niet Feyenoord word het dit jaar niet, en die ploeg uit amsterdam die gun ik het niet. Dus van mij mag Twente.:D

  28. Bericht door Derk, op 11 maart 2010 om 19:58
    Bericht door ingrid, op 11 maart 2010 om 18:56
    Even op verzoek van mijn jongste

    Loop eens langs een van de vele dijken die er in onze omgeving zijn Dan zie je dat de wilgen al aan het uitgroeien zijn. Dus knipschaar mee en knippen maar.

    Dat was hetgene wat we eigenlijk niet wilden doen, maar in de winkel heb je alleen maar hele dunne takken.
    Dus misschien moet het er toch maar van komen.

  29. Bericht door ingrid, op 11 maart 2010 om 22:26
    Dat was hetgene wat we eigenlijk niet wilden doen, maar in de winkel heb je alleen maar hele dunne takken.
    Dus misschien moet het er toch maar van komen.

    Doe het eens en geniet dan ook van de natuur 😉 Jullie zullen een hoop lol hebben. Ik kan je wel een adres geven van iemand die het heeft liggen maar dat doe ik niet. Geniet van die dag pluk/knip die takken en er daarna een trapje van maken dat is toch mooi! Alles zelf gedaan. :D:D:D

  30. @ Derk, vind samen met mijn zoon rondlopen in de natuur ook niets geen probleem, in het najaar moest hij voor school een herbarium maken, dus wij op weg, le moets eens horen wat voor een commentaar we kregen. Dit voorjaar “moeten”we nog een x, dus het probleem is niet om de natuur in te gaan.

  31. Youpie 😀 Was kort maar kracht in Zwollywood.

    Op het nachtkastje (VPRO)
    Ned 2 22.50 – 23.00

    Was interessant en grappig natuurlijk. Youp heeft dus de ambitie om een revolutie te onketenen :o8);):):D

  32. ACTIE…in april laten we merken dat we het niet meer pikken >:(

    Waterschappen zorgen voor hete lente….let maar eens op.

    Heb vanaf morgen ook échte shawls hangen in mijn kamer:
    – Een paarse van CFO
    – Een lichtblauwe van mijn ABVA :D:D:D
    – Zelfs de hoge hoeden-bond doet mee met de acties. Maar van de bond van de meestverdieners kon nog geen shawl af>:(>:(>:(

    MOETEN WE WEER NAAR MOKUM….DAN GAAN WE WEER NAAR MOKUM!!

    In 2004 lukte het ook uitstekend met Doekle T. (had kroonprins voor het CDA kunnen zijn als hij niet zo tegen de gillende had geageerd)
    En Lodewijk de Waal.

    Wordt dus vervolgd…..8)

    Trusten alvast.

  33. @ Dick,begrijp ik nou goed dat jij en je waterschappen in actie gaan komen.
    In 2004 heb ik het niet gevolgd. Wat is de reden dat jullie in actie gaan komen.

  34. Beste bezoekers (en sensatie zoekende stokers).

    Er gaan hier binnenkort IP banners uitgedeeld worden.

    Een ieder die hier negatief zit te stoken
    of andere mensen persoonlijk aanvalt,wordt
    niet meer toegelaten op het forum van de L.W.L.

    Klagen zal dan niet meer helpen.

    De webmaster…

    Zou Willem dan toch een nieuw koers gaan varen.:P

  35. Mogguh Ingrid….yep….heb de paarse en lichtblauw shawl (dat dan weer wel, geen voetbalsjaal) hier net in elkaar geknoopt opgehangen. Een papieren/kartonnen stropdas met “ABVAKABO-Ik maak me sterk voor inkomen en werk-CNV” hangt aan de muur als uitstekend non-verbaal communicatiemiddel 😉

    2004 (geloof ik hoor): alle ambtenaren vochten mbv gezamenlijke vakboden (Doekle Terpstra en Lodewijk de Waal, die van de hoge hoedenbond ken ik niet)
    voor betere arbeidsvoorwaarden: GELUKT. Op een zaterdag ben ik met mijn vriendin van WGS naar Mokum getreind (vergoed door bonden) en na “Het Museumpleintje” heerlijk wezen stappen :D:D:D

  36. Er gaan hier binnenkort IP banners uitgedeeld worden.

    Ik schrok even.

    Maar de enige die op het webforum van de LWL standaard het woord ‘banners’ gebruikt is Kleinganssei himself. Dus het gespuis regelt alles achter de knoppen.

  37. M?gge dick, zeg heb je al door dat op Henks blog Vree wanhopige pogingen doet met het hiernamaals in contact te komen, door oa te bloggen onder jou naam???
    De man word steeds tragischer…je wil het eigenlijk niet weten.

  38. Lees net dat Donald Trump s’werelds grootste golfbaan wil gaan bouwen (CNN.com)… voor een slordige 1,6 biljoen $$$

    Raad eens wie er geen last van de wereldwijde crisis heeft, OMG8)8)8)

  39. AJAX-brandbuscontrole is hier. Aardige kerel, gezellig ook. Vorige keer nam ie zo’n werktrui voor me mee met hun AJAX-embleem. Heb er vertrouwen in mensen. Voor zondag 8)

  40. @ QM, goeienmorgen hahahaha. heb geen zin meer in dat gillende G geneuzel. Hooguit hier. Hier komen tenminste nog normale reacties.

    Daarom nu ook ff een klein duitje van Thomas:

    Econoom
    Gezien het feit dat komende jaren de economische problemen politiek centraal komen te staan, is het opmer­kelijk dat maar één partij straks wederom een eco­noom als lijsttrek­ker zal hebben: de PvdA. Daarentegen bij het CDA en de Partij van de Dieren opnieuw: een jurist. Bij de VVD: een histori­cus. Bij D66: een kunst­histori­cus. Bij de PVV: een sociaal verzekerings­des­kundige. Bij Groen­Links en TON: een criminoloog. Bij de Christen­Unie: een rechtsfilo­soof.

    Geen van deze partijen heeft de gelegenheid te baat genomen om ­snel alsnog een econoom op het schild te heffen. En bij de SGP is een wiskun­dige voor een jurist ingeruild, bij de SP een epidemi­oloog voor een onder­wijzer. Elders zijn het de vertrouwde gezich­ten, die we soms al zeer lang kennen, met als recordhouder de man die als geen ander verkleefd is met het Binnenhof en beroepsmatig al in twintig jaar niets meer van de buiten­wereld te zien heeft gekregen, Geert Wilders.

    Crisistaks
    Wie wordt straks de man (of vrouw) van vijfendertigmiljard? De Chris­tenUnie komt in haar conceptprogram slechts op een derde uit, een crisis­taks voor de hogere inkomens inbegrepen. En daarover zal de verkie­zings­cam­pagne inderdaad gaan, want er staan maar twee wegen open: de uitgaven verlagen of de inkomsten verho­gen. Waar het begro­tingstekort niet oneindig lang zo groot blijven kan, teneinde Griekse toestan­den te voorko­men, betekent dat dus: meer bezui­nigen of meer belasten.

    Val daarbij niet in de valkuil van de schijnbezuinigingen, te weten vage kreten als ‘minder ambtena­ren’, ‘meer efficiëntie’ en ‘minder regels’. Zolang een partij niet concreet durft aan te geven, welke regels dan ge­schrapt moeten worden – wat betekent dat de overheid dus op een bepaald pro­bleem niet meer aangesproken wil worden – is die belofte gratuit.

    Volendam
    Laat men dan ook de moed hebben om te zeggen: afgebran­de café’s in Volendam, ingestorte balkons in Maastricht, misbruikte jongens in ‘s-Heerenberg – daar gaan wij niet meer over. Want al die regels met bijbe­horende ambtenaren waar­over de politici nu klagen, zijn er gekomen omdat diezelfde politici onder druk van een opgewonden publieke opinie bij elke nieuwe misstand riepen dat het onacceptabel was en nooit meer gebeuren mocht. En echt: op zo’n moment staat bij het ‘schande’ roepen Fred Teeven van Ruttes zelfbenoem­de dereguleringspartij echt niet bescheiden achteraan. Als de trein uitvalt, leidt dat tot Kamervra­gen. Als mijn gras­maaier uitvalt niet

  41. Bericht door dick, op 12 maart 2010 om 09:30
    Ed? werken…wa’s de definitie?

    Weet jij dat niet dick? Foei toch! Ik werk vandaag niet heb al weekend :D:D

    werken:
    het ontstaan van kleine tijdelijke vervormingen.
    a> bij staal: het uitzetten en inkrimpen onder invloed van temperatuurwisselingen.
    b> van hout: het uitzetten, krimpen en kromtrekken, als gevolg van wissellende vochtigheid van het hout.
    c> bij het gehele schip: door invloeden van buitenaf. Bijvoorbeeld door: ongelijkmatig laden, zware golfslag, aan de grond lopen of de helling op gaan.
    :D:D

  42. Johan-3 was vanmorgen erg sterk bij Veronica 😀

    Hij had het weer over het Viggo Waas/VI/Linda-incident. De presentator durfde het woord zelfs voor Veronica niet te noemen. Johan-3 genoot ervan het te zeggen. Ook omdat het volgens hem iedereen kon overkomen, ach is toch ook zo.

  43. Kan er geen weblogzwolle-debat met de gillende worden gevoerd….1 onderwerp: ambtenaren?

    Zou dan graag ff een Zwols kwartiertje mee willen doen :D:D:D

  44. Waar gaat het over Mars?

    Kroonprinsen CDA Jan-nogwat de Jager….oh ja (Kees met een C)
    Maar er zou wel eens een redelijk goede terug kunnen komen……de zwagert van Wouter Bos-zelve……Joop Wijn

    Ongelooflijk dat ze vinden dat Doekle het verprutst heeft met zijn anti-Wilders pamflet….of betekend het ook dat ze dat niet kunnen gebruiken als ze Geert tegemoet moeten komen???

    Sjek, influisteraar, de Vries is ook nog kroonprins schijnt ut……maar dat zal toch niet waar zijn? De JSF-vertegenwoordigerT die ons al bakkies geld heeft gekost voor er ook maar 1 is aangekocht :o:o:o

  45. Nu is dit de verhouding:

    Wouter Bos
    Politiek leider

    Mariëtte Hamer
    Tweede-Kamerlid
    Fractievoorzitter in de Tweede Kamer

    Lilianne Ploumen
    Partijvoorzitter

    ——-
    Samsom wat naar voren?
    ————
    Haha zelfs de stijllozen hebben nog geen VUIG vermoeden:

    Geen flauw idee wat ‘ie gaat vertellen, behalve dat het onderwerp het lijstrekkersschap van de PvdA betreft. Nu nog even testen, de microfoon staat al open. Straks HIER echt live.

    Prof. Hoxha | 12-03-10 | 10:49 | Link | Comments (0)

  46. Bericht door dick, op 12 maart 2010 om 09:30
    Ed? werken…wa’s de definitie?

    De hoeveelheid posts die jij op de weblog neerzet lijkt ook op werken.
    😉

  47. Wouter praat rustig…toenemde mate van verdeeldheid…eenheid samenwerking solidariteit. Iedereen nodig!

    12 jaar in de politiek.
    Eervol om juist nu….
    Prive….afgelopen jaren veel ingeleverd…..3 kinderen da’s de reden:

    ALLE LOF

    (Cohen premierskandidaat?)

  48. Geen respect voor de keuze van een zeer intelligent iemand die de publieke zaak 12 jaar heeft gediend? Die vrijwillig om gezinstechnische redenen het stokje aan ongetwijfeld een goed opvolger overgeeft?

    Met alle respect, die gezellige meneer van de SP lijkt me namelijk niet zo’n toppert. Jou?

  49. Denk je dat echt QM: verschuilen achter gezin? Heb toevallig (Hoop dat dat niet heel veel vaker gebeurd) van de week van 2 scheidingen gehoord met kinderen QM……………..hoop niet dat mij dat ooit gebeurd.

  50. Een goed opvolger? Ik houd mijn hart vast. Wouter Bos vond ik heel open en eerlijk over komen zojuist, en ik begrijp zijn beslissing dan ook (alhoewel ik het jammer vind: ik sta niet achter zijn standpunten maar vind hem een geweldige persoonlijkheid). Job Cohen zou hem gaan opvolgen? Dan kunnen we dit land afschrijven. Verder dan m.i. aanpappen, nathouden, kopjes thee en lief lachen komt die beste man tot op heden niet. Publiekelijk erkennen van de huidige maatschappelijke problemen en daar daadkrachtig tegen optreden, daar heeft hij nog nooit van gehoord lijkt het. Jammer!

  51. @ QM, vermoed dat jij 1 van de hele velen bent….die de impact van zo’n publieke (en zwaar verantwoordelijke) functie enorm onderschat. Nou ja, jullie zijn met velen. Da’s dan weer gezellig. Misschien kun je nog aansluiting bij die andere kudde zoeken? Of, da’s logischer, zit er al een overlap 😉

  52. Emile Roemer stáát er wel, kun je van verhagen niet zeggen…

    Jammer dat Bos opstapt, wie gaat ‘m opvolgen en waarom al dit zo vlak voor de verkiezingen???

    Nee, knap dat mensen hun privé voor werk laten gaan, daar geen misverstanden over, maar het is zaak dat er politiek genoeg tegenwicht tegenover negatievelingen word gezet…hoe dan ook.

  53. Cohen wordt in het buitenland meer gewaardeerd dan hier. Feit is dat extreem-rechts en de stijllozen al een jaar of 5 over (super beeldvormend) thee drinken reppen. Maar beste Hans, wat is het alternatief van samen goed en constructief overleg plegen?

  54. @ Hans:
    Cohen wordt ook in Mokum nog steeds door veruit de meesten gewaardeerd. Ondanks bijv de NZ-lijn. De verantwoordelijk VVD-wethouder met dat clownshoofd was voortdurend weer zijn handen in onschuld. Cohen is daar ook……en stuk genuanceerder over.

    Maar mijn voorkeur voor Plasterk mag bekend zijn. Wie een betere premierskandidaat is? Pffff die keuze durf ik niet aan. Mag niet eens, ben niet eens lid.

  55. En nu Balkje nog: want wil uitsluitend Premier blijven/worden. Is dus weg indien CDA niet meedoet aan volgend kabinet, of is weg indien CDA wel meedoet, maar niet de grootste is. En ’t CDA zakt flink in de peilingen….. Kandie beter direct stoppen toch??

  56. 😉 QM.
    @ Drama, denk dat dat ook wel een beetje meespeelde: wéér hetzelfde voorgekauwde gevecht met balkje. En hij was hem natuurlijk ook al spuug en spuugzat van de afgelopen 3 jaar. Economisch en financieel was Bos natuurlijk dé (zeker crisis-) manager. Maar gelukkig is balkje toen niet naar Brussel gegaan……..Hadden we Rat Verhagen gehad als MP
    >:(>:(>:(

    Waarom vraagt niemand aan het CDA: waarom toen wel Verhagen en waarom is hij nu geen alternatief? Zoveel tijd zit daar niet tussen????

  57. Verhagen, geen eq, iq en fletse persoonlijkheid…word ‘m niet voor het cda, te onbeduidend . Voor het buitenland heeft ‘ie sowieso afgedaan; ging ie Hillary Clinton kussen…FOUT, in de VS Huggen ze alleen maar.

    daaaaag maxime, alleen goed genoeg als prins carnaval.

  58. Joop Wijn terughalen lijkt me de enige optie. Sjek de influisteraar is veel te glad en glibberig van het lobbyen met een perperduur moordwapen. JC de Jager is/heeft het ook niet. Of Doekle maar CDA is zo skijterig voor PVV….Dan maar niet.

  59. Vanmiddag een persconferentie van Job Cohen.

    Maakt u zich vooral niet ongerust of Job de goede woorden kiest 8)
    Misschien kan de gastvrouw hem ook een kopje koffie of thee, wellicht water aanbieden? Bedoel, ’t is best een lange zit zo’n persverhaal.

  60. Ik ben voor de JSF, omdat ik opgegroeid ben met waarden die vrijheid hoog in het vaandel hebben. Waar was NL in 1940? Na de F16 is er behoefte aan een nieuw toestel. Voor defensietaken is de F16 een goed middel geweest. De wereld moet het idee hebben dat met NL niet te fu*ken is! Als het aan de PvdA ligt gaan we de komende 4 jaar met sportvliegtuigjes de lucht in.

  61. Jaap, waar gaan we de JSF van betalen? Vind je niet dat NL al genoeg gedaan heeft aan NAVO-ondersteuning? Van ver voor Screbrenicia, waar we (zo je weet) nogal stank voor dank kregen.

    Maar lees ik goed, dat je de huidige veiligheidssituatie nu wilt vergelijken met die van ’40?

    Hoe nodig is een nieuwe F16? Alternatieven goed bekeken?
    – geen vervanging
    – F16 opleuken
    Bijvoorbeeld?

    We laten ons nu f*cken en met nieuwe JSF’s niet meer? Hoeveel eigenlijk?

  62. Dijsselbloem heb ik hoog ja. Voorzitter? Mwooo, maar ik had Co Verdaas ook hoog destijds (hier op WLZ met foto als informateur) heb op hem gestemd. Maar hij kwam niet eens in de kamer.

  63. @QM haha 11:57
    11:48; denk dat de PvdA geen opvolger voor Wouter Bos moet zoeken, met de angst voor Geert in het achterhoofd. Denk, weet zeker dat ze voor niemand angst hoeven te hebben. Ook nixxx aantrekken van het angst- en haatzaaien zoals wij dat dagelijks bij Henk lezen. Gewoon ALTIJD van eigen kracht uitgaan. Er moet een bruggenbouwer staan….

    Dat is Cohen als geen ander. Maar nogsteeds kan ik niet kiezen tussen Plasterk en hem…..Ook van der Laan heeft die capaciteiten!

  64. Ben er van overtuigt dat Job Cohen een zeer respectabele partijleider gaat worden.Denk ook dat hij de middenpartijen dichter bij elkaar kan brengen.Daarbij is het een persoon die ook in het buitenland respect heeft.Gillende Geertje zal aan Job Cohen een zware kluis krijgen.
    Voor brekebeentje Balkenende een geduchte tegenstander.
    Al met al hoeft dit niet verkeerd te zijn om weer wat stabiliteit in de politiek te krijgen.

  65. van der Laan…??? Probeer je geertje nu overspannen te krijgen???:P

    Nee, over Cohen als persoon geen twijfel maar het gaat stemmen kosten want veel mensen laken zijn zwakke opstelling tegenover medelanders…en dat is nog zacht uitgedrukt.Cohen is precies het excuus wat wilders nodig had…en Cohen als premier??? Ik heb weinig hoop…

  66. @Dick. Bij volgende missies met oorlogsituaties (en die gaan er ongetwijfeld komen) wil je als frontsoldaat goede luchtsteun als ’t er om gaat; en ’t liefst van je eigen land. Dus MOET je mee in de ratrace.
    Noem mij een alternatief.

  67. @ @M 21:14; Hahaha…Idd da’s niet leuk: De gillende zou zo’n inhoudelijke discussie op feiten en vol nuance niet aankunnen.

    Begrijp dat excuus.

  68. Drama; mijn inzet—-zie geschiedenis, grootte van het land etc

    Uiterst terughoudend met militaire steun. Vermoed ook te vaak dubbele belangen…smerige politieke spelletjes….wij schijnen het grootste wapenproducerende land ter wereld te zijn 😮

    En waarom word er bijvoorbeeld in Afrika niet ingegrepen?
    Wat heeft het in Irak opgeleverd, In Screbrenicia (enkel hoon) en in Afghanistan heb je ze naar Pakistan gejaagd……….dat wordt lastig want we winnen ook geen mot met economisch groeiland India.

  69. Hmmm Wouter was wel een stemmentrekker denk dat Cohen dat niet zo zal zijn…. Enfin we zullen het zien in juni, mocht hij partijleider worden (wat ik wel verwacht).

  70. Asscher plv van Cohen in Mokum? Zou niet gek zijn, da’s een topperT 😀

    Groeten,
    zulke gast 😉

    Hoe kun je nu iets verliezen heleen, dat er niet is?

  71. Dick, jou avatar de meeste dromen zijn bedrog, maar hoop doet leven.
    @ Natascha, zit erg diep bij jou. Heb hier ook iemand zitten die zou jou avatar volgens mij wel op zijn arm getatoeerd willen hebben.

  72. Het boek Binden van Job Cohen is een echte aanrader,daar beschrijft hij zijn visie.
    Hier een recensie.

    Recensie(s)
    NBD|Biblion recensie
    Deze elf toespraken door de bekende PvdA-politicus, tegenwoordig burgemeester van Amsterdam, gaan over het gevoel dat mensen hebben die er niet bij horen, allochtonen die vreemd genoeg minder wettelijke rechten hebben dan Friezen, het positieve aspect van migratie (tegen de leegloop van Nederland), de burgerschapsnorm die ook voor zittende burgers geldt, de intieme huiselijkheid van Van Randwijk, religie als bindende factor, de beschermende rol van de overheid als burgers wel of niet religieus willen leven, de geschiedenis van joden die zich wel aanpasten en toch niet werden geaccepteerd. Kortom: ergens bijhoren is de keuze van de meerderheid om anderen erbij te laten horen. Deze bundel bestrijkt een periode van acht jaar burgemeesterschap. Het is bepaald geen momentopname. Het geeft inzicht in de verbindende denkwijze van de man die burgemeester wil zijn van alle Amsterdammers. Dit boek is niet alleen voor Amsterdammers; Cohen is in zijn samenbindend denken een beetje de ‘voorbeeldburgemeester’ voor alle Nederlanders.

    (NBD|Biblion recensie, Drs. Marianne van den Heuvel)

  73. @Ingrid
    Het is obsessief;) niet goed maar toch is het zo. Als ik je weer een x zie irl dan zal ik je vertellen hoe diep of dat het zit 😀

  74. Cohen een prima oplossing voor de Pvda.Dat is een man met inhoud en uitstraling.Of hij ook tegenwicht kan geven aan Wilders in een debat weet ik niet .Maar ik ben van mening dat hij door zijn rustige en vertrouwde indruk veel stemmen kan winnen.Het is een wijs man en toch bij de Pvda.

  75. Bij mij is het af en toe gewoon ziekelijk….. Mensen verklaren me ook voor gek maar ja het gaat al helemaal automatisch ik kan er niks aan doen gewoon 🙂

    vb geel en rood mogen never nooit naast/tegenover elkaar, met alles,en is t wel zo? als ik het kan veranderen, doe ik dat, automatisch, dus niet echt normaal zeg maar….. Ik ken nog een persoon die dat heel erg heeft, die hier op wlz zit:D

  76. De Zwolse duikers moeten in Deventer ingezet worden,daar willen ze niet meer.Hopelijk de keeper van GEA zondag nog wel.Moeten die Zwolsen de deventenaren redden.Wordt het misschien waterpolo??

  77. Leuke Avator Natas. Ingrid, houden jouw collega en jij van tattoo’s?

    Newyearsday U2 gewoon net op 3fm kreeg helaas alleen het slot mee bij Clau.

    Nog een uurtje of 3.5 :D:D:D

  78. Ok Natascha, je gaat inderdaad erg ver. Probeer dat bij mijn oudste wel wat in te dammen.Want er zijn momenten dat ie doorslaat als het over hun gaat.Zoiets als een rode lap bij een stier.

  79. Wichert.

    Gillende Geertje zal verbaal heel wat anders uit zijn hoge hoed moeten halen dan een kopje thee drinken en zijn islamfobie.

    Job Cohen staat bekent om zijn rustige manier van zaken te benoemen,zijn gevoel en manier om mensen nader tot elkaar te brengen.

    Dat is waar het land behoefte aan heeft,de tijd van schelden,tieren moet maar eens afgelopen zijn.

    Dit is ook een opening om de middenpartijen dichter bijelkaar te brengen.

  80. Nee Dick, gaat niet over collega’s, ben niet op mijn werk mijn oudste neigt naar Natascha, als het over GAE gaat.En tatoo’s heb ze zelf niet, maar zolang je het beperkt houd vind ik ze vaak erg mooi.
    Vind zo’n compleet vol getatoeerd lichaam echt vreselijk. Ondanks dat de afbeeldingen individueel best mooi zullen zijn.

  81. Ik dacht dat het iets jeugdigs was maar dat blijkt niet zo te zijn:P Ik hoop voor je dat hij niet zo erg wordt als mij.

    Ps: is het nou als mij, als ik of dan mij , dan ik?? haha ik weet het niet meer ;D

  82. Vind dat middenpartij ook een vieze klank heeft gekregen. Wat is het alternatief? Extreem-denkender partij?

    Daar valt nogal lekker en makkelijk een land mee te bezeilen :o:(>:(

  83. Bericht door dick, op 12 maart 2010 om 13:27
    @ Zwolse, kan zo geen – punten van Lodewijk Asscher bedenken.

    Mijn gevoel zegt mij dat Guusje Ter Horst ook weleens in beeld kon komen.

    Aantal weken geleden gaf ze al aan dat een berstuurlijke functie haar meer ligt.

  84. Voorzitter toch niet? Ploumen doet het goed lijkt me….
    Een bestuurlijke functie buiten beeld?

    Jij waagde je niet aan een voorkeurlijstje he?

    Inmiddels ben ik er voor mezelf uit. Job is een uitstekend presidentskandidaat maar

    Plasterk blijft mijn man
    2. Eberhart
    3. Albayrak (ook nog héél kort gesproken in Zwolle; vlak voor installatie kabinet……toen ik me illegaal tussen alle kopstukken bewoog (w.o. Fer Mingele en de vrouw van Wouter). Albayrak is een toppertje, weet dondersgoed wat ze wil) en….mijn eerste vrouw.

  85. Hoe nodig is een nieuwe F16? Alternatieven goed bekeken?
    – geen vervanging
    – F16 opleuken
    Bijvoorbeeld?

    Bericht door drama123, op 12 maart 2010 om 12:17
    @Dick. Bij volgende missies met oorlogsituaties (en die gaan er ongetwijfeld komen) wil je als frontsoldaat goede luchtsteun als ’t er om gaat; en ’t liefst van je eigen land. Dus MOET je mee in de ratrace.
    Noem mij een alternatief

    Dus geen verhalen waarom we ergens niet ingrijpen, noem eens een alternatief voor de F16.

  86. Gillende: in 3fm-journaal “Cohen = grootste multicultiknuffelaar van NL”.

    Kunnen mensen nu niet zien dat dit een uitermate zwakke beeldvern*uking is?
    Ok, sommigen willen dat niet zien. Da’s wat anders.

    Zie hier de tegenstelling:
    Bruggenbouwer-klovenschepper en in standhouder
    Iedereen doet mee-veel tegen andere CULTUREN (want dat zegt ie)

  87. Dick.

    Ik bedoelde dat Guusje Ter Horst weleens voor het burgemessterschap in Amsterdam in aanmerking kon komen.

    Wat mijn voorkeurslijstje betreft vind ik nogal moelijk.

    Plasterk ,een prachtkerel maar toch onterecht benoemd wordt als een feestganger.
    Eberhart van der Laar heeft wel mijn voorkeur.
    Net als Albayrak,goed gebekt en bezit kennis.

    Heb die gillende clown gehoord net ,die krijgt een hele kluif aan Job Cohen.:D

  88. Tuurlijk Zwolse….Asscher eerst even op de tent passen of gelijk? Zou kunnen, want beschikbaar. Zag Eberhart ook wel voor me als burgerVADER. Denk dat je gelijk hebt.

    Ach, die feestganger-sticker is enkel uit jaloezie en afgunst stijlloos geplakt.

    :):):) Kluif?! Reken erop! Feiten, nuance, doel (uitsluiting of samen bouwen?)…..smullerij 😉

  89. Zwolse,
    Gelezen? Duidelijk volgens mij:

    Hoe nodig is een nieuwe F16? Alternatieven goed bekeken?
    – geen vervanging
    – F16 opleuken
    Bijvoorbeeld?

  90. Bovenstaande is ook duidelijk maar niet hetgeen ik wilde plakken 😮

    Verklaring Wouter Bos
    op 12 maart 2010

    Wouter Bos maakte zojuist in Nieuwspoort bekend dat hij zich niet kandidaat zal stellen voor de Tweede Kamer, niet als lijsttrekker noch als gewoon Kamerlid. Hieronder zijn verklaring:

    ‘Op 9 juni zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Grote keuzes zullen dan voor liggen. Er zullen de komende jaren ingrijpende maatregelen genomen moeten worden om de economische crisis te boven te komen, om de werkloosheid laag te houden, om onze verzorgingsstaat aan te passen aan het feit dat we allemaal steeds ouder worden en om onze economie te vergroenen. Dat is geen geringe opgave. En al helemaal niet nu ons land in toenemende mate verdeeld dreigt te raken langs etnische, culturele en religieuze scheidslijnen.

    Voor mij betekent dit vooral dat er nu behoefte is aan een politiek die de kracht van eenheid, samenwerking en solidariteit centraal stelt. Een leiderschap ook dat verbindend werkt en ons land niet uiteen laat vallen in winnaars en verliezers, of in mensen die wel en mensen die niet mee mogen doen. We zullen iedereen nodig hebben en kunnen het ons niet veroorloven mensen aan de kant te laten staan. Dat zou niet alleen sociaal onwenselijk maar ook economisch onverstandig zijn.

    Dit is het verhaal waar ik voor de politiek ben in gegaan, het verhaal waar ik altijd in heb geloofd en me altijd voor heb ingezet. Het is ook het verhaal waar de Partij van de Arbeid op 9 juni mee naar de kiezer gaat, maar niet meer met mij als lijsttrekker.

    Ik heb nu 12 jaar in de landelijke politiek doorgebracht, waarvan 7 jaar als Kamerlid, 2 jaar als staatssecretaris, 3 jaar als minister en vice premier en ruim 7 jaar als politiek leider van de Partij van de Arbeid. Ik heb dat al die jaren met volle overtuiging gedaan. Met name de laatste drie jaren waren uniek en uitdagend en ik heb het als heel bijzonder ervaren ons land juist toen te mogen dienen en mijn bijdrage te mogen leveren om ons land door de heftigste economische crisis van de laatste 80 jaar te loodsen. Ik heb de verantwoordelijkheden die dat met zich mee bracht elke minuut gevoeld, er met ziel en zaligheid invulling aan gegeven en het bovenal als heel eervol ervaren juist nu de publieke zaak te mogen dienen.

    Maar ik heb ook andere verantwoordelijkheden, met name als vader in een gezin met drie jonge kinderen. De afgelopen jaren heb ik hier heel veel op moeten inleveren. De komende jaren wil ik meer tijd aan mijn gezin besteden. Dat verhoudt zich slecht tot wat er van mij gevraagd zou worden als ik mij wederom zou kandideren als lijsttrekker van de Partij van de Arbeid.

    Daarom heb ik het partijbestuur, de kamerfractie en mijn oud-collega’s in het kabinet vandaag bedankt voor de samenwerking en hen laten weten dat ik mij niet kandidaat zal stellen voor de Tweede Kamer, niet als lijsttrekker noch als gewoon Kamerlid.

    Dank u wel.’

  91. Bericht door dick, op 12 maart 2010 om 14:18
    Zwolse,
    Gelezen? Duidelijk volgens mij:

    Hoe nodig is een nieuwe F16? Alternatieven goed bekeken?
    – geen vervanging
    – F16 opleuken
    Bijvoorbeeld?

    In een tijd van crisis is de aanschaf van JSF wat mij betreft onbespreekbaar.

  92. Dat is waar Dick van die sticker,maar het zal altijd gebruikt worden.
    Net als Wouter Bos de naam van draaikont van Balkenende opgeplakt kreeg.
    Zag dat brekebeentje zelf draaien als een ouderwetse draaitol toen hij onlangs daarop aangesproken werdt door Clairy Polak in buitenhof.

  93. Er is gisteren weer iemand van de peperbus gesprongen. Walgelijk om te zien dat er allemaal mensen stonden te kijken naar zijn/haar afgedekte lichaam. Ook hoorde je hier en daar verschrikkelijk egoistisch commentaar in de trend van ‘wat een egoist was dat om dat te doen met zoveel getuigen’ en ‘had ie niet even kunnen wachten tot het donker was”……. :(:(

  94. Ach jajaja, dat is de ikke,ikke cultuur van tegenwoordig. Waarom er over nadenken wat de beweeg redenen van hem/haar was, om dit te “moeten” doen.:(

  95. In en in triest zulke zaken.

    En die smakeloze uitspraken van die gasten die meteen hun mening al verkondigen,kun je alleen maar vaststellen dat dit soort mensen zelf waarschijnlijk alles nog op de rails hebben.De verloedering ten top.:'(

  96. Rangina, als je nog wilt reageren op mijn antwoord op “installatie nieuwe….” Wil je dat dan hier doen? Kan ie daar weggegumd worden. Is immers nogal heftig off-topic:

    Beste Dick, ik ben werkzaam in het bedrijfsleven en voor het tweede jaar op rij zit er geen loonsverhoging in. Daar zeur ik niet over, want ik heb tenminste nog een baan. In goede tijden komen de loonsverhogingen vanzelf weer. Geldt ook voor jou, doe niet zo ontevreden, het is terecht dat ook de overheid de hand op de knip houdt in tijden van economische tegenwind. Denk ook eens aan alle mensen die de afgelopen jaren ontslagen zijn. Als zij dit lezen zullen ze zeker denken dat je niet zo moet zeuren. Sorry hoor, maar als de economie weer echt op gang komt wordt ook jij daar weer beter van, maar nu even niet. Het is niet anders

    Bericht door dick, op 12 maart 2010 om 15:08
    @ Rangina, jouw werkgevers hebben dan waarschijnlijk ook geen beloften gedaan? Die van ons wel. Aan geen van beiden gehouden. Je weet ook dat salarisvergelijkingen bedrijfsleven/publieke sector heel vaak mank gaan? Maar dat door de secundaire arbeidsvoorwaarden (oa) vaak veel mensen in de publieke sector werkzaam blijven?

    Hoeveel extraatjes heb je bij je salaris? Als 13e maand, studievergoeding, Woon-Werk verkeer, Km-vergoeding, overwerk etc….speelt allemaal mee.

    Ben in het algemeen de laatste die ze*kt over geld. Hier gaat het echter om….rechtvaardigheid en eerlijkheid. Men komt de beloften niet na….. tja. Knap dat jij mij op ontevredenheid betrapt! Wil je stuk voor stuk de onderwerpen aankaarten waar op ik ontevreden ben in het leven? Ontevreden over oneerlijke mensen ja en over troeptoeterende klovenscheppers maar echt houtsnijdende onderwerpen? Ben zelfs tevreden over mijn salaris. En vind geld slechts een middel. Jij ook?

    Mooi voorstel van onze bonden (alle 3) dan ook: 36 urige werkweek. Dus zeg maar tijd ipv geld en het zou de werkgever dan per saldo nog veel minder kosten ook.
    ——————–
    Over die mensen die ontslag krijgen, goed dat je erover begint, heb ik het dagelijks! Het zal je gebeuren zeg…..en dan wat ouder. Niet wat anders kunnen: vlieg je toch tegen de muren op?

    Dus idd: Tel uw zegeningen. Dan echter valt “oneerlijkheid” (beloften niet nakomen) des te meer op.

  97. Tel uw zegeningen, da’s idd een goeie. Economisch zit ’t tegen, het is niet anders. Ik heb 4,5 maand in de ww gezeten. Heb nu weer sinds 2 maand een baan. Mijn salaris zit op een peil waar ik 10 jaar geleden ook op zat, tijdens de booming mobiele telecom business, maar je hoort mij niet klagen, ben blij dat ik weer aan het werk ben, bedenk daarbij ook even dat ik zondag 56 wordt dus je begript dat ik’m vorig jaar wel ff heb zitten knijpen.

  98. Joppuh. Koester je zegeningen. Op jouw leeftijd een andere baan: petje af. Ook daarmee alvast gefeliciteerd. Prettige dag zondag.:)

  99. @ Joppuh, gefeliciteerd alvast. Al weet ik bijna zeker dat je morgen weer eerder de Youpuh opvist.
    Kom je zondagmiddag nog wel ff bij de tentmuziek voor de wedstrijd van ’t jaar?
    Drama ook?

  100. Zo daar stond wel een ROOD boegbeeld op die persconferentie.

    De eerste peilingen geven nu al duidelijk aan dat Job Cohen gezien wordt als komend MP.

    Balkie zakt verder weg.

  101. Zwolse ik ben het met jou eens wat betreft Cohen en de manier van doen.Het moet inderdaad maar weer eens ergens over gaan op een fatsoenlijke wijze.

  102. Super van die baan Joppuh! Gefeliciteerd!! Gewoon met carnaval ook in de ww en nixxx zeggen bij Stap….hmmm siert je. Niet janken en gillen. Voor dat laatste hebben we immers een zichzelf politicus noemend lid van de zeer behoorlijk-rechtse elite.

    Wat zei Job(uh)?

    Job Cohen heeft zich vrijdagmiddag kandidaat gesteld als lijsttrekker van de Partij van de Arbeid. In zijn toespraak lichtte hij toe waar de PvdA volgens hem voor staat: ‘Een partij die het niet moet hebben van one-liners, omdat wij voortdurend op zoek zijn naar balans: balans tussen individu en samenleving, tussen oude Nederlanders en nieuwe Nederlanders, tussen internationale oriëntatie en nationaal belang, tussen ouderen en jongeren, tussen gelovigen en niet-gelovigen. Een partij die altijd op zoek is naar die fatsoenlijke samenleving.

    Ik hoop dat heel veel mensen met mij willen meedoen. Mensen van binnen de partij, maar ook mensen van buiten de partij, mensen die lid waren of die dat willen worden. Zodat we samen werken aan een fatsoenlijke samenleving, een samenleving in balans, juist nu, in deze moeilijke tijd. Daarom stel ik mij vol overtuiging kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de Partij van de Arbeid. Klik op lees meer voor de volledige toespraak van Job Cohen.

    (gesproken woord geldt)

    Toespraak Job Cohen 12 maart 2010 partijbureau PvdA

    ‘Vandaag stel ik mij met grote overtuiging kandidaat als lijsttrekker van de Partij van de Arbeid, de partij waar ik al sinds mijn 18e lid van ben. Mijn ouders behoorden tot de allereerste leden, mijn moeder is lid geweest van de gemeenteraad van Heemstede. De partij is een belangrijk onderdeel van mijn leven en geschiedenis, niet zozeer vanwege de partij zelf, maar meer om haar uitgangspunten. Want de Partij van de Arbeid gáát ergens over, maakt zich druk om mensen, over het welzijn van iedereen.

    De aanleiding om mij kandidaat te stellen, heeft u vanmorgen kunnen horen. Wouter Bos heeft verteld dat hij zich niet kandidaat stelt als lijsttrekker voor de komende verkiezingen. Laat ik voorop stellen dat ik dat betreur. Hij heeft de Partij van de Arbeid gedurende jaren met hart en ziel voortreffelijk gediend, hij heeft prachtige momenten meegemaakt en hele moeilijke, en hij heeft telkens de guts en de energie gehad om door te gaan.
    Niet voor zichzelf, maar voor het verwezenlijken van zijn idealen: bijdragen aan een fatsoenlijke samenleving.

    Ik wist al gedurende langere tijd dat Wouter overwoog, uitsluitend en alleen op grond van persoonlijke omstandigheden, om zich niet voor een volgende periode kandidaat te stellen. Het zijn overwegingen die ik herken en in hoge mate respecteer. Gedurende onze gesprekken heeft hij aan mij de vraag voorgelegd of ik bereid zou zijn mij als lijsttrekker te kandideren, wanneer hij zich zou terugtrekken. Toen die vraag mij enkele weken geleden in definitieve vorm werd voorgelegd, heb ik die bevestigend beantwoord.

    Ik moet hiervoor een offer brengen dat mij zwaar valt: ik treed vandaag terug als burgemeester van Amsterdam. Ruim negen jaar heb ik dit ambt met hart en ziel vervuld en ik zal het vreselijk missen. Het is de mooiste functie die ik ooit in mijn leven heb gehad en het heeft mij ontzettend veel gegeven.

    Het spijt mij dat ik op deze manier zo plotseling de nauwe banden die ik met zo velen heb, moet loslaten: met mijn naaste medewerkers, met de leden van het College van Burgemeester en Wethouders, met raadsleden, met al diegenen in de stad die zo hard werken om Amsterdam te dienen.

    Het dagelijkse contact met al die Amsterdammers die van de stad een feest maken, zal ik vooral missen. Tegen hen zeg ik: ik ben geboren in Haarlem, ik heb gestudeerd in Groningen, ik heb gewerkt in Leiden, Maastricht en Den Haag, maar de afgelopen jaren ben ik Amsterdammer geworden en ik zal dat mijn hele leven blijven.

    De PvdA koos in 2005 voor een nieuw beginselmanifest, waarin het recht op een fatsoenlijk bestaan voor iedereen en volwaardige deelname door iedereen aan de samenleving centraal staat. Als burgemeester heb ik in het leven van mensen gezien hoe belangrijk het realiseren van juist dat ideaal is.

    Want ik heb gezien wat het betekent voor mensen als zij geen werk hebben of juist twee banen nodig om rond te komen.
    Wat het betekent als kinderen onvoldoende scholing krijgen, de Nederlandse taal niet goed spreken en dat nooit meer inhalen, of als zij niet goed kunnen rekenen.
    Wat het betekent als je niet veilig over straat durft of als ziekte een obstakel in je dagelijks leven is.

    En ik heb gezien hoe zeer mensen elkaar soms niet meer verstaan, wanneer er geen bereidheid is om gezamenlijk te werken aan een gedeelde toekomst, wat het betekent als er haat ontstaat, bijvoorbeeld in de periode na de moord op Theo van Gogh.

    Maar ik heb ook gezien wat er allemaal kan als we samen de schouders er onder zetten. Ik ben er meer dan ooit hartgrondig van overtuigd dat er uiteindelijk geen andere manier is om vooruit te komen.

    Zal dat gemakkelijk zijn?
    Nee, zeker niet. Nederland gaat zware tijden tegemoet waarin veel maatregelen genomen zullen moeten worden die potentieel splijtend in de samenleving werken.

    Of het nu gaat om de maatregelen die straks uit de heroverwegingen zullen volgen, of het nu gaat om aanpassing aan de stijgende levensverwachting, of dat het nu gaat om de noodzakelijke verduurzaming van onze economische structuur. De grote politieke uitdaging is dan ook niet of er grote veranderingen plaats moeten vinden maar hoe je dat doet op een manier dat iedereen het mee kan maken. Dat je geen land van verliezers en winnaars krijgt. Dat niet de ene helft van Nederland optimistisch en in de toekomst gelovend vooruit wil, en de andere helft van Nederland bezorgd en naar binnen gekeerd zich afvraagt hoe het verder moet. Dat is een grote opdracht. Maar het maakt onze economie sterker. En ons land ook domweg een stuk prettiger om in te leven.

    Er zal de komende tijd ingegrepen moeten worden in de uitgaven van de overheid. Dat gaan we allemaal merken, en het zal hoe dan ook pijnlijk zijn, zoals we al gezien hebben rond de AOW leeftijd. De grootste risico??s lopen zij die nu al het minst bedeeld zijn. Daar moeten wij een dam tegen opwerpen. Het is niet acceptabel als kinderen moeten opgroeien in armoede. Ik weet zeker dat mensen die het beter getroffen hebben dat óók vinden.

    Maar de bescherming van de minst bedeelden werkt alleen als ook de middengroepen zien en voelen dat zij zich gesteund weten. Dan gaat het om gewone mensen, gezinnen met kinderen, tweeverdieners, die aan de keukentafel berekenen hoe zij hun huis of hun auto kunnen blijven betalen. Zij houden ons land draaiende: leraren, administratief medewerkers, politieagenten, bouwvakkers, verpleegkundigen, ambtenaren en ga zo maar door.
    Zij vormen de ruggengraat van Nederland, zij dragen ons land en onze economie. Hun banen te behouden, zorgen dat de kosten van het dagelijks leven bij hen niet onverantwoord omhoog gaan door op van alles en nog wat te bezuinigen, daar ligt voor mij een grote prioriteit.

    Het risico op versplintering in onze samenleving is groot, op een tweedeling ook. De Partij van de Arbeid heeft daar altijd tegen gevochten en zal daartegen blijven vechten.

    Het is een teken van beschaving om mensen met minder talent of minder mogelijkheden net zo goed bij de samenleving te houden als mensen die het in dat opzicht gemakkelijker hebben, zoals het een teken van beschaving is om mensen met andere opvattingen te respecteren en niet uit te sluiten, zolang zij zich maar binnen onze rechtsstaat bewegen. Dat is werkelijke vrijheid.

    Als burgemeester van Amsterdam heb ik me intensief bezig gehouden met onderwerpen als erbij horen en meedoen, je thuis voelen en je hier thuis blijven voelen, aarden in ons land. Veiligheid is daarbij een kernthema, want veiligheid is de kern van je thuis voelen. Daar heb ik in Amsterdam op tal van manieren aan gewerkt. Ik heb telkens nieuwe middelen ingezet, van preventief fouilleren tot cameratoezicht, van het bedenken en inzetten van straatcoaches tot het substantieel terugbrengen van criminele en overlastgevende jeugdgroepen, van het terugdringen van drugsoverlast tot een aanval op huiselijk geweld ?? een van de zwaar onderschatte oorzaken van onveiligheid.

    Veiligheid wordt ook gestimuleerd door mensen kansen te geven, door ze bij de samenleving te betrekken, door opleiding, door werk en door een behoorlijk huis. De beste resultaten worden bereikt als repressie en preventie hand in hand gaan.

    Maar het gaat niet alleen om de problemen van nu, wij moeten ook verder kijken naar de toekomst; iets bouwen waar we trots op kunnen zijn. Ons land klaar maken voor toekomstige generaties met een nieuw elan, nieuwe ontwikkelingen, nieuwe technologieën en voor ons nu nog ongekende mogelijkheden, met een onbekende plaats binnen een wereld waarbij grenzen iets anders betekenen dan zij nu betekenen, en dus binnen een Europa dat wij kritisch maar met open ogen tegemoet treden.

    De afgelopen jaren ben ik als burgemeester van Amsterdam met deze thema??s bezig geweest. En thema??s houden niet op aan de grens van een gemeente.

    Of het nu gaat om mijn werk als burgervader in een stad met meer dan 170 nationaliteiten of als baas van de politie, om het binnenhalen en verwelkomen van nieuwe bedrijven, het ontsluiten van de stad of om milieumaatregelen.

    Alles heeft duizend draden met wat in Nederland, in Europa en in de rest van de wereld gebeurt. En al die draden en alle mensen zijn daarbij het sterkst wanneer ze met elkaar verbonden zijn.

    En dat beschouw ik als misschien nog wel onze grootste opdracht: het beschermen van het weefsel van Nederland, want als land zijn we gezamenlijk sterker dan als 16 miljoen individuen.

    Wat is het Nederland dat mij voor ogen staat?
    Nederland is een democratische rechtsstaat, een staat waar het recht heerst, het recht dat door zijn burgers gemaakt wordt, het recht waaraan machtsuitoefening ondergeschikt is. Een staat die grenzen stelt en daarbinnen heel veel mogelijk maakt. Die mensen in de gelegenheid stelt hun eigen talenten tot ontwikkeling te brengen.

    Een staat die vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst als uitgangspunt heeft en dus geen onderscheid maakt tussen meningen en godsdiensten ?? binnen de grenzen van de wet.

    Wat mij betreft is die democratische rechtsstaat voor ons een baken, een baken in onzekere tijden. Daarom is het van des te groter belang om die rechtsstaat goed te laten functioneren. Daar is veel te doen, want het is vaak niet goed genoeg georganiseerd. Het komt te vaak voor dat burgers slecht worden geholpen of er met geen mogelijkheid achter kunnen komen waar zij met simpele vragen terecht kunnen. En soms gáát de overheid er helemaal niet meer over, is iets in de markt gezet of op afstand van de overheid. Wat mij betreft werken we daarom aan een overheid, die niet tegenover mensen staat, maar die van mensen is.

    Die overheid moet méér doen dan sturen op rendement alleen, want er is meer in het leven dan zo veel mogelijk geld verdienen. De waarde van een samenleving valt niet in euro?s uit te drukken. Dat voelen we eigenlijk allemaal zo.

    Praat met mensen die zorg nodig hebben of zorg geven en je weet wat echt belangrijk is. Vraag een kind naar zijn dromen en een leraar naar zijn pupillen en je weet wat echt belangrijk is. Vraag een slachtoffer van een overval en de agent die hem opving naar hun gevoelens en je weet dat geld het laatste is wat telt. Dat is de opdracht van de sociaaldemocratie. Een samenleving smeden die gebaseerd is op de waarden van solidariteit en ontplooiing, voor grotere gelijkheid en uitbannen van de uitwassen van het casino-kapitalisme, dat ons de huidige economische crisis heeft bezorgd.

    Een samenleving in balans, een samenleving waar het niet gaat om de race naar het meeste geld, maar een samenleving die mensen werk geeft dat zij aankunnen en waar zij bevrediging in vinden, die trots is op zijn zorg, op zijn onderwijs, een samenleving waar mensen zich thuis voelen, een samenleving die pas sociaal is als zij veilig is.

    Dat is waar de Partij van de Arbeid voor staat, Een partij die het niet moet hebben van one-liners, omdat wij voortdurend op zoek zijn naar balans: balans tussen individu en samenleving, tussen oude Nederlanders en nieuwe Nederlanders, tussen internationale oriëntatie en nationaal belang, tussen ouderen en jongeren, tussen gelovigen en niet-gelovigen. Een partij die altijd op zoek is naar die fatsoenlijke samenleving.

    Ik hoop dat heel veel mensen met mij willen meedoen. Mensen van binnen de partij, maar ook mensen van buiten de partij, mensen die lid waren of die dat willen worden. Zodat we samen werken aan een fatsoenlijke samenleving, een samenleving in balans, juist nu, in deze moeilijke tijd.

    Daarom stel ik mij vol overtuiging kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de Partij van de Arbeid.’

  103. Joppuh was met karnaval toch al aan het werk,wat overigens hartstikke mooi voor hem is.En de Zegelingen koesteren gaat mij iets te ver,deze Rob kan nauwelijks zwemmen,alleen in het bier

  104. Ondertussen bij de buren…..Pedro:

    FC Zwolle is hooligans meer dan zat

    donderdag 11 maart 2010 18:23
    ZWOLLE – De supportersrellen die plaats vonden op 29 januari 2010 tussen hooligans van FC Zwolle en MVV is voor het bestuur van de Zwolse club aanleiding om de fans tot kalmte te bedaren. In een open brief gericht aan de fans wordt gesteld dat in de toekomst dergelijk gedrag niet meer zal worden getolereerd. De club vindt onacceptabel dat een relatief kleine groep supporters een negatieve invloed heeft op het totaalbeeld van de grote supportersschare. FC Zwolle werkt samen met de politie aan een gezamenlijk convenant waarbij de club en de politie onderling persoonsgegevens mogen uitwisselen zodat het eenvoudiger is om misdragende supporters te identificeren en vervolgens te sanctioneren.

  105. Het wordt inderdaad de wedstrijd van het jaar: (0-1) zoals gewoonlijk. en daarna wordt Twente kampioen gezien de komende wedstrijden:

    Programma FC Twente:
    ADO Den Haag (thuis)
    PSV (uit)
    Sparta (thuis)
    VVV-Venlo (uit)
    sc Heerenveen (thuis)
    AZ (uit)
    Feyenoord (thuis)
    NAC Breda (uit).

    Programma PSV:
    Ajax (uit)
    FC Twente (thuis)
    VVV-Venlo (uit)
    Willem II (uit)
    Feyenoord (thuis)
    sc Heerenveen (uit)
    FC Groningen (thuis)
    AZ (uit).

  106. Ik hoor net dat ajax – psv om 16.30 uur begint, zonder al te veel gezeik moet deze tijd haalbaar zijn voor ons 😀 Alhoewel, de laatste x was ik pas om 18 uur thuis…..

  107. QM, je vriendin:

    Ayaan Hirsi Ali: Wilders’ beleid is onuitvoerbaar
    Oud-VVD-collega en medestander in de strijd tegen islam laat Geert Wilders vallen. ‘Massadeportatie van moslims is geen antwoord op problemen’, aldus Hirsi Ali
    ‘Geert Wilders is een populist, zijn beleid is onuitvoerbaar, maar hij gaat wel de verkiezingen winnen,’ zegt Ayaan Hirsi Ali in een exclusief interview in de VARAgids van komende week. Ayaan Hirsi Ali werkte nauw samen met Wilders in de VVD-fractie. Ze steunde hem rond de lancering van zijn film Fitna. Nu neemt Hirsi Ali afstand van Geert Wilders.

    ‘Ik zie niets in zijn beleidsvoorstellen, zoals het verbod op hoofddoekjes en de Koran of het sluiten van moskeeën. Massadeportatie van moslims is geen antwoord op de problemen. Wie gaat hij dan precies het land uitzetten en wie mogen er blijven? Zijn beleid is onuitvoerbaar. Wilders is een populist die handig gebruikmaakt van de symbolen van de islam, zoals de moskee, de koran en de hoofddoekjes.’

    Alleen als VVD, PvdA en CDA een front vormen tegen Wilders kunnen ze zijn opmars stoppen, zegt de oud-VVD-politica:

    ‘Als de drie grote partijen de islam taboe verklaren als verkiezingsonderwerp wint Wilders. Hij is op dit moment een van de meest ervaren politici in Nederland. Er heerst ijzeren discipline in zijn fractie in tegenstelling tot vroeger bij de LPF. Hij domineert de belangrijke issues zoals de islam, integratie en de toetreding van Turkije tot de EU. De andere partijen hebben veel te laat gereageerd en nu demoniseren ze Wilders. Ze hebben niets geleerd van de periode Fortuyn.
    Wilders is gedreven, gehaaid en vasthoudend. Zijn aanhang ziet hem als een held, juist omdat hij in de underdogpositie zit. Zijn campagne is foutloos omdat het probleem waarop hij wijst echt bestaat. Toen hij vertrok uit de VVD zeiden mensen tegen mij: “Dat wordt helemaal niks, Wilders is eigenwijs en egoïstisch.” Inmiddels heeft hij negen zetels in de kamer, zit de PVV in het Europees parlement, wint hij in Almere en Den Haag en is de PVV de grootste partij in de peilingen.’

  108. Heeft ze dat geleerd in haar denktank?

    Lekker in Amerika blijven en roer je daar maar.

    Zit ik te wachten op haar snobby verhalen,NEE dus.>:(

  109. Nou ja Zwolse, dacht dat ze 2 handen op 1 buik waren. Maar:

    Ayaan Hirsi Ali: Wilders’ beleid is onuitvoerbaar

    Oud-VVD-collega en medestander in de strijd tegen islam laat Geert Wilders vallen. ‘Massadeportatie van moslims is geen antwoord op problemen’, aldus Hirsi Ali
    ‘Geert Wilders is een populist, zijn beleid is onuitvoerbaar….vanzelfsprekend gaat de heilige ajaan niet over verkieizingswinst 😉

    Ze steunde hem rond de lancering van zijn film Fitna. Nu neemt Hirsi Ali afstand van Geert Wilders.

    ‘Ik zie niets in zijn beleidsvoorstellen, zoals het verbod op hoofddoekjes en de Koran of het sluiten van moskeeën. Massadeportatie van moslims is geen antwoord op de problemen. Wie gaat hij dan precies het land uitzetten en wie mogen er blijven? Zijn beleid is onuitvoerbaar. Wilders is een populist die handig gebruikmaakt van de symbolen van de islam, zoals de moskee, de koran en de hoofddoekjes.’

    Absoluut niet meer met elkaar eens. De gevluchte Ajaan die de vlucht en bescherming in the States nog door ons wilde laten betalen
    >:(>:(>:(
    Haar interview….benieuwd nog geen nieuwe gids doorgenomen….lijkt meer een waarschuwing.

  110. Hirsi ali…vriendin??? aaaarrgghh, het vleesgeworden kopvoddedoekje van geert…ik heb er helemaal niks mee, zou me niet verbazen als ali zélf als pvv- er uit de kast komt, alles kan bij haar!

  111. FC Zwolle werkt samen met de politie aan een gezamenlijk convenant waarbij de club en de politie onderling persoonsgegevens mogen uitwisselen zodat het eenvoudiger is om misdragende supporters te identificeren en vervolgens te sanctioneren.

    Dus dat betekent dat er een aantal onterecht zijn gestrafd omdat dit nog niet in een convenant zat en mag dat wel ivm wet op privacy?

  112. Hoeveel extraatjes heb je bij je salaris? Als 13e maand, studievergoeding, Woon-Werk verkeer, Km-vergoeding, overwerk etc….speelt allemaal mee

    Op dit moment worden er bijna geen overuren uitbetaald, de beloofde salarisverhoging staat in de ijskast.
    Het aantal vakantiedagen van ambtenaren is veel hoger dan in het bedrijfsleven en sommigen hebben ook nog de pech dat ze NIET in een cao zitten. Dus Dick, niet zeuren, de beloftes staan gewoon in de ijskast.

  113. @dick

    Bericht door dick, op 12 maart 2010 om 14:01
    @ who Ed? (niet aan mij schijnbaar):

    Hoe nodig is een nieuwe F16?

    Alternatieven goed bekeken?
    – geen vervanging
    – F16 opleuken
    Bijvoorbeeld?

    Noem dan eens alternatieven.
    Wat kost het om de F16 weer up to date te maken.

  114. Edwin:

    Dan liegen er mensen tegen mij

    Op dit moment worden er bijna geen overuren uitbetaald, de beloofde salarisverhoging staat in de ijskast.

    Gelezen wat ik schreeft over geld, vrije tijd en niet zeuren???

    OK….ook over ONEERLIJKHEID?

    Maak je niet sappel, ben niet echt kwaad maar het woord leent zich ok met caps te schrijven 😉

  115. Bericht door dick, op 12 maart 2010 om 16:38
    Krijg net een mailtje: Nieuwe MP van NL:

    fotootje Job….

    Je moet kiezen als MP QM: Balkie, Gillende, Job?

    Hahahahaha eitje. Wordt een zacht gekookt eitje.:D

  116. @ QM die gozer van GL-hofstad die toen een paar keer langskwam lijkt me wel een toffe peer idd. Weinig mis mee ook met GL, teveel actieverleden en soms wat te elitair maar nee hoor: dappere keuze!

    Heeft Vree toch nog 1 persoon ver-extremiseerd 😉

  117. Bericht door dick, op 12 maart 2010 om 16:14
    ‘Geert Wilders is een populist, zijn beleid is onuitvoerbaar, maar hij gaat wel de verkiezingen winnen,’ zegt Ayaan Hirsi Ali in een exclusief interview in de VARAgids van komende week.

    @dick, waar heb jij dit nu weer weggeplukt? Ik heb de Varagids van de komende week al twee keer doorgebladerd maar heb geen interview met haar aangetroffen.

  118. Teveel eer voor Vree…ik noem het stemmen in de geest van wijlen Martin Bril.Ere wie ere toekomt:):):) als vaste lezer van zowel zijn columns als zijn boeken is dat wel het minste wat je doen kunt.

  119. De val van het kabinet en het terugtrekken van Wouter Bos is een vooropgezet plan van de Partij Van De Onbetrouwbaren.
    Maar wel slim gedaan, dat dan weer wel.

  120. Larry,

    Vermoed zelfs een ééntweetje met het CDA (lees Jack de Vries). Op deze manier wordt de deur weer op een kier gezet. Neemt niet weg dat het idee briljant is.

  121. Een meesterzet is het.
    De peiling van Een Vandaag en Maurice de Hond geven aan,wie de Nederlanders het liefste zien als Minister President.

    Job Cohen 52%
    J.P.Balkenende 17%
    Geert Wilders 15%.

    Duidelijke cijfers lijkt mij.Nederland is het geschoffeer,onrealistische voorstellen,haat zaaien en het willen veroorzaken van een tweedeling in de maatschappij meer dan spuugzat.

  122. Ja, is zeker relevant.
    Want daarin is te lezen hoe je met meneertje Wilders en zijn gedachtengoed zou moeten omgaan.
    En dat is nou net niet de manier hoe ‘jullie’ hier ermee omgaan.
    Cohen waarschuwt in dit boek ervoor om je nou juist niet tot zijn eigen manier van doen te verlagen door via beeldvorming en verkapte scheldwoorden (zoals ‘gillende Geert’ e.d.) extra aandacht aan hem te geven.
    Juist het fatsoen, het burgerfatsoen in Cohen’s woorden, zou bewaard moeten worden in de benadering van en het spreken over hem.
    Daarmee zet je hem te kijk en buitenspel.

    Enige tijd geleden was er een aflevering van P&W, welke ook door jou en anderen hier gezien en besproken is, waarin gesteld werd dat Wilders en zijn partijgenoten nooit in praatprogramma’s komen opdagen.
    En dat dat ook niet nodig blijkt, omdat juist zijn tegenstanders zoveel over hem praten dat hij daardoor gratis reclame en aandacht krijgt.
    Het is dus ronduit dom om zoveel over hem te praten, want dat heeft alleen maar een averechtse uitwerking (en staat ook nog eens zeer kinderachtig naar mijn persoonlijke mening).
    Dit wil niet zeggen dat je hem dan maar moet doodzwijgen, maar gewoon veel meer negeren.

    P.S.

    Hoe kun je een boek een aanrader vinden als je daar de inhoud en de strekking niet van kent?

  123. @Natascha, met al die kriebels,;) het lijstje met voorspellingen voor zondag,tot welk tijdstip kan er nog voorspeld worden ?

    Veel plezier zondag. Gaat Edwin jullie nog uitzwaaien bij het vertrek ??:D:D:D

  124. Dat is ook de tactiek van Geertje,vanaf de zijlijn schofferen tot het onbeschofte toe,maar de ander niet in een normaal open discussie de gelegenheid geven om erop te kunnen reageren.

    Dat ik de inhoud van het boek niet zou kennen is jou mening,niet de mijne.

  125. Dat ik de inhoud van het boek niet zou kennen is jou mening,niet de mijne.

    Zeg gewoon eerlijk dat je het niet gelezen hebt. Klaar!
    Wat een draaikont zeg >:(

  126. @ AssendorperT 19:29, Helaas mogen we (zoals je weet) uit slechts 1 site niet linken. Daarom de kopie als bron van de http://www.j*op.nl ze verwijzen naar een interview met “Hirschi A.” kon dat op het werk niet nakijken. Hier heb ik er (sorry maar) geen zin in ivm weekend. J*op = VARA zo je weet dus ik denk dan dat het al over de gids gaat die komende woensdag verschijnt.

    @ QM: teveel eer :):):) Idd

    stemmen in de geest van wijlen Martin Bril

    Wij waren….zal ff namens mezelf spreken….”fan” is een net iets te groot woord van de ongeevenaarde Martin Bril…..verd******* iedereen gaat ook maar dood. We hebben de Kronkels van Simon al niet meer ……….

  127. Attentie

    Straks, lekker kijken naar “De tegenpartij” Jacobse en Tedje van Es.

    Eens al zit Wouter geloof ik bij NOVA en kijk eens wie allemaal bij P&W…..uit mijn hoofd zie 229:
    – Pechtold over Hans!!
    – Job zelf aanwezig?
    – Frits W. ex-spindoctor van het Christen Democratisch App?l…..

    Maar KOOT & BIE rulezzzzzzzzzz

  128. Ik hoorde op radio 1 een analyse van Kirsten Verdel. Mijn conclusie is dat Balkenende ook als de bliksem moet wegwezen. Anders wordt het CDA keihard afgestraft voor hun angsthazerij!

    Boekestijn ziet het anders:
    Er is nog 1 kans voor Balkenende: hopen dat Wilders Cohen zo beschadigt dat kiezers zowel PVV als PVDA links laten liggen en kiezen voor JPB

  129. Na de reclame op 2

    FROM Kooten AND THE Bie

    Kijk, da’s THE Humor!

    —————-

    Arend-Jan….dacht verdeurie vanmorgen nog an em….weet niet meer waarom. Goed te lezen dat ie nog bestaat, heeft ie nog geen werk gevonden? Teert deze hardwerkende Nedelander nog op onze zak :o:o:o

Reacties zijn gesloten.