FC Zwolle speelt gelijk tegen Gaziantepspor

|   Laatste wijziging

Garderen – Op het veld van de Veluwse Boys in Garderen heeft FC Zwolle maandagavond de oefenwedstrijd tegen het Turkse Gaziantepspor met 1-1 gelijkgespeeld.

Tijdens het trainingskamp van FC Zwolle in Garderen speelde het team van Art Langeler maandagavond tegen de Turkse eredivisionist Gaziantepspor. Een tegenstander van formaat dus! Tot de rust, waar Zwolle met een B-eltal speelde, bleef het 0-0. In de tweede helft, waar Langeler veel wissels toepaste en het basisteam opstelde, scoorde Arne Slot al snel de 0-1, toen hij na een pass van aanvoerder Albert van der Haar zichzelf vrijspeelde en de keeper kon passeren. 13 minuten later maakte Gaziantepspor via Ahmet Ari de gelijkmaker (1-1). Aanstaande donderdag speelt FC Zwolle om 19.30 uur een oefenwedstrijd in het Oosterenkstadion tegen het Spaanse Real Mallorca.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

16 gedachten over “FC Zwolle speelt gelijk tegen Gaziantepspor”

  1. De eerste helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld waar Gaziantespor het Zwolse spel met agressief spel probeerde te ontregelen. Dit lukte de ploeg prima want voor de pauze werd FC Zwolle slechts een keer gevaarlijk. Het was Bram van Polen die de doelman wist te omspelen, maar een Turkse verdediger haalde de bal van de doellijn. Aan de andere kant zag Diederik Boer tweemaal een aanvaller vrij voor zich verschijnen, beide keren hield de betrouwbare doelman zijn doel schoon.

    In de rust hadden beide trainers hun basiself bijna compleet gewisseld. Het was FC Zwolle die als beste uit de startblokken kwam en binnen twee minuten de wedstrijd open brak. Een mooie dieptepass van Albert van der Haar werd door Arne Slot prachtig in de verre hoek gevolleerd, 1-0. De tegenstander was zichtbaar aangeslagen door de tegentreffer en de bal ging snel rond in de Zwolse gelederen. De gelijkmaker kwam een kwartier later dan ook uit de lucht vallen, Ahmet Ari schoot vanaf twintig meter de bal vanuit de draai ineens in de kruising.

    In het laatste kwartier van de wedstrijd namen de teams meer risico wat voor beide ploegen kansen opleverde op de overwinning. Eerst claimde Gaziantepspor een strafschop na een uitgestoken been van Boer, maar scheidsrechter Nijhuis oordeelde dat de doelman de aanvaller niet had geraakt. Danny Schreurs kreeg kort voor tijd de grootste mogelijkheid om te scoren maar Schreurs zag zijn schot net naast het doel verdwijnen. Aan de andere kant zag Boer een aanvaller voor zich opduiken, maar ook deze keer kwam Boer als winnaar uit de strijd. Het slotakkoord was voor aanvaller Pepijn Kluin die zijn inzet net over het doel zag verdwijnen.

    Een van de meest opvallende nieuwe spelers in de voorbereiding is de uit Heino afkomstige Joran Pot. De verdediger is zelf tevreden over de eerste weken. ⤽Het gaat tot nu toe prima, maar er is veel concurrentie voor de posities centraal in de verdediging. Ik kan ook goed uit de voeten op het middenveld waar de trainer ook voldoende alternatieven in de selectie heeft. Ik heb mijn contract bij RBC laten ontbinden en hoop hier een nieuw contract af te dwingen. Ik verwacht er de komende tijd wel uit te komen met FC Zwolle⤝.

    Donderdag is Real Mallorca de volgende oefentegenstander voor de Zwollenaren. In het FC Zwolle stadion vindt de aftrap plaats om 19.30 uur.

    Wedstrijdstatistieken:

    Opstellingen:
    FC Zwolle 1e helft: Boer ©, Bakkati, Kras, Reijnen, Tissingh, Olijve, Van Polen, Justiana, Wellington, Bakker, Wildschut
    2e helft: Boer ©, Van der Wal, Botteghin, Pot, Van der Haar, Van der Berg, Slot, Schreurs, Kluin, Wellington (70 Lim-Duan), Drost

    Scoreverloop:
    47. 1-0 Arne Slot
    60. 1-1 Ahmet Ari

    Gele kaarten:
    Kras en Wellington (FC Zwolle)

    Rode kaarten:

    Toeschouwers:
    300

    Arbitrage:
    Dhr. Nijhuis (scheidsrechter), dhr. Zeinstra en dhr. Steegstra (ass. scheidsrechters)

  2. Ik heb nu een aantal oefenwedstrijden gezien van Zwolle. Het is me opgevallen dat aankomend seizoen een heel zwaar seizoen wordt.
    De verdediging staat maar voor de rest is het maar matig. In mijn ogen heeft Zwolle dan ook niet goed ingekocht.

    De spelers die ze in hebben gekocht als Olijve, Kluin, Wildschut, ter Wielen en van de Bergh zijn middelmatige spelers die het elftal niet beter maken. Langeler is voor mij dan ook een verkeerde keuze als trainer. Deze niets zeggende man vind zichzelf belangrijker dan de club. Als ik zijn verhaaltjes lees dan moet ik ook lachen.

    Het is voor de zoveelste keer lachwekkend dat Zwolle een spits probleem heeft. Everse, Spijkerman en Boeve kunnen hierover meepraten.

    Het grootste probleem zit hem niet in het veld maar op kantoor. Hoe kan het dat andere clubs zich kunnen profileren qua beleid en zwolle niet. Mensen als Konterman, Visser of een Beekman moeten zich diep schamen over het commerciele beleid. Als men zeven maanden bezig is op een commercieel beleid te schrijven is dit schandalig. Ook naar de Zwolse politiek moet de club zich fatsoenlijk gedragen. Hoe kan men een garantstelling vragen als men niet eens weet hoe ze sponsoren moeten benaderen. Ben benieuwd of de politiek naar vijf maanden hier antwoord heeft gekregen.

    Zolang op kantoor amateurisme troef is zal er geen geld binnenkomen voor nieuwe spelers aan te trekken.

    Mijn prognose is ze mogen blij zijn als ze boven in mee draaien rechterrijtje. Want ik verwacht dat er nog wel een en ander gaat gebeuren binnen de club. Geruchten zijn de verkoop van Boer en Botteghin.

    Ps A. Visser stuurt u ook een brief naar Langeler als hij de eerste twee wedstrijden verliest en wanneer vertrekt u zelf als a.i voorzitter.

  3. dat vroeg ik mij eigenlijk ook af. Art zit er nu wel, maar was toch alleen interim? Of is de zoektocht naar een andere coach gestaakt omdat jaap en claus hem bijstaan?
    Ik vind het knap dat iemand die net van de opleiding zonder ervaring in zijn stukken precies kan vertellen waar het mis is gegaan na een wedsrijd, maar een goede coach zorgt er dan ook voor dat we de wedstrijd er op niet weer dezelfde fouten maken toch?
    Verder is commercieel manager westerhuis ook weg dus zit er niemand die momenteel die functie vervult volgensmij.
    Of wellicht die kelenknijper van Worxx?

  4. FC Zwolle in de markt voor Sjoerd Ars:

    VOETBAL – FC Zwolle en MVV hebben zich bij RBC gemeld voor een eventuele overname van Sjoerd Ars. De spits heeft vandaag met beide clubs een eerste gesprek.

    Ars heeft bij RBC nog een doorlopend contract, maar mag daar tegen ‘een transfersommetje’ vertrekken omdat hij zwaar op de Roosendaalse begroting drukt.

    De 26-jarige Achterhoeker was vorige maand al rond met APOP Kinyras Peyias, maar die overgang ketste af omdat de Cypriotische club het afgesproken transferbedrag niet aan RBC betaalde.

    Eerder ging een overstap van Ars naar Den Bosch niet door, omdat die club niet aan de salariseisen van de aanvaller wilde voldoen.

    Ook uit Griekenland is er inmiddels belangstelling voor Ars, maar de speler is daar volgens eigen zeggen ‘wat terughoudend’ mee.

    “Zolang er niks zwart op wit staat, reken ik nergens meer op. Hoewel, vorige keer met die club uit Cyprus stond het ook allemaal al op papier en ging het toch niet door”, aldus Ars.

    Naast Zwolle en MVV zouden er nog twee clubs uit de eerste divisie zijn die hengelen naar de gunsten van Ars. Eerder toonden ook Cambuur en De Graafschap al belangstelling, maar die ploegen lijken niet meer in de race. “Ik heb van beiden niets meer gehoord”, aldus Ars. De belangstelling van Zwolle en MVV is volgens hem ‘wel concreet’.

    Ars speelde twee seizoenen voor RBC, waarin hij in 74 duels 33 doelpunten maakte. Eerder kwam hij uit voor De Graafschap, FC Omniworld en Go Ahead Eagles.

    BN/De Stem

  5. Zie ik op Twitter nu @EricBotteghin het over interesse van Cambuur hebben:
    “eh hj nao deu nem pra fazer gol hauahau… po que dahora que ganharam do Cambuur… time deles eh forte neh…”

  6. @pec
    Sinds wanneer wordt er op basis van een paar oefenwedstrijden een pallet azijn over de fc heen gegoten.

    Heel misschien moet jij je diensten (uiteraard op vrijwillige basis) maar eens aanbieden aan de fc ipv te lopen zeiken. Blijkbaar weet jij wel hoe het werkt en kan de fc daarvan profiteren.

  7. @Edwin

    Ja ik durf nu al te zeggen dat dit jaar een blamage wordt bij Zwolle. Het is al het zevende jaar dat Zwolle een probleem heeft met de begroting en op veld met de aanvalslinie en vooral de spitspositie.

    Onder het bestuur van de R. van Vliet en later de beide a.i besturen werden veel beloftes gedaan van begrotingen. Heelaas waren het luchtballonnen. De huidige trainer heeft bij zijn aanstelling voor jaren geleden al geroepen dat ie een scoutingssusteem had. Dit in samenwerking met de heer Dijkhuizen. Wat valt me op, in een van zijn columms had ie het erover dat Zwolle beter moest scouten ook bij de senioren. Dus wat heeft hij dan gedaan hier is de vraag.

    Nee deze trainer die ook bij de amateurs niks gebracht heeft heeft hier niks te zoeken. Deze man is ook weggegooid geld. Ja Langeler zit voor zijn eiegen positie. Dat kan je zien aan alles.

    Ik had meer verwacht van de zogenaamde grootheden die nou bij Zwolle rondlopen. Van hun netwerk ziet men niks.

    In een stad als Zwolle met ruim honderdtwintigduizend inwoners telt de stad ook ruim tachtigduizend banen. Zwolle is een van de vijd steden in Nederland waar de crisis niet zo hard heeft toegeslagen zoals in het Zuiden (Limburg) of het Noorden (rond Veendam, Delfzijl).

    Ik begrijp dus ook niet waar ze steeds de reden halen van crisis.
    De crisis heeft zich vooral toegesplist in de bouw, auto en de bankenwereld.
    Daarom vind ik het ook schandalig dat een club als Zwolle zo weinig sponsors heeft, een te lage begroting en een hele slechte naam in de regio heeft.

    Ik ben van overtuigd als Zwolle wil promoveren dan moeten ze het volgende doen.

    – Langeler eruit gooien en daarvoor een capabele trainer nemen die ook een netwerk heeft.
    – Stam en Konterman bedanken voor hun diensten maar is niet geworden wat het is. Als ze blijven dan moeten ze ook zien dat ze een betekenis hebben voor de club.
    – De hele commerciele afdeling eruit gooien, beginnen met Van Pijkeren en de Graaf. Deze mensen komen niet echt binnen bij bedrijven. Hier moet je mensen neerzetten die bekend zijn met de commercie maar die zich ook al waar hebben gemaakt.
    -Samenwerkingsverband zoeken met een eredivisieclub of een ander gerenomeerde cluub uit het buitenland. Dit omdat Zwolle geen tweede elftal meer heeft.
    – Een aantal mensen uit de Zwolse samenleving vragen of zij een nieuw bestuur willen zoeken die aan verschillende eigenschappen doen en niet zoals nu wat een vriendjeskliek is die niet presteren.
    De mensen die uit de Zwolse samenleving komen hebben verschillende achtergronden zoals uit de politiek, sport en zakenwereld.
    De mensen die in het bestuur gaan of directielid worden hebben geen gedonderd gehad met jusititie. Dus dronken achter het stuur of een ruzie op shet sportveld waar politie bij is geweest kan dus niet.

    Nee op dit moment heb ik een hard hoofd in het huidige bestuur met hun onwaarheden.

    Het is in wielertermen de dood of de gladiolen en ik zeg dus het eerste

  8. Je mag je best hardop afvragen wat het saldo van FC Zwolle is na een jaar nieuw bestuur. Dan kan het niet anders zijn dan teleurstellend. Commercieel moet er een flinke slag geslagen worden, anders bereikt Zwolle nooit de zo gewenste eredivisie. Als dat al mogelijk is.

  9. Bericht door Natascha, op 20 juli 2010 om 13:24
    iemand die dat kan vertalen?

    We hebben gewonnen van Cambuur maar ze hebben een sterk team. Er is me tijd gegeven (bedoeld waarschijnlijk dat het de tijd is om te verkassen

  10. Ik begrijp dus ook niet waar ze steeds de reden halen van crisis.
    De crisis heeft zich vooral toegesplist in de bouw, auto en de bankenwereld.

    Dit stukje is de grootste onzin die ik in tijden heb gelezen .
    Of wil je beweren dat de financiele onrust in de voetballerij allemaal verzonnen is . Er is in de eerste divisie geen één club die er financieel op vooruit gaat op dit moment en dan verwacht je juist van Zwolle dat ze wel flink moeten groeien nu , beetje oneerlijk lijkt mij .

Reacties zijn gesloten.