Het aspergeseizoen is weer begonnen. Vanaf vandaag staat in Zwolle de asperge centraal tijdens de Zwolse Asperge Tiendaagse. In deze periode serveren verschillende horecazaken in de stad speciale menu’s rond de populaire seizoensgroente.
De asperge, ook wel het ‘witte goud’ genoemd, wordt in deze regio vooral geoogst op de koude grond in Salland. De streek staat bekend om zijn romige, zachte asperges met een verfijnde smaak. De groente is niet alleen geliefd vanwege de culinaire mogelijkheden, maar ook om haar gezonde eigenschappen.
Tijdens de tiendaagse serveren Zwolse chef-koks uiteenlopende aspergegerechten. Het aanbod varieert van klassieke bereidingen tot moderne interpretaties, afhankelijk van de stijl van het restaurant of eetcafé. Daarmee is er voor elke smaak en portemonnee iets te vinden.
Deelnemende horecazaken zijn onder andere De Eendracht in de Hofvlietvilla, Ensemble Gastro & Bar, Eetcafé De Kleine, Beautanica, Las Rosas, Vaca Negra, In den Hoofdwacht, Meneer Jan, Bistro Bonne Femme, Bistro De Zoete Inval, Sukerieje, Brasserie Jansen en L’église.