Genomineerden scriptieprijs Windesheim bekend

Zwolle – Wie leverde de beste ‘proeve van bekwaamheid’? De jury van Windesheims Beste, de jaarlijkse scriptieprijs van Windesheim, heeft vier van de in totaal 11 inzendingen genomineerd. De winnaar krijgt 3 november een geldbedrag en publicatie van het afstudeerwerk. De opleiding waaruit het winnende werkstuk afkomstig is ontvangt een wisseltrofee.

logo_windesheim.jpg

Deze week koos de jury vier genomineerden. Vanuit de opleiding Bedrijfseconomie dingen Willy-Anne Speksnijder en Han Peeneman mee naar de prijs. Uit de technische hoek komen twee nominaties: Arie Mallegrom en Matthijs Werdler (Bouwkunde) en Rolf Brand en Bernard van Lenthe (Industrieel Product Ontwerpen). Als vierde zijn Erik Stokker en Niels Nijman vanuit de deeltijdopleiding Communicatie genomineerd.

Tijdens de bijeenkomst op 3 november bepaalt de jury op basis van de presentaties en verdediging van de genomineerden wie de uiteindelijke winnaars zijn. Voorzitter van de jury is Annette Roeters, inspecteur-generaal voor het Onderwijs. De jury telt verder prominente leden uit Zwolle en de regio: onderwijswethouder Filip van As, hoofdredacteur Alex Engbers van dagblad De Stentor, Henk Meuleman van GIBO Accountants en Adviseurs, Sam Terpstra van CSG Reggesteyn, Maarten Witteveen van SVWO/Arcon en Bert Arkema van AIP Management. Op 3 november reikt Roeters de prijs uit aan de winnaar, tijdens een feestelijke bijeenkomst met genomineerden en gasten. De uitreiking start om 14.30 uur in het Mediacafé in gebouw X op de Campus van Windesheim in Zwolle.

Jaarlijks studeren bij Windesheim zo’n 2500 studenten af. Doorgaans doen ze dat met een scriptie. Het beste en meest innovatieve afstudeerwerk wordt beloond met 1.250 euro en publicatie van de scriptie. De opleiding waaruit het winnende werkstuk afkomstig is ontvangt een wisseltrofee. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Vereniging VU-Windesheim. Studenten van Windesheim komen in aanmerking voor nominatie als hun scriptie uit het lopende collegejaar dateert, origineel en innovatief is en beoordeeld is met minstens het cijfer 9. Bovendien moet de scriptie, op basis van goed onderzoek, resultaten en aanbevelingen opleveren voor de beroepspraktijk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)