Collectieve zorgverzekering via gemeente Zwolle

Zwolle – Om chronisch zieken en gehandicapten tegemoet te komen stelt het college van burgemeester en wethouders twee inkomensondersteunende maatregelen voor: de collectieve zorgverzekering en een tegemoetkoming van € 175,- .

De tegemoetkoming is een compensatie van meerkosten als gevolg van de ziekte of handicap die niet door de ziektekostenverzekering gedekt worden, zoals dieetkosten, hulpmiddelen, slijtage van kleding etc. De collectieve zorgverzekering kent in 2015 een premie van maximaal € 145,36 en geen eigen risico. Voor zowel de collectieve verzekering als de tegemoetkoming geldt dat de aanvrager maximaal 130% van het sociaal minimum mag verdienen.

Ondersteuning
De collectieve zorgverzekering en de inkomensondersteuning zijn aanvullend op de middelen en hulp die vanuit de WMO aan inwoners worden verstrek zoals individuele voorzieningen aan woning of vervoer, maar ook collectief taxi-vervoer en hulp bij het huishouden. Daarnaast blijft het ook mogelijk een beroep te doen op de bijzondere bijstand voor noodzakelijke, onvoorziene kosten die niet met eigen geld betaald kunnen worden.

Aanvragen
Wilt u gebruik maken van de collectieve zorgverzekering? Dan moet u uw oude zorgverzekering opzeggen en de nieuwe bij de gemeente Zwolle aanvragen. Kijk voor meer informatie op www.zwolle.nl/regelingen.

Heeft u op andere gebieden meerkosten door uw ziekte of handicap, dan kunt u de tegemoetkoming heel 2015 aanvragen. De uitbetaling geschiedt eind van jaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Collectieve zorgverzekering via gemeente Zwolle”

  1. 145 euro premie zonder eigen risico, dat is 30 euro meer dan ik betaal. (menzis)
    30 euro x 12 maanden is 360 euro duurder, dat is toch ongeveer het eigen risico?
    Krijgen die mensen dan geen sigaar uit eigen doos?

  2. Bericht door Mij, op 19 november 2014 8:02
    Basisverzekering en aanvullende verzekering?

    Net nog even bij de afschrijvingen gekeken en er wordt elke maand een bedrag van 110,67 euro afgeschreven. Volgend jaar komt daar 5 euro per maand bovenop.
    Dat is voor de basisverzekering + pakket 1 van de aanvullende verzekering + pakket 2 van de tandarts.
    De tandarts haal ik er vanaf januari uit omdat ik nu per maand meer premie betaal dat dat ik jaarlijks aan werkelijk kosten heb, betekent volgend jaar een besparing van 17,95 per maand.

  3. Mike 70 ze hebben het over een maximale premie van 145 euro is het dan niet zo dat het lager kan zijn als je inkomen lager is.Denk toch dat het maximale bedrag van 145 niet geld voor chronisch zieken met een uitkering dan zal het wel lager liggen.En dan is het wel aantrekkelijk zonder eigen risico

  4. Ja, dat kan inderdaad, dan hadden ze eigenlijk beter een “vanaf” bedrag kunnen noemen.
    Betekent wel dat je dus 145,36 gaat betalen als je op je max zit van het inkomen om nog voor deze verzekering in aanmerking te komen. En dat is dus 130% zit van het sociaal minimum. Dat vind ik dan nog een behoorlijk bedrag voor zo iemand. Ik zou die mensen toch willen aanraden om even te vergelijken op Internet.

  5. Ik denk niet dat de premie inkomensafhankelijk is maar voor iedereen die zich aanmeld ?? 145,36 is, ongeacht hoeveel (of weinig) inkomen je hebt, zolang je onder de 130% zit.
    Volgens zwolle.nl krijg je:

    – geen verplicht eigen risico van ?? 360,-
    – aanzienlijke korting op het basispakket
    – aanvullend pakket met drie sterren
    – speciaal gemeentelijk pakket bovenop het aanvullend pakket ?? dit vergoedt onder meer brillen, hoortoestellen, eigen bijdrage voor AWBZ, de Wmo en GGZ
    – uitgebreid tandartspakket ?? waarin vergoeding voor orthodontie

    Verwarrend dat op de site van zwolle.nl nog de oude gegevens staan.:o

  6. Het polisblad voor 2015 lag net op de deurmat, en nu blijkt nadat je als collectieve verzekerde bij de gemeente jaren geen verplicht eigen risico had voor het eerst een eigen risico hebt en wel ??375,-

    Een echt deurmatmoment… >:(

Reacties zijn gesloten.