Zwolle en zorgaanbieders tekenen overeenkomst

Zwolle – De overeenkomsten voor de diensten in en aan huis en begeleiding zijn dinsdagmiddag ondertekend. Zo’n zeventig partijen verzorgen vanaf 1 januari 2015 de huishoudelijke hulp en ondersteuning.

Vanaf 1 januari 2015 krijgt de gemeente een grotere verantwoordelijkheid voor de begeleiding van mensen die zelfstandig wonen. De gemeente Zwolle contracteert met ingang van 2015 aanbieders voor deze zorg en ondersteuning van deze cliënten. In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de toegang, resultaten, bekostiging en verantwoording van deze diensten aan huis door zorgaanbieders. Deze manier van contracteren maakt het mogelijk dat er ook na 1 januari 2015 aanbieders kunnen toetreden.

Maatwerkvoorziening
De diensten worden aangeboden als maatwerkvoorzieningen, omdat het een zwaardere vorm van ondersteuning is. Het Sociaal wijkteam stelt samen met de inwoner vast in welke mate deze ondersteuning passend is. De inwoner kan vervolgens zelf kiezen van welke instelling hij de diensten afneemt. Mensen die nu al hulp krijgen kunnen hun huidige begeleider houden, mits deze een contract met de gemeente Zwolle heeft gesloten. De aanbieder waar de cliënt voor kiest, gaat vervolgens met de cliënt in overleg welke ondersteuning nodig is. Zo kan de aanbieder in overleg met de cliënt maatwerk bieden en beter aansluiten op de behoefte van de individuele cliënt.

Bestaande cliënten huishoudelijke hulp
Huishoudelijke Hulp is al een gemeentelijke verantwoordelijkheid. Voor bestaande cliënten Huishoudelijke Hulp hanteert de gemeente een overgangstermijn tot 1 juli 2015. Dit betekent dat tot 1 juli 2015 de huidige indicatiebesluiten voor hen blijven gelden. Nieuwe cliënten en cliënten waarvan de indicatie afloopt voor 1 juli 2015 krijgen een gesprek met een medewerker van het Sociaal Wijkteam.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Zwolle en zorgaanbieders tekenen overeenkomst”

Reacties zijn gesloten.