Zwolle – Een appartementencomplex aan de Geert Grootestraat in Zwolle wappert bij harde wind dusdanig heen en weer dat bewoners er zeeziek van worden. Na klachten van bewoners zelf bevestigt een onderzoek dat van woonstichting SWZ dat nu ook. Een oplossing is er alleen nog niet, zo meldt De Telegraaf.
"Ik heb jarenlang een boot gehad en ben bij het varen nooit misselijk geworden. Maar nu word ik wel zeeziek in mijn eigen huis!", zegt bewoonster Johanna Westerop. Volgens de woningstichting blijkt uit onderzoek dat mensen ziek kunnen worden bij windkracht 6 of meer. Oorzaak is dat de constructie bestaat uit onder meer rubberen delen. Die moest namelijk licht zijn vanwege de oude fundering. SWZ wil met de aannemer en constructeur een oplossing zoeken.
Datzelfde gebouw waar de balkons niet goed vastzaten ??
Dit is een heel dom duur ontwerpfoutje …….:P
Dit is natuurlijk erg erg erg dom van degen die eindverantwoordelijk was voor dat gebouw, hoe kan het dan toch zo zijn dat er zoiets kan gebeuren bij die weersomstandigheden. Het is 2015, Nederland.. en niet 1950 ergens in een Oostblokland….. Ongelofelijk.. Maar ja, zo zie je maar weer dat de prutsers toch er ook zijn..
Hetzelfde effect hebben de enorme basdreunen van festivals op mij. Alleen komt er dan nog een knallende koppijn bij, die dagenlang aanhoudt.
Wauw @doermin. Zelfs een onderwerp wat totaal niks met geluidsoverlast te maken heeft wordt misbruikt door kleinzielig gezeur over een paar dB.
Was te verwachten. Flat is in paar maanden gebouwd dus goeie ouwe degelijkheid is zeer ver te zoeken.
oude fundering
op rubber gefundeerd
klinkt niet best…….;)
Even de weg kwijt “doermin”?
Voordeel is wel dat die flat bestand is tegen aardbevingen.
Ja, even een artikel en een gesprek aan elkaar gelinkt. Beetje dom zou Maxima zeggen
het schijnt dat de peperbusse ooit op een laag koeiehuiden is gebouwd, en die staat er nog steeds en niemand klaagte daarover.
@ Harres
woont er iemand in de Peperbus ? 🙂
Weer een geval bouwtechnisch betere en goedkopere woningen slopen om er maar duurdere troep op te kunnen knetteren want daar worden teveel mensen beter van (niet de bewoners).
De gemeente, de woningcorporaties, de architecten en de aannemers hebben de buit weer binnen en zitten doodleuk alweer een paar projecten verderop hun geld naar binnen te harken met dit soort prutswerk.
Gelukkig is de staatsruif nog lang niet leeg om dit weer recht te breien. Anders knijp je de burger gewoon weer wat meer uit via het GBLT. Je kunt je geld beter in het water gooien, dan zie je nog wat kringen. Nu betaal je huur/belasting en krijg je prutwoningen, wegen vol gaten, loslopend GGD-materiaal en wegbezuinigde groenstroken en prullenbakken in de bonus.