Dames bestelen ouderen in Zwolle Oost

De afgelopen weken zijn er bij het politieteam Zwolle Oost een aantal soortgelijke meldingen binnen gekomen van bewoners die de twee dames die bij hen aan de deur kwamen niet helemaal vertrouwden. En niet geheel onterecht. Het tweetal wil vermoedelijk graag binnen komen in de woning en dan niet alleen voor een praatje…

Hun werkwijze is als volgt: Eén van de twee dames houdt de bewoner bezig, terwijl de ander een kijkje in de woning gaat nemen op zoek naar pinpassen en dergelijke. Bij voorkeur zoeken zij oudere alleenstaanden uit. Zodra ze een pinpas hebben gestolen verlaten ze de woning weer. Even later bellen zij hun slachtoffer op en geven zich uit voor iemand van de bank en proberen zo de pincode te ontfutselen bij hun slachtoffer om vervolgens de bankrekening te plunderen. De politie waarschuwt mensen dan ook alert te zijn als er bij u wordt aangebeld en mensen niet binnen te laten als u het niet vertrouwd.

Komen er onbekenden bij u aan de deur, let dan op. Ziet u dingen in uw omgeving die u niet vertrouwt, laat het ons weten. Bij spoed kunt u bellen met 112, anders zijn wij te bereiken via 0900-8844.

Tips om oplichting te voorkomen:

* Ga nooit in op afspraken aan de deur.
* Geef nooit uw pincode of waardevolle spullen af.
* Houd u pinpas en pincode altijd apart. 
 Monteer een kierstandhouder aan uw deur.
Vraag om een identiteitsbewijs.

Als er iemand bij u aan de deur komt, vraag dan altijd om een identiteitsbewijs. Controleer dat ook in de hand, vaak gebruikt men een vals identiteitsbewijs. Onder meer energiebedrijven, zorginstellingen, banken en de politie zijn zelfs verplicht zich te legitimeren. Wees alert bij vreemden. Laat degenen aan de deur niet binnen. Geef aan dat u op een ander tijdstip een afspraak wilt maken bij bijvoorbeeld het bedrijf zelf. Neem dan altijd contact op met het bedrijf of raadpleeg een bekende of familielid.  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Dames bestelen ouderen in Zwolle Oost”

  1. De politie waarschuwt mensen dan ook alert te zijn als er bij u wordt aangebeld en mensen niet binnen te laten als u het niet vertrouwd.

    Kom op mensen! “VertrouwD” :'(

  2. Dit soort stukjes wordt toch geschreven door mensen van de Stentor? Journalisten of zo? Dit ziet eruit als een persbericht. Zo iemand zou dit soort fouten toch niet moeten maken?

    =========

    Bron: Politie IJsselland Zwolle Oost

  3. off topic
    Inderdaad staat de Stentor bomvol met fouten. Dat is dus ook één van de redenen dat ik deze niet dagelijks in de brievenbus wil hebben. Dan maar geen regio-nieuws via dat medium.

  4. Mee eens Dick, erg professioneel is het niet. Anderzijds, ik stoor me er ook niet meteen aan. Ik vind het juist wel handig, houd me scherp wanneer ik zelf iets wil typen voor mijn werk…. 😉 Fijn dat de politiewoordvoerder mij eraan herinnert hoe het niet moet…. 😀

  5. Was ik me daar potdomme toch al bijna bang, dat ik de enige was die zich er aan stoort 😀

    Laten we niet op alle slakken zout leggen, maar een simpel d/t vraagstuk moet toch simpel zijn…? En ook even het verschil zien tussen een tikfout en een spelfout vind ik wel zo fatsoenlijk. Fouten maken is menselijk, maar nadenken moet ook menselijk zijn 🙂

    En on topic: schandalig hoe die grietjes oudere dames bestelen!

Reacties zijn gesloten.