Zwolle – De ChristenUnie zal niet instemmen met het voorstel van het college om Be Quick een bijdrage te geven van 133.000 euro. Deze bijdrage zou moeten helpen om Be Quick uit de financiële gevarenzone te halen. De ChristenUnie wil veel als het gaat om het faciliteren van de Zwollenaren op het gebied van sport. In de afgelopen jaren is er erg veel gebeurd. Denk alleen maar aan de kunstgrasvelden die zijn en worden aangelegd.
Het belangrijkste punt van de ChristenUnie om niet in te stemmen met het voorstel, is dat Be Quick geheel eigenstandig een beslissing heeft genomen over het in eigen beheer bouwen van de voorzieningen. Het voornemen is toen niet voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft dus niet de eventuele risico’s kunnen inventariseren om daar vervolgens iets van te vinden.
Dan kan het niet zo zijn dat we als raad nu benaderd worden omdat risico’s verkeerd hebben uitgepakt. We zijn niet (mede) verantwoordelijk voor de genomen beslissing en dus ook niet voor de risico’s die daar nu uit zijn voortgekomen. Het staat ook niet netjes tegenover alle andere sportverenigingen. Die kunnen evengoed geld gebruiken.
De ChristenUnie voelt zich wel verantwoordelijk voor het faciliteren van sport in Zwolle. Daar past niet een risico bij van failliet gaan van een grote vereniging die de laatste tijd behoorlijk is gegroeid. Dat betekent voor de ChristenUnie dat helemaal-niets-doen geen optie is. Wat de ChristenUnie betreft verstrekken we een lening waarvan de aflossing ingaat vanaf 2013.
Be Quick heeft 5 jaar de tijd om de zaak op orde te brengen. De vereniging is groot genoeg om dat voor elkaar te krijgen. De dreiging van een faillissement is dan weg. Als Be Quick, zoals de voorzitter aangeeft, inderdaad last heeft gehad van de gang van zaken met de bouw en vertragingen in de bouw, dan is het wel zo duidelijk dat dit niet gecompenseerd wordt in een algemene bijdrage zoals het college voorstelt. Beter is het om planschadevergoeding te vragen. Dat is dan een proces dat los staat van de financiële relatie tussen gemeente en vereniging. En daarmee is het ook een transparant en geobjectiveerd proces.
ChristenUnie Zwolle
John van Boven
geld lenen en dan pas in 2013 beginnen met aflossen? bij de huidige rentestand lukt ze dat nooit en na 5 jaar is de burgerij van zwolle alles kwijt. kun je ze net zo goed schenken. dit is een pappen en nathouden voorstel
Dus CU & VVD zijn het eens: lening verstrekken?
garantstelling
als ik het bericht van de VVD goed lees gaan zij niet verder dan een garantstelling voor een met de bank af te sluiten lening
Ik denk dat de ChristenUnie wel andere steun kan bieden.
steun
zoals?
@John van Boven
De ChristenUnie kan steun van boven bieden door bijvoorbeeld
een collectieve bidbijeenkomst voor Be Quick in het leven roepen.
GEZELLIG 😀
=========
On-topic a.u.b. !!
Gezellig Be QUICK moet eerst zijn zonden opbiechten voordat ze steun van boven krijgen .Want de lieve heer is ook niet gek
@ John: Wanneer moet de gemeenteraad eigenlijk beslissen?
@Pieter
OLH staat natuurlijk altijd open voor vergiffenis.
ja gezellig zo kun je wel aan de gang blijven met vegeven ,maar het probleem van de schuld dan
behandeling
@ Dick: het voorstel wordt behandeld op maandag 1 september a.s. Het staat gepland om 19.40 uur tijdens de informatieronde.
Dat betekent dat het nog niet inhoudelijk besproken wordt, maar dat er vragen aan het college gesteld kunnen worden.
@ John: Bedankt maandag over een week dus. Dan lezen we daarna hopelijk hier, als er iets bijzonders gebeurd is. Als er door bepaalde vragen misschien andere inzichten zijn ontstaan.
Aan een lening kunnen voorwaarden gesteld worden, één van de voorwaarden, zal moeten zijn, dat er een nieuwe voorzitter komt, want met de huidige zijn geen afspraken te maken, en hij wil alleen aan maar “ritselen” en liefst zo veel mogelijk. Het is eigenlijk schande dat deze man zo’n club leidt. Als de CU dit niet als voorwaarde stelt dan behoren ze ook tot de ritselclub.
Bovenstaande post is eigenlijk aanvullend op de laatste post uit het andere BQ-topic.
Geachte heer van Boven
Zo maar een ideetje, zou best kunnen.
Sponsors van de stichting Prestatief Be Quick 28 bouwen de kantine voor de vereniging Be quick.
Tussentijds komt de belasting langs bij de stichting en men constateerd fraude, met als gevolg een aanslag en boete voor de stichting.
Stichting kan deze aanslag niet betalen en de belasting legt beslag op de nog te vorderen op de sponsorgelden.
OPLOSSING
Sponsor ( Moes) voert in overleg met Dhr Venema een meerprijs op voor de bouw van de kantine.
Gemeente betaald deze meerprijs aan de vereniging en de vereniging weer aan Moes.
Moes laat deze verzonnen meerprijs middels sponsoring weer terug vloeien in de stichting prestatief Be quick 28.
Belasting int dit bedrag, en de stichting is weer uit de geldzorgen.
Ben benieuwd wie deze meerprijs op inhoudt heeft gekontroleerd, of wordt dit zomaar voor zoete koek aangenomen.
De groeten,
Kees
Nou “zomaar een ideetje”, hier is over nagedacht Kees!
Altijd goed, meedenkers.
Denk dat alle BQ’ers van de VERENIGING ook wel eens willen weten hoe de constructie met de STICHTING is! Er is ook al eens een afgehaakte sponsor van 10 duizenden euro’s ‘gelinkt’ aan de vereniging omdat dat ’toevallig’ zo op papier stond terwijl de afspraak is dat alle sponsors naar de Stichting gaan (!!!!) en de kantineomzet naar de stichting!!! VAN DEN ZOTTE!!!! Toen had in 111 de vereniging een extra tekort………tja………tis gewoon schuiven met getallen op papier…niets meer niets minder!
Een onderzoek zoals Zwollwacht schetst zou niet verkeerd zijn.
Dhr Venema is niet voor niets enkele maanden terug ontslagen als Financieel directeur bij Moes.
Verder ben ik heel benieuwd welke voorwaarden men Venema mee wil geven, deze man zal nooit inzage toestaan in de stichting.
De meerprijzen worden doorgesluist naar de stichting, en daar zal de gemeente nooit achter komen.
ik denk dat als de stichting failliet mocht gaan, Dhr venema in dat faillisement prive ook mee ten onder gaat.
Deze man maakt zich echt niet druk om de vereniging, maar is bezig zijn stichting financieel weer gezond te maken met doorgesluisde gemeenschapsgelden.