PEC Zwolle verliest in Heerenveen

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagmiddag de uitwedstrijd bij sc Heerenveen verloren. De uitslag werd 2-1. Het doelpunt kwam op naam van Joey v.d. Berg, die Zwolle eerder behoedde voor een grotere nederlaag door vlak voor een grote scoringskans van de Heerenveense spits Finnbogason in het strafschopgebied de bal met zijn hand weg te slaan.  Doordat v.d. Berg geen rood kreeg voor hands kan hij volgende week meedoen met de thuiswedstrijd tegen Ajax.

04-11-2012_heerenveen-pec_zwolle_2-1_04.jpg

Zwolle begon in dezelfde opstelling als woensdag in het met 4-2 gewonnen bekerduel tegen RKC Waalwijk. En al snel hadden de gasten op voorsprong kunnen komen. Een slechte uittrap van doelman Kristoffer Nordfeldt belandde voor de voeten van Ronnie Reniers, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat. ,,Wij komen in zulke gevallen niet verder dan hard schieten, dan gaat de bal over of op de lat", vertelde Langeler. Heerenveen kon daar tot zo’n tien minuten voor rust een grote kans voor spits Alfred Finnbogason tegenover zetten. Diederik Boer kon echter met een voetje redden. Diezelfde spits zette Heerenveen in minuut 36 op voorsprong. Hij wipte de bal over doelman Boer heen in het doel. ,,Een geweldig doelpunt", aldus Langeler. ,,We hadden in het eerste half uur de controle, maar individuele kwaliteiten gaven de doorslag." Heerenveen kreeg in de minuten tot de rust zelfs kansen op meer, maar de Friese formatie van Marco van Basten verzuimde deze om te zetten in kansen.

 04-11-2012_heerenveen-pec_zwolle_2-1_08.jpg

 04-11-2012_heerenveen-pec_zwolle_2-1_10.jpg
Penalty!

04-11-2012_heerenveen-pec_zwolle_2-1_16.jpg
Marco van Basten vraagt zich af waarom het arbitrale trio helemaal uit België moet komen

Via Lees verder meer foto’s…

Direct na rust had Zwolle een goede fase waarin het zomaar weer gelijk had kunnen zijn. Wiljan Pluim schoot na een corner in vrijstaande positie over. Ook Reniers kwam nog gevaarlijk voor het doel van de ingevallen Brian Vandenbussche, maar hij kon de bal niet in het doel werken. Rond die periode begon Mimoun Eloisghiri zich klaar te maken voor een invalbeurt. Net op het moment dat hij erin mocht komen scoorde Heerenveen de 2-0. Rochdi Achenteh kopte te kort terug op Boer, waardoor Daniel de Ridder de bal over doelman Boer wipte en het kon binnenprikken. ,,Dat was wel even balen, net toen ik erin mocht", stelde de invaller. Hij kwam alsnog, maakte zijn debuut, en was direct gevaarlijk. Gianni Zuiverloon trok hem kort voor tijd naar de grond, waarna Joey van den Berg de 2-1 nog kon binnenschieten. Maar dat was niet genoeg voor Zwols resultaat.

Volgende week wacht PEC Zwolle opnieuw een lastige wedstrijd. In het uitverkochte IJsseldeltastadion wacht zondag om 14.30 uur Ajax.

Bron: peczwolle.nl

04-11-2012_heerenveen-pec_zwolle_2-1_01.jpg

04-11-2012_heerenveen-pec_zwolle_2-1_02.jpg

04-11-2012_heerenveen-pec_zwolle_2-1_03.jpg

04-11-2012_heerenveen-pec_zwolle_2-1_05.jpg

04-11-2012_heerenveen-pec_zwolle_2-1_06.jpg

04-11-2012_heerenveen-pec_zwolle_2-1_07.jpg
De bekende advocaten tweeling Anker gaan helemaal uit hun dak bij een goal van Heerenveen…

04-11-2012_heerenveen-pec_zwolle_2-1_09.jpg

04-11-2012_heerenveen-pec_zwolle_2-1_11.jpg

04-11-2012_heerenveen-pec_zwolle_2-1_12.jpg

04-11-2012_heerenveen-pec_zwolle_2-1_14.jpg

04-11-2012_heerenveen-pec_zwolle_2-1_15.jpg

04-11-2012_heerenveen-pec_zwolle_2-1_17.jpg

04-11-2012_heerenveen-pec_zwolle_2-1_18.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

22 gedachten over “PEC Zwolle verliest in Heerenveen”

  1. Inderdaad jammer, maar Heerenveen (die overigens veel overtredingen nodig had) was uiteindelijk toch wat technischer en slimmer. Onze “Joey” kwam trouwens weer heel goed weg….pff. Ik hoop dat hij de volgende keer de zaken toch wat slimmer gaat aanpakken anders ben ik bang dat hij uiteindelijk weinig wedstrijden mag spelen. En mannen….nog ietsjes meer aan conditie/kracht werken zodat die 2e helft ook nog acceptabel gaat worden! Ben toch vol vertrouwen dat het tegen Ajax goed zal komen; met 12.500 man achter PEC Zwolle slepen we ze wel door die 2e helft.

  2. Het ligt ging denk ik even uit bij Joey. Verder mogen ze bij Zwolle wat meer aan krachttraining gaan doen. Vooral Mokhtar! Nederlaag was over de hele wedstrijd gezien wel terecht. Volgende week alles er aan doen om het Ajax onmogelijk te maken!

  3. volgende week 3punten voor p.e.c? haha denken jullie dat nu echt?:) denk dat ajax heel wat goed te maken heeft en helaas is p.e.c daar de pisang voor vrees ik;)

  4. Hier zijn zeker aan de teletekst supporters aanwezig.
    Loop niet zo dom te lullen en als voor zwolle bent moedig de ploeg aan ipv zo dom lopen te zeiken.

  5. Gelukkig voor de zuurpruimen heeft PEC verloren, na de winst op RKC hadden ze even een paar dagen niets zeiken. Zullen wel een paar zware dagen geweest zijn voor de partner. Maar prijs je gelukkig, volgende week zondag kun je zeer waarschijnlijk ook weer pruttelen, maar daarna volgt de winst op NAC. Dat zijn dan voor die zuurpruimen wel een onterechte winst zijn, of laat me raden. NAC speelde wel heel erg slecht.;)

  6. Ach, wat stelt ajax nu voor dan? PSV hadden we hier ook al bijna op de knieën. Ik geloof er in. Ajax lekker onder druk en geforceerd spelen en al vroeg op 1-0 achterstand(liefst eigen goal) en daarna tegen een rode kaart aanlopen(liefst onterecht).
    Vlak voor het einde maken ze 1-1 waarop Joey vd Berg met de hand de 2-1 maakt in de laatste secondes.
    Sportief van mij? nee, maar zo hoop ik het wel!;)

  7. Heb het al eerder gezegd maar wanneer worden ze bij Zwolle nou eens wakker.
    Die van den Berg moet je zo ver mogelijk van je eigen strafschopgebied houden anders verkloot ie het weer.
    Nu was ie weer opzichtig aan het hengelen naar een rode kaart maar gelukkig voor hem zijn de arbiters in België nog slechter dan de onze.

  8. Bericht door Zwolleeder, op 5 november 2012 om 13:03

    Heb het al eerder gezegd maar wanneer worden ze bij Zwolle nou eens wakker.
    Die van den Berg moet je zo ver mogelijk van je eigen strafschopgebied houden anders verkloot ie het weer.
    Nu was ie weer opzichtig aan het hengelen naar een rode kaart maar gelukkig voor hem zijn de arbiters in België nog slechter dan de onze.

    vdB hoort op het middenveld.
    Onbegrijpelijk was het ook dat het merendeel van de spelers naar adem stond te happen in de 70e minuut. In de 85e minuut pas een extra aanvaller. Er moet hoognodig wat veranderen.

  9. Bericht door Edwin, op 5 november 2012 om 18:46

    Onbegrijpelijk was het ook dat het merendeel van de spelers naar adem stond te happen in de 70e minuut.

    Ze speelden in het hoge noorden en daar is het zuurstofgehalte in de lucht veel lager.

    Maar zonder gekheid: Tegen Ajax gaan ze stunten en pakken de drie punten.

  10. Jaja, toch weer wat rare fouten.
    En vd Berg weer achterin:'(

    Jammergenoeg staan ze aankomende week op het veld tegen een team dat aan alle kanten wordt beschermd.
    Ik ben bang dat dat Zwolle een aantal spelers gaat kosten voor de komende wedstrijden.
    Er staan er volgens mij al een paar op scherp.

    Nou ja, als ze dan in ieder geval ajakkes maar met niks naar huis sturen.:D

Reacties zijn gesloten.