PvdA Zwolle op dag van de Klimaatmars langs de deuren in Assendorp

Foto van auteur

Patty Wolthof
Foto: PvdA Zwolle

Zwolle – Op de dag van de Klimaatmars, zaterdag 6 november, gaat een groep vrijwilligers samen met PvdA-fractieleden langs de deuren in Assendorp. Zij gaan met bewoners in gesprek over klimaat. Een ander deel van de Zwolse PvdA is aanwezig bij de landelijke Klimaatmars in Amsterdam.

“De klimaatcrisis raakt ons allemaal. En toch ontbreekt zowel bij ons college hier in Zwolle als in Den Haag de urgentie”, zegt PvdA-kandidaatraadslid Luna Koops. “Uiteindelijk moeten we allemaal ons steentje bijdragen en we moeten de grote vervuilers aanpakken. Dat zien we nog niet, daarom sluiten we ons als PvdA Zwolle ook aan bij de landelijke actie.”

Juist op de dag van de Klimaatmars kiezen Zwolse PvdA-leden ervoor om ook naar Assendorp te gaan. PvdA-fractievoorzitter Patty Wolthof: “Assendorp staat vooral bekend om de knusse straatjes met vooroorlogse arbeiderswoningen. Veelal oude huizen. Op de dag van de Klimaatmars zijn wij als partij benieuwd of het mensen lukt om hun woning te isoleren. Daarnaast willen we weten of er zaken spelen zoals energiearmoede. Dus dat mensen geen geld hebben voor isoleren en bijvoorbeeld de verwarming bewust lager zetten.”

“Klimaat is naast betaalbare woningen en volkshuisvesting een van de grootste opdrachten waar de politiek de komende jaren voor staat,” zegt Wolthof. De afgelopen jaren vroeg Wolthof als raadslid al vele malen in de Zwolse gemeenteraad aandacht voor starters zonder uitzicht op een koopwoning, huurders die uitgemolken worden en studenten die een fatsoenlijke kamer zoeken. “Ook bij volkshuisvesting is belangrijk dat er toekomstbestendige, duurzame woningen zijn. Iedereen zou mee moeten kunnen doen om hun huis toekomstbestendig te maken.”

Leden van de PvdA gaan in gesprek met bewoners van Assendorp over wat er leeft in de wijk. Wat zijn de zorgen? Hoe houden ze hun buurt leefbaar? Hoe gaan bewoners om met parkeerproblematiek? En wat vinden ze van de ontwikkelingen rond de Spoorzone? De PvdA is te vinden bij de Jumbo aan de Assendorperstraat en start om 10.30 uur met een huis-aan-huiswandeling door Assendorp-west.

1 gedachte over “PvdA Zwolle op dag van de Klimaatmars langs de deuren in Assendorp”

Reacties zijn gesloten.