Het weer: ‘s Morgens droog met nog wat zon, daarna kans op regen

Foto van auteur

Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend zien de zon en Zwolle elkaar nog even. Het is droog terwijl de bewolking vanuit het zuidwesten toeneemt. Na het middaguur is het wolkendek dik en kan er regen uit komen. In de avond is de kans op neerslag het grootst.

De start dinsdagochtend is aan de frisse kant, een temperatuur waarschijnlijk in de buurt van 6 graden. Het maximum ‘s middags, voor de regen uit, is ongeveer 11 graden. Gelukkig staat er veel minder wind dan op maandag. Dinsdag is hij zwak tot matig, kracht 2 à 3, uit richtingen rond zuid. In de nacht verdwijnt de regen. Afhankelijk van de opklaringen kan het flink afkoelen. Onder een heldere nachthemel daalt het kwik richting 4 graden. Dan moet je de volgende morgen rekening gaan houden met autoruiten krabben.

Mist in de nacht van dinsdag op woensdag is tevens een optie. De wind valt ’s nachts namelijk grotendeels weg. Woensdagochtend kan het zicht ook nog een tijdje slecht zijn. De mist lost in de loop van de ochtend op.

Woensdag is er weinig wind. Het is een rustige en droge dag. We zitten in een soort niemandsland tussen regenstoringen in. Boven Zwolle is er weinig aan de hand: een afwisseling van zon en wolken. In de nacht naar donderdag en donderdagochtend lijkt de kans op mist groot in Zwolle en wijde omgeving.

Donderdag overdag hebben we een maximumtemperatuur rond 11 graden. Ook dan is het vermoedelijk droog, maar de regengebieden zijn niet ver weg. We houden ze in de gaten, hier in het weerbericht op Weblog Zwolle.