Het weer: Eerst regen, ’s middags opklaringen, ’s avonds kans op een maartse bui

Foto van auteur

Turfmarktstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend trekt een front met regen over Zwolle. Dat gaat gepaard met een volle windkracht 4. Dat is stevig maar minder heftig dan op maandag. Het regionale KNMI-meetstation Heino meldde ‘s middags windkracht 6 plus zware windstoten tot 88 kilometer per uur. Windschade was het gevolg.

In de harde wind was het zeer zacht. Het weerstation van Weblog Zwolle in het centrum van de stad registreerde ruim 17 graden, een waarde die ook door Heino werd gemeten. Dinsdag gaat de temperatuur gestaag bergafwaarts. We beginnen ’s morgens vroeg nog met ongeveer 9 graden, aan het eind van de middag zijn we op 5 graden aangeland. In de nacht naar woensdag gaat de temperatuur richting het vriespunt.

Nadat dinsdagochtend het front en de regen zijn gepasseerd, klaart het ‘s middags op.De wind is dan van zuidwest naar noordwest gedraaid en nog steeds stevig met vlagen tot 60 kilometer per uur. De zon krijgt in de middag ruimte. ’s Avonds neemt de kans op een bui toe. Dat kan een maartse bui zijn met natte sneeuw of hagel. De wind bindt ‘s nachts flink in.

Woensdagochtend is het koud genoeg voor autoruiten krabben. De zon schijnt op de stad in combinatie met stapelwolken. Het is droog maar in de loop van de middag en in de avond kan een buitje opduiken boven Zwolle. De wind is zwak tot matig, kracht 3, uit het zuidwesten tot westen. Het kwik stijgt naar circa 8 graden.

In de nacht van woensdag op donderdag arriveert uit het zuidwesten een front met veel bewolking. Er zit regen in en dat wil er donderdag uit. Achter het front stroomt uit het zuiden zeer zachte lucht naar onze omgeving. Voor vrijdag wordt een middagtemperatuur van 16 graden berekend, vermoedelijk wel onder een wolkendek dat weinig zon doorlaat.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)