Gemeente Zwolle verhoogt mantelzorgcompliment naar 100 euro

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Het Zwolse college van B en W heeft besloten om vanwege de coronacrisis het mantelzorgcompliment dit jaar eenmalig te verhogen met 25 euro. Daarmee krijgt elke mantelzorger een mantelzorgcompliment van 100 euro.

De coronaperiode is zeker voor mantelzorgers erg zwaar geweest en B en W willen daarvoor iets extra’s geven. Het college komt met deze extra waardering tegemoet aan een door de gehele gemeenteraad gesteunde motie. De motie riep het college op te onderzoeken hoe mantelzorgers in 2021 bij het mantelzorgcompliment wat extra’s kan worden gegeven. En ook om te bedenken wat er in de toekomst nodig is.

Wethouder Dorrit de Jong van Zorg en Welzijn is blij met de extra waardering: “De coronaperiode is zeker voor inwoners die mantelzorg verlenen niet makkelijk geweest. We waarderen het enorm dat mensen zich vaak extra hebben ingezet. Daarom is als onderdeel van ons recent gepresenteerde Sociaal herstelplan na(ast) corona besloten om het mantelzorgcompliment te verhogen met 25 euro, bovenop het reguliere bedrag van 75 euro. Iedere mantelzorger heeft daarmee dit jaar 100 euro te besteden. Naast dit geldbedrag vind ik het ook heel belangrijk dat onze mantelzorgers terecht kunnen voor een luisterend oor of lotgenotencontact. ZwolleDoet! is hierin onze partner.”

Dit jaar organiseert ZwolleDoet! in november de Maand van de Mantelzorger. Meer informatie daarover op https://www.zwolledoet.nl/maand-mantelzorg.

2 gedachten over “Gemeente Zwolle verhoogt mantelzorgcompliment naar 100 euro”

Reacties zijn gesloten.