Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal in de kerstvakantie

Foto van auteur

Zwolle – De vorige edities van het Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal waren met ruim 600 deelnemende jongeren een groot succes. Nu organiseren Zaalvoetbalvereniging WRZV en SportService Zwolle voor de achtste maal dit toernooi. Op 29 en 30 december gebeurt het in de nieuwe WRZV-hallen.

Doordat het vorig jaar niet door kon gaan, wordt verwacht dat er dit jaar weer veel deelnemers en toeschouwers zijn. Koen Tip en Jason Huisman van SportService Zwolle: “Wij zien het toernooi ieder jaar weer groter worden, ook dit jaar is er weer veel animo voor het kampioenschap. Het enthousiasme waarmee Zwolle het Jeugdkampioenschap heeft omarmt is ongekend en datzelfde enthousiasme gaat ervoor zorgen dat het ook komende editie weer een groot succes wordt.”

“De kerstvakantie is de ideale tijd voor een zaalvoetbaltoernooi. De jongeren zijn vrij van voetbal en school en hebben altijd wel zin om lekker een balletje te trappen met een groep vrienden of vriendinnen. Aangezien we volop in het winterseizoen zitten, is voetballen in de zaal, naast dat het heel erg leuk is, ook wel zo prettig.”

Op 29 december spelen de teams in leeftijdscategorieën 11–13 jaar en 14–16 jaar tegen elkaar. Op 30 december geldt dit voor de leeftijdscategorieën 7–8 jaar en 9–10 jaar. Van elke leeftijdscategorie kunnen er maximaal twintig teams meedoen, dus jongeren die het leuk vinden om te komen zaalvoetballen moeten snel zijn met inschrijven.

De wedstrijden worden gespeeld als volgt:

  • Leeftijdscategorieën 7 en 8 jaar en 9 en 10 jaar: een team bestaat uit minimaal vier en maximaal zeven spelers/speelsters. Wedstrijden worden gespeeld in viertallen, inclusief keeper.
  • Leeftijdscategorieën 11 t/m 13 jaar en 14 t/m 16 jaar: een team bestaat uit minimaal vijf en maximaal acht spelers/speelsters.

Wedstrijden worden gespeeld in vijftallen, inclusief keeper.

Spelers/speelsters zijn gerechtigd tot deelname binnen de juiste leeftijdscategorie, waarbij legitimatie verplicht is als de organisatie hier naar vraagt. Elk deelnemend team heeft minimaal één begeleider/coach van 18 jaar of ouder.

Ook Freddy Eikelboom, voorzitter van de WRZV-zaalvoetbalvereniging kijkt uit naar het toernooi: “Het toernooi zal gespeeld worden in de nieuwe WRZV-hallen. De WRZV-hallen beschikken over twee prachtige sportzalen waarbij voor de jongste jeugd een zaaldeel in drieën gesplitst kan worden. Daarom is het de ideale plek voor een zaalvoetbaltoernooi. Zaalvoetbal is de afgelopen jaren erg populair geworden, gezien het aantal teams dat doordeweeks uitkomt in onze competities. Daarom heeft WRZV een eigen zaalvoetbalacademie voor jongeren. Zo hopen wij bij WRZV ervoor te zorgen dat het zaalvoetbal een nog prominentere plek krijgt voor jongeren uit Zwolle en omgeving.”

Wil jij ook meedoen aan het Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal? Stel dan snel een team samen en schrijf je in via deze link van SportService Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal in de kerstvakantie”

  1. Mooi dat alle feesten en sportevenementen doorgang vinden. Sporten is super gezond net als keihard feest vieren. Zo leef je langer, dat is bewezen.

  2. Klopt als een bus. Stilzitten is het nieuwe roken daarom ga ik vanavond naar de Berkum Blues Night met de 12 Bar Blues Band die momenteel hun reunion tour doet. En met de New American, een cigarbox Band.

    Hieronder wat info mocht je ook zin hebben in een feestje. De laatste was van mij vorige week zaterdag, dus ik ben wel weer aan toe.

    Kaarten in voorverkoop 7.50 bij Plato en in de Weijenbelt.
    Aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.30

Reacties zijn gesloten.