Nieuwe corona-testlocatie aan Ceintuurbaan in Zwolle

Foto van auteur

Corona testbuisjes
Foto: GGD IJsselland

Zwolle – Het aantal inwoners in IJsselland dat zich laat testen op corona is de afgelopen weken enorm gestegen. Dit meldt GGD IJsselland maandag. Om zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen, opent GGD IJsselland een extra testlocatie in Zwolle, aan de Ceintuurbaan 15.

Vanaf woensdag 17 november kun je je daar, met afspraak, laten testen. De vraag naar coronatesten neemt explosief toe in regio IJsselland, vooral binnen de zorg en het onderwijs. Daarom schaalt de GGD verder op om aan de sterk gestegen testvraag te kunnen voldoen. “We bewegen voortdurend met de vraag mee. We zien met de oplopende besmettingen een hoge testbereidheid,” aldus Bart Goldsteen, projectleider Testen GGD IJsselland. “Het streven is om iedereen binnen 24 uur te testen.”

Vorige week werd besloten om het ‘testen zonder afspraak’ tijdelijk stop te zetten, zodat de testcapaciteit per dag optimaal benut kan worden. “Maar daarmee zijn we er nog niet,” vervolgt Bart Goldsteen. “We zetten ook in op ruimere openingstijden van de huidige testlocaties en uitbreiding van de teststraten in Zwolle. Bij de huidige testlocatie aan de Paxtonstraat is daar geen ruimte voor. Vandaar dat we ook gaan testen aan de Ceintuurbaan 15 in Zwolle.” Met deze uitbreidingen voor testen verwacht GGD IJsselland te kunnen voldoen aan de toenemende vraag en de mogelijkheden om iedereen binnen de 24 uur te kunnen testen.

Om het virus er zo snel mogelijk onder te krijgen, is het van belang dat je je laat testen als je coronaklachten hebt. In regio IJsselland kan dit alleen op afspraak. Testen kan op verschillende locaties in de regio. Kijk hier voor de actuele locaties en openingstijden. Een afspraak maken kan via het telefoonnummer 0800 – 1202 of online via coronatest.nl.

Bron: GGD IJsselland

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Nieuwe corona-testlocatie aan Ceintuurbaan in Zwolle”

  1. Goed en snel gehandeld. Zo kan iedereen zich snel laten testen bij klachten en asielzoekers kunnen nu weer opgevangen worden in de IJsselhal. Die staat anders toch maar niets te doen. 2 Vliegen in 1 klap. Toppie.

Reacties zijn gesloten.