Golfclub Zwolle vraagt hulp bij verplanten duizend boompjes

Foto van auteur

Zwolle – Golfclub Zwolle geeft bomen een tweede kans. Aanstaande zaterdag is iedereen welkom om een paar uur te helpen met het oogsten van jonge boompjes en struiken. Deze groeien rondom de golfclub maar moeten daar weg.

Het gaat om maar liefst duizend jonge zaailingen van berken, wilgen, eiken en beuken. De boompjes gaan naar de landelijke klimaatcampagne Meer Bomen Nu, die ze op hun beurt weer weggeeft. Deze keer aan twee boeren uit omgeving Zwolle die graag een haag planten langs hun akker. Hans Broeks van de golfclub verzorgt de dag en bedankt de vrijwilligers met koffie, thee en snert: “Help mee met deze lekkere buitendag en doe tegelijkertijd wat goeds voor klimaat en biodiversiteit. Zo maken we Zwolle groener. Iedereen die helpt, mag natuurlijk ook zelf een boompje mee naar huis!”

Maak een vrijwilligersprofiel aan via Meer Bomen Nu en dan zie je welke oogst- of plant-events er in jouw buurt zijn en kun je je aanmelden voor de dag bij de golfbaan. Of voor het wilgenknotten met Landschap Overrijssel aan het Twistvlietpad 139 in Zwolle. Elke geknotte tak van 1,5-2,5 meter kan gewoon weer de grond in en wordt een nieuwe boom.

Meer Bomen Nu verzamelt zaailingen en stekken op plekken waar ze in overvloed zijn, of ongewenst en geeft ze gratis weg. Vorige winter gaven ze 500.000 bomen en struiken weg en tachtig procent overleefde het verplanten. Voor komende winter is er al een plek gevonden voor één miljoen stuks. Met duizenden vrijwilligers worden deze de komende maanden verzameld, gebundeld en verdeeld. Iedereen kan helpen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Golfclub Zwolle vraagt hulp bij verplanten duizend boompjes”

  1. Mijn prolotarische kracht besteden aan een golfbaan die zeker niet voor mij is bestemd. Nooit dus als je zo nodig goed bezig wil zijn doe het dan zelf.

Reacties zijn gesloten.