Het weer: Regen in de ochtend, daarna opklaringen

Foto van auteur

Lassuslaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is het tweede deel van de dag beter dan het eerste. ‘s Morgens bereikt vanuit het noordwesten een front Zwolle. Een massa grijze bewolking wordt aangevoerd, waaruit het gaat regenen. Ongeveer een millimeter neerslag wordt berekend. Dat is niet veel, maar je wordt er zeker nat van.

Rond negen uur arriveert het front boven de stad. Het is vrij smal, zodat na het middaguur de kans op nattigheid sterk afneemt. De bewolking breekt, er verschijnen stukken blauwe lucht boven de stad en de zon komt door. Wat wil je nog meer? Dat het verder droog blijft. Waarschijnlijk lukt dat, maar een klein buitje is in de middag niet compleet uit te sluiten. ’s Morgens is er weinig wind uit zuidwest tot west, ’s middags neemt hij toe naar matig, windkracht 3, en draait naar het noordwesten. Een maximale kwikstand in Zwolle van ongeveer 8 graden.

Donderdagavond en vooral in de nacht naar vrijdag neemt de kans op een bui toe. In de koude vroege ochtend van vrijdag zou zo’n bui hagel of een paar vlokken natte sneeuw kunnen loslaten.

Vrijdag is er een wisselende bewolking. De zuidwestenwind neemt in de ochtend toe. In de middag en begin van de avond heeft Zwolle een volle windkracht 4 te verduren vanuit het zuiden tot zuidwesten. Een storing is uit het noorden op koers naar onze omgeving. In de loop van de middag begint het te regenen. Dat gaat in de avond door. Tezamen met de aantrekkende wind en een temperatuur die onder de 5 graden wegzakt, is de uitkomst vrijdagavond een bijzonder onprettig weertype.

In het weekend is het weer onbetrouwbaar. Genoemde storing trekt recht over onze regio en neemt een pak bewolking mee. De opklaringen zijn schaars en vooral zaterdag en in de nacht naar zondag is er kans op een bui. Wellicht zie je enkele vlokken natte sneeuw neerdwarrelen. De maximumtemperatuur is een kille 5 graden. In de nachten is er kans op lichte vorst aan de grond.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)