Het weer: Veel bewolking, vooral ’s avonds kans op een bui

Wijkboerderij de Eemhoeve
Foto: Ank Pot

Donderdag is het wachten op een front uit het westen met kans op buien. Het wordt in de avond en nacht boven Zwolle verwacht. Maar ’s morgens vroeg kan al een verrassingsbui verschijnen. De bewolking overheerst donderdag, de zon moet het hebben van tijdelijke kijkgaten.

De wind is zwak tot matig, eerst uit het zuiden tot zuidwesten, in de middag en avond uit het westen tot noordwesten. Deze zogeheten ruiming van de wind is typerend voor het doorkomen van een koufront. Het wordt vrijdag achter het koufront wat koeler dan op donderdag, wanneer 25 graden er ’s middags wel in zit in de stad.

Vrijdag is het maximum met een noordwestenwind ongeveer 23 graden, na een nacht met ongeveer 15 graden op de thermometer. Stapelwolken trekken over en ze houden genoeg afstand voor een zomerzonnetje. Kans op een buitje is er ’s morgens, daarna blijft het waarschijnlijk droog.

Zaterdag krijgen we zeker regen. Dat gebeurt in de ochtend. Er trekt dan een front over, bestaand uit een massief grijs wolkenpakket. In de middag wordt het dunner en neemt de regenkans sterk af. De middagtemperatuur is ongeveer 22 graden.

Zondag pakt de zon meer ruimte. De wind is matig, kracht 3 à 4, uit het westen. De kans op regen is praktisch nul. Bij een middagtemperatuur van zo’n 22 graden is het buiten goed te doen in Zwolle.

Foto 1
Wijkboerderij de Eemhoeve - Foto: Ank Pot
Wijkboerderij de Eemhoeve
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)