SportService Zwolle neemt nieuwe coronamaatregelen serieus

Foto van auteur

Zwolle – Het kabinet heeft afgelopen vrijdag nieuwe maatregelen met betrekking tot het coronavirus aangekondigd. Er kan na 17.00 uur niet meer gesport worden, uitgezonderd de landelijke topsport.

SportService Zwolle neemt de maatregelen serieus en doet er alles aan om inwoners van Zwolle en omliggende regio, sportverenigingen en sportaanbieders te helpen met het volgen van deze nieuwe maatregelen. “We zijn er voor sportend Zwolle en regio. Als er vragen zijn beantwoorden we die graag zodat we er met elkaar voor kunnen zorgen veilig te sporten,” vertelt directeur-bestuurder Jolanda van der Veer, SportService Zwolle.

De door het kabinet op vrijdag 26 november afgekondigde maatregelen stellen dat de amateursport tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer mogelijk is. Deze maatregel is een van vele die ervoor moet zorgen zoveel mogelijk contacten te beperken in de strijd tegen het coronavirus. Voor de sport betekent dit dat veel trainingen en wedstrijden niet door kunnen gaan. Met uitzonderingen van de professionele sport.

Jolanda van der Veer, directeur-bestuurder SportService Zwolle: “We beseffen dat deze maatregel wederom een flinke tegenslag is voor de sport. Als verbinder van sport, bewegen en beleven voor iedere Zwollenaar en omliggende regio doen we er dan ook alles aan om iedereen zoveel mogelijk te helpen met het beantwoorden van vragen. Sport en bewegen is juist in deze tijd ontzettend belangrijk. Sport is onderdeel van de oplossing. We roepen dan ook iedereen op om in beweging te blijven ondanks de beperkingen tussen 17.00 en 05.00 uur. We hebben bijvoorbeeld op ons YouTube kanaal een breed aanbod met tips om thuis in beweging te blijven. Daarnaast blijven we bereikbaar voor het beantwoorden van vragen of te sparren met elkaar zodat we samen de maatregelen juist kunnen uitvoeren. Samen staan we sterk.”

“Natuurlijk volgen we bij SportService Zwolle ook de maatregelen vanuit het RIVM. Dat betekent dat we zoveel mogelijk thuiswerken. We blijven uiteraard telefonisch en via de mail bereikbaar. Ons loket is enkel voor de sleuteluitgifte van sportaccommodaties geopend,” aldus Van der Veer.

“Onze activiteiten na 17.00 uur gaan niet door, net als de bijeenkomsten voor het sportakkoord, ons jaarlijkse Sportcafé Zwolle én het Sportverkiezingsdebat. Dit is jammer maar we kijken graag vooruit, naar hopelijk meer mogelijkheden. Het Sportverkiezingsdebat willen we, als warming-up naar de gemeenteraadsverkiezingen in het voorjaar, in februari organiseren.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)