Tv-programma Rail Away met winterse treinreis Zwolle – Zutphen

Foto van auteur

Zwolle – Het EO-programma Rail Away viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Dit slow-tv-programma is voor veel kijkers een ultieme vorm van ontspanning. Beelden van mooie landschappen, unieke spoorlijnen, fantastische uitzichten en het kenmerkende rustgevende stemgeluid van voice-over Bob van der Houven typeren het programma.

In de kerstperiode komt Rail Away op NPO2 met vijf gloednieuwe afleveringen, waaronder een unieke winterse uitzending met prachtige beelden van een treinreis van Zwolle naar Zutphen door een volledig witte wereld. Ter ere van het jubileum is er ook een boek verschenen ‘Het Grote Rail Away Boek’, geschreven door de makers van het programma. Komend weekend is er een heuse ‘Nacht van Rail Away’, een tv-marathon van veertien herhalingen van verschillende seizoenen van het programma.

De nieuwste serie begint op maandagavond 27 december aan de rand van het Zwarte Woud in Duitsland. Via de bergtoppen rondom Trento in Italië naar de ‘Malediven van Europa’, zoals het Italiaanse eiland Sardinië ook wel wordt genoemd. Sneeuwlandschappen mogen in deze wintertijd natuurlijk niet ontbreken.

Op donderdag 30 december stapt de kijker met Rail Away op een unieke treinreis langs de IJssel van Zwolle via Deventer naar Zutphen, door een dik besneeuwd landschap. Nederland in de sneeuw. De treinreis eindigt in de laatste aflevering met een rit in een stoomtrein in de valleiën rondom Weizen en Blumberg, vlakbij de Zwitserse grens.

Van zaterdag 4 december op zondag 5 december ‘rijdt’ er weer een nachttrein van Rail Away. Een nacht lang genieten van veertien uitzendingen uit verschillende seizoenen van het programma. De afleveringen zijn geselecteerd door de fans van Rail Away op social media.

Foto's 2
Tv-programma Rail Away met winterse treinreis Zwolle – Zutphen
Tv-programma Rail Away met winterse treinreis Zwolle – Zutphen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)