Thorir Thorbjarnarson versterkt Landstede Hammers

Foto van auteur

Zwolle – Landstede Hammers heeft zich voor de rest van het seizoen versterkt met Thorir Thorbjarnarson. De 23-jarige IJslander speelde de voorbije seizoenen voor KR Reykjavik en is tevens IJslands international.

Thorbjarnarson maakte in 2015 zijn debuut voor KR Reykjavik en speelde daar vervolgens twee seizoenen. In 2017 maakte hij de overstap naar het college basketbal in de Verenigde Staten, waar hij ging spelen voor Nebraska. Met die school kwam hij uit in de Big Ten Conference. Afgelopen seizoen was Thorbjarnarson weer actief voor KR, waarmee hij al drie keer landskampioen werd.

“Wij zijn ontzettend blij dat Thorir ons komt versterken,” reageert Aleksandar Todorov, algemeen manager van Landstede Hammers. “Hij is een allround basketballer, die op verschillende vlakken zijn inbreng gaat hebben. Een welkome aanvulling voor de spelersgroep.”

De komst van Thorbjarnarson komt tot stand door een groep betrokken fans van Landstede Hammers, zo vertelt voorzitter Gerrard Vinke. “Hoewel er steeds meer partijen enthousiast zijn en zich verbinden aan het driejarenplan ‘Een podium voor iedereen’, blijft het financieel een uitdagende tijd. Een groep fans heeft ondersteuning geboden om de komst van Thorir mogelijk te maken. Daarnaast helpen andere giften en de crowdfunding ons enorm. Wij willen deze fans, die geloven in de filosofie en de ambitie van onze club, heel graag bedanken voor de steun!”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)