JOVD Zwolle wil strenge handhaving vuurwerkverbod en carbidverbod

Foto van auteur

Carbidschieten in 2017
Foto: Arjen van der Zee

Zwolle – De JOVD Zwolle e.o. roept de burgemeester van Zwolle op om het landelijk vuurwerkverbod streng te handhaven. De jongerenorganisatie van de VVD wil dit jaar tevens een totaalverbod op carbidschieten.

Mariska Kamminga, voorzitter JOVD Zwolle e.o: “Het aantal slachtoffers rond de jaarwisseling moeten we tot het minimum beperken om zo de druk op de zorg niet zwaarder te maken dan die nu al is.” Vorig jaar werd rond de jaarwisseling nog veelvuldig vuurwerk afgeschoten.

“Om nu op voorhand al te zeggen dat er voornamelijk bij de grotere vuurwerkovertredingen wordt opgetreden is te kort door de bocht. Waar ruimte zit tussen regels en handhaving zullen burgers hier altijd dankbaar gebruik van maken. We moeten geen herhaling krijgen van afgelopen jaar en daarom moet er streng en daadkrachtig opgetreden worden,” aldus Kamminga.

Carbidschieten brengt ook ongelukken met zich mee, zegt de Zwolse JOVD. Bovendien komen hier grote groepen mensen bij elkaar. Het staat sinds 2014 op de nationale erfgoedlijst, maar de JOVD hoopt dat de gemeente dit jaar veiligheid op nummer één zet rond de jaarwisseling.

“Uiteraard begrijpen wij dat iedereen het jaar knallend wil afsluiten met vuurwerk of carbid en normaal gesproken is dit ook geen probleem. Maar een nieuwe golf aan vuurwerk of carbidslachtoffers kunnen de ziekenhuizen er nu niet bij hebben. Grote groepen bij elkaar moeten we vermijden en de zorg ontlasten. Daarom roept de JOVD Zwolle e.o. de burgemeester op om streng de handhaven op het vuurwerkverbod en om een carbidverbod in de stellen in de gemeente Zwolle,” aldus Kamminga.

11 gedachten over “JOVD Zwolle wil strenge handhaving vuurwerkverbod en carbidverbod”

  1. Sorry Ferdinand Bol, spreek voor jezelf en niet voor heel Zwolle!
    Er vallen meer slachtoffers door drank -en drugsgebruik, dan door het vuurwerk, dat wordt zelfs door de professionals gezegd. Er wordt onze jeugd al zoveel ontnomen.

  2. Die kale ziet er professioneel uit met zijn Aldi aanstekertje. Ik zou met je onbeschermde neus en ogen nog dichter bij de vlam gaan. Haha echt onvoorstelbaar. Zoveel slachtoffers door dat onnodige vuurwerk. Zoooooo 1980.

  3. Wel fijn als je een strafblad hebt of krijgt, kun je de jaren erop rustig knallen, zonder na te denken. 🤗 Nog een aantal jaar en dan mag er niets meer

Reacties zijn gesloten.