Bike-4Life zorgt voor een lichtje in deze donkere coronatijd

Foto van auteur

Foto: Bike-4Life

Zwolle – Op zondag 19 december 2021 organiseert Stichting Bike-4life.nl de Swolsche lichtjestocht.

De Swolsche lichtjestocht is een fietstocht van ongeveer 15 kilometer waarbij de deelnemers via het buitengebied naar en door de binnenstad fietsen om vervolgens weer richting Zwolle zuid te gaan om daar weer te eindigen.

Update 16 december: De Swolsche lichtjestocht is geschrapt.

De eerste deelnemers gaan onder leiding van de Zwolse fietsburgemeester om 16:30 uur van start waarna de deelnemers in kleine groepjes elkaar is snel tempo opvolgen. De laatste groep doet met de Zwolse nachtburgemeester Jeroen Doornik symbolisch de lichtjes uit.

De route wordt in kleine groepjes gereden onderweg volgen mooie lichteffecten en lichtbakens elkaar snel op wat een lust voor het oog zal zijn. Op de doorstroomlocaties ontvangt men een hapje en een drankje. Verder is er voor de mooist versierde en verlichte fiets een hele mooie prijs te winnen.

Alle opbrengsten gaan dit jaar naar het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis voor het onderzoek van professor René Benhards naar prostaatkanker. Om je in te schrijven voor de Swolsche lichtjestocht of voor meer informatie over het onderzoek, kijk op www.bike-4life.nl.