Het weer in het weekend: Zaterdagochtend koud en kans op mist, zondag veel zachter

Foto van auteur

Monteverdilaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdagochtend is er in Zwolle en wijde omgeving grote kans op slecht zicht door mist. Bij weinig wind is de temperatuur ‘s nachts onder het vriespunt gedaald, zodat het hier en daar ook glad kan zijn. In de loop van de ochtend komt er een zwak zuchtje wind te staan en de mist lost op.

Zon en veel wolken staan zaterdag op het programma. Tegen het middaguur zouden er een paar regendruppeltjes kunnen vallen, daarna blijft het overwegend droog. In de middag en avond wordt de bewolking van het westen uit dikker. Er is een front op komst, dat in de nacht naar zondag met motregen en regen over Zwolle trekt. Het betreft een warmtefront, waarachter aanmerkelijk zachtere lucht deze kant op komt. Tijdens deze nachtelijke frontpassage neemt de wind toe naar matig, kracht 4, uit het zuidwesten. Het kwik blijft ’s nachts een paar graden boven nul.

Zondagochtend is er nog kans op nattigheid aan de achterkant van het front. In de middag is het waarschijnlijk droog. De temperatuur zet zondag een stijgende lijn in. Na het middaguur is het 10 graden, misschien zelfs nog iets hoger. Voor de goede orde: normaal voor deze tijd van het jaar is een maximum van 6 à 7 graden.

De hoge temperatuur op zondag is te danken aan het binnenstromen van zachtere lucht. Niet aan de zon, want die heeft nu weinig kracht en blijft bovendien verborgen achter een dikke massa bewolking. De wind neemt zondagmiddag geleidelijk af naar zwak.

Maandag is het ook zacht met 9 à 10 graden. Er is veel bewolking maar die is minder dik dan op zondag, zodat de zon boven Zwolle niet geheel kansloos is. Het blijft maandag droog. De wind is matig, kracht 3, uit het zuiden tot zuidwesten.

In de nieuwe week is de kans op middagtemperaturen van 9 tot 11 graden groot. Nachtvorst hoeven we niet te verwachten, het kwik blijft ruim boven nul. Het lijkt vanaf dinsdag licht wisselvallig te worden, maar volgens de huidige timing valt eventuele regen meestal in de nacht. De wind is overwegend matig uit het zuidwesten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)