Het weer: ’s Morgens kans op mist, mogelijk ook regen

Omgeving Rijnlaan - Zwartewaterallee.
Foto: Ank Pot

Vrijdag ligt Zwolle in zachte en vochtige lucht. ’s Morgens vroeg kan gemakkelijk mist ontstaan, die traag oplost. Een font met grijze bewolking treuzelt in onze omgeving. Kans op regen is er vooral in de ochtend, maar evengoed gaat dit aan Zwolle voorbij.

De ochtend heeft 15 graden op de thermometer staan. De temperatuur loopt op naar 18 graden onder het wolkendek, maar vallen er ’s middags gaten in, dan is 20 graden haalbaar. De wind is zwak uit uiteenlopende richtingen.

Vrijdagavond neemt de kans op slecht zicht door mist weer toe. Zaterdagochtend komt een storing met buien vanuit het zuiden opzetten. Deze gaat met name langs de oostgrens naar het noorden, misschien dat Zwolle ook een portie buien meekrijgt. In de middag verdwijnt de buienboel, met minder bewolking tot gevolg. Een middagtemperatuur van ongeveer 17 graden en weinig wind.

Zondag trekt de wind aan, hij komt uit het zuiden met kracht 3 tot 4. Genoemd front is dan weggeblazen. Veel bewolking ook, zodat de zon ruimte krijgt. Aanvankelijk leek Zwolle later op zondag regen te krijgen. Die verwachting is van de baan, het is waarschijnlijk een geheel droge dag met een middagtemperatuur van circa 19 graden, wat zacht is voor de tijd van het jaar.

Foto 1
Omgeving Rijnlaan - Zwartewaterallee. - Foto: Ank Pot
Omgeving Rijnlaan - Zwartewaterallee.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)