Inzameling voor aidsweeskinderen in Afrika

Foto van auteur

Op donderdag 21 december wordt een kerstviering gehouden op Landstede aan het Dokterspad 2 in Zwolle. Het feest wordt in zijn geheel georganiseerd door studenten van de Economie-opleidingen en er wordt geld ingezameld voor een goed doel. De opbrengsten van alle activiteiten gaan naar aidsweeskinderen in Zuid-Afrika. Tijdens deze kerstviering zet Landstede de deuren open voor publiek; iedereen is welkom. 

Een groep Zwollenaren, gaan onder het motto van:”Who cares? We do!” in 2007 een opvangcentrum bouwen in de Zuid-Afrikaanse plaats Kwamhlanga. Het wordt een dagopvang voor aidswezen in die streek. Zonder hulp van buiten af zijn die kinderen kansloos. Studenten van Landstede gaan zich voor dit project inzetten en zijn zelf actief betrokken bij de planning en organisatie van deze bijzondere kerstviering. 

Op school worden de meest uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Bezoekers en studenten kunnen tegen een geringe vergoeding meedoen aan een karaokewedstrijd, spijkerbroekhangen, een rad van avontuur en kerstbakjes & kerstkaarten maken. Ook worden allerlei hapjes geserveerd en houden studenten een multiculturele modeshow. Donderdag 21 december helpen studenten, docenten en bezoekers mee aan de toekomst van jongeren in Afrika. Gezelligheid en het goede doel gaan hand in hand. Iedereen die het project en de studenteninzet daarbij een warm hart toedraagt, is welkom. De activiteiten voor het goede doel start om 10.30 uur aan het Dokterspad 2, tegenover de Isala Klinieken, locatie Sophia.