Zwolle Info: toeristische filmcatalogus over Zwolle

Foto van auteur

Foto: Zwolle Info

Zwolle – Een nieuw YouTube-kanaal, met als doel de stad opnieuw te ontdekken. Dat is Zwolle Info.

Zwolle Info maakt voor jong en oud een reis door de stad. Wie wat bewuster om zich heen kijkt, ontdekt pas de rijke historie van Zwolle, is de boodschap. Zo moet een filmimpressie van de Hoge Spoorbrug, waarvan het ontwerp elders niet meer voorkomt in ons land, het publiek inspireren om weer eens een wandeling over de iconische brug boven het spooremplacement te maken.

“De films zijn ook bij uitstek geschikt voor ouderen die niet meer buitenshuis komen”, zegt producer Menno de Boer. Samen met zijn broer Gerard runde hij decennialang een van de eerste filmproductiebedrijven in de regio en zijn ze initiatiefnemers van Zwolle info. “Ook voor de senioren
brengen we de stad van buiten naar binnen. In december is dat de kerstsfeer in de binnenstad. Voor de woonzorg- en verpleeghuizen zijn de films tevens op een USB-stick verkrijgbaar.”

Onder de vlag van een stichting bouwen de gepensioneerde Zwolse filmers de komende jaren verder aan het kanaal over het heden en verleden van Zwolle. De filmcatalogus gaat van start met tientallen titels. Het sfeervolle ‘Bos Agnietenberg’, met karakteristieke knoestige stammen, trekt de wandelaar steeds verder het mysterieuze bos in. En in de film ‘Wijde Aa’ schittert de herfst in de laagstaande zon waar kort daarvoor kanoliefhebbers en picknickers nog de zomer vierden.

Er komt veel technisch kunst- en vliegwerk bij kijken, zegt cameraman en regisseur Gerard de Boer. “Het exterieur van de Sassenpoort is gefilmd op een manier zoals Zwollenaren de poort nog niet eerder zagen. Hetzelfde geldt voor Oliemolen De Passiebloem. Wie de bezienswaardigheden bezoekt, moet ze ook van binnen bezichtigen als de coronamaatregelen het toelaten”, benadrukt hij. “Wij laten niet alles zien, we zijn bewust niet compleet, het zijn korte sfeerimpressies gemonteerd op mooie muziek. Je moet het daarna met eigen ogen gaan bekijken. Dat geldt zeker voor de herfst in Het Engelse Werk, misschien wel het mooiste voorbeeld van hoe de natuur in het najaar verkleurt in onze stad. De herfstfilm laat dat duidelijk zien. ” Naast de website is er een Facebook-pagina over Zwolle Info.

Foto's 2
Zwolle Info: toeristische filmcatalogus over Zwolle - Foto: Zwolle Info
Foto: Zwolle Info
Zwolle Info: toeristische filmcatalogus over Zwolle - Foto: Zwolle Info
Foto: Zwolle Info