Laatste kegelclinic voor scholieren in Zwols Kegelhuis

Foto van auteur

Zwolle – Jarenlang werden in het Nationaal Kegelcentrum ‘Zwols Kegelhuis’ kegelclinics verzorgd voor leerlingen van diverse basisscholen en het Thomas a Kempis College. Doordat het Zwols Kegelhuis van gemeentewege moet sluiten, is afgelopen donderdag de laatste clinic verzorgd.

Om 7.30 uur stonden de eerste leerlingen al te dringen voor de deur. Op deze laatste morgen van een serie van drie stond een heuse wedstrijd gepland. Op zes banen gooiden de leerlingen elk vier ballen. De leerlingen kegelden fanatiek en ze vonden het schitterend. Een van de reacties was: ”Mevrouw, dit lijkt helemaal niet op les. Dit lijkt meer op een verjaardagsfeestje. Zo wil ik altijd wel les hebben!”

Aan het eind werd bekeken wie het hoogst gescoord had. Voor iedereen was er wat lekkers en natuurlijk waren er bekers voor de nummers 1, 2 en 3. Een stressbal als aanmoedigingsprijs voor de laagste gooier/gooister en een prijsje voor leerlingen die kans hadden gezien om in één keer alle kegels om te gooien.

Rond 9.30 uur werd afscheid genomen van de leerlingen, die voor hun volgende les weer gewoon naar school gingen. Het Zwols Kegelhuis dankt alle scholen die de afgelopen jaren bij hen gekegeld hebben. Tot nu toe is geen nieuw onderkomen gevonden voor het Zwolse kegelcentrum.