Het weer: Wolken, motregen en wind

Foto van auteur

Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – De laatste dag van het jaar begint droog, en door de sluierbewolking heen kunnen we met een beetje geluk nog een glimp van de zon opvangen. Helaas is dit van korte duur, want rond het middaguur verzamelt dikkere bewolking boven onze stad. Er zal er naar verwachting wat regen vallen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind, en de maximumtemperatuur ligt rond de 13 graden.

In de avond is er nog steeds kans op regen maar zal het hooguit in de vorm van motregen vallen. Dit biedt perspectief voor de jaarwisseling, aangezien de wind in de loop van de avond meer gaat liggen.

Het wolkendek is dik, en mogelijk valt er tijdens de jaarwisseling een spatje motregen. Koud is het niet, want met 11 graden is het uiterst zacht voor de tijd van het jaar. Vorig jaar hadden wij met een frissere jaarwisseling te maken, toen lag de minimumtemperatuur rond het vriespunt.

Wie op nieuwjaardag vroeg uit de veren is, kan te maken krijgen met mist. De wind is gaan draaien en komt uit het westen. Er staat een matige wind, hierdoor trekt de mist mogelijk sneller weg. Het is flink bewolkt, maar het blijft droog. Het wordt ongeveer 13 graden.

Zondag staat er regen op het programma, er zal niet veel vallen want de meeste regen is in de vorm van motregen, maar het is wel iets om rekening mee te houden als je de deur uit gaat. Het is iets frisser geworden ten opzichte van voorgaande dagen, maar met 11 graden is het uiterst zacht voor de tijd van het jaar.

Ook na het weekend kunnen wij regen verwachten. De maandag zal een overgangsdag zijn naar kouder weer. Zon en regen zullen elkaar afwisselen, maar de dubbele cijfers zijn niet meer op de thermometer te zien. Het wordt maximaal 9 graden bij een matige westenwind.

Vanaf dinsdag kunnen de muts en handschoenen weer uit de kast. Temperaturen rond een graad of 5 zijn ook de dagen hierna geen uitzondering. Ook ’s nachts wordt het een paar graden boven nul.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Het weer: Wolken, motregen en wind”

  1. Prachtig dat het vuurwerkverbod zo massaal is genegeerd het kon niet mooier.Tjonge jonge wat een mooie zware knallen het leek wel Irak.Als ex -militair heb ik genoten dat dan wel weer.

  2. jij mag ook mee effe paar vlinders bij De VV Berkum in de kantine en daarna een paar bij de die gladde domineeszoon in de tuin.Broem broem

Reacties zijn gesloten.