Kinderen worden beloond tijdens kerstbomenactie Zwolle

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Dit jaar vindt voor de 34ste keer de grote kerstbomenactie “Oude bomen vangen veel winst!” in Zwolle plaats. Kinderen kunnen in ruil voor ingeleverde kerstbomen een leuke beloning ontvangen.

In Zwolle wordt ook in 2022 de actie ‘ Oude bomen vangen veel winst!’ georganiseerd. Tijdens deze actieperiode kunnen kinderen oude kerstbomen inleveren. Met de inzameling voorkomen we dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost voor de openbare groenvoorzieningen in de stad. Dit zorgt voor een win-win situatie aangezien de kinderen per ingeleverde boom worden beloond.

Hoe werkt het?
De kerstbomenactie 2022 vindt plaats op woensdag 5 januari en woensdag 12 januari van 13.00 – 16.00 uur. Kinderen t/m 15 jaar kunnen de kerstbomen op verschillende locaties in Zwolle inleveren. Voor iedere ingeleverde boom ontvangen ze € 0,20 en een stempel op de stempelkaart. Een volle kaart (met tien stempels) geeft recht op een keer gratis zwemmen in zwembad De Vrolijkheid aan de Ossenkamp 7 te Zwolle.

Tijdens het inleveren van de kerstbomen zullen ROVA-medewerkers 1,5 meter afstand houden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Op de inleverlocaties zijn hiervoor maatregelen getroffen.

Inzamelpunten
De kerstbomen kunnen worden ingeleverd op woensdag 5 januari en woensdag 12 januari van 13.00 – 16.00 uur bij de volgende inzamelpunten:

Inzamelpunten per wijk:

Aa-landen:
Rijnlaan, bij de Aldi
Maaslaan / hoek Beulakkerwiede

Assendorp:
Hortensiastraat, bij de speeltuin
Windesheimstraat

Berkum:
Hoek Erasmuslaan / Abelenlaan

Dieze:
Ruusbroecstraat / volkstuinen

Holtenbroek:
Omgeving wijkcentrum Holtenbroek

Stadshagen:
Drapenierlaan
Jeugdtuinen / Oude Wetering
Hoek Frankhuizerallee / Slaperdijkstraat
Sportlaan, parkeerplaats CSV’28

Westenholte:
Petuniaplein (winkelcentrum)

Wipstrik:
Herfterplein

Zwolle-Zuid:
Oude Deventerstraatweg, onderkomen ROVA
Gedeputeerdenlaan, bij de scholen
Parkeerplaats S.V.I.
Stokmeesterslaan, bij de scholen
Schellerallee|

Veerallee:
Frederiksplein

Afwijkende locaties:
Binnenstad, Kamperpoort en Stationsbuurt: Op woensdag 12 januari rijdt er tussen 13.00 en 16.00 uur een auto van ROVA rond om de kerstbomen op te halen
Wijthmen: Alleen op woensdag 12 januari tussen 13.00 en 14.30 uur bij de speeltuin aan de Zeisweg.
Windesheim: Alleen op woensdag 12 januari tussen 13.00 en 14.30 uur bij het Dorpshuis

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)