Het weer: Meeste tijd droog, wel kans op een winters buitje

Foto van auteur

Zwartewaterallee
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdagochtend vroeg maakt Zwolle na een natte nacht kans op een winters buitje. Denk aan regen, hagel of natte sneeuw. Zware buien zijn het niet, maar je wordt er wel koud en nat van. Er staat een matige wind, kracht 3 à 4, uit het zuidwesten.

Er is veel meer bewolking dan op de fantastisch zonnig verlopen donderdag. Toch vindt de zon vrijdag ruimte tussen het wisselende wolkenbeeld. Het kwik stijgt naar ongeveer 6 graden. Na dat plukje ochtendbuien is er rond het middaguur opnieuw verhoogde kans op een winters buitje. Verder is het vrijdag overdag de meeste tijd droog in Zwolle. In de avond leeft de buiigheid weer op.

Tussen de avondbuien zijn er opklaringen, waardoor de temperatuur richting het vriespunt daalt. Of eronder, ook aan de grond. Het KNMI heeft voor vrijdagavond code geel uitgegeven vanwege mogelijke gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Deze waarschuwing geldt voor Overijssel en de andere oostelijke provincies.

Zaterdagochtend vroeg vriest het een beetje in Zwolle en code geel is nog van kracht. De zon is er ‘s morgens bij, terwijl vanuit het zuidwesten bewolking nadert. Het wordt niet warmer dan een graad of 4. Rond het middaguur is het zwaar bewolkt geworden in Zwolle. De ochtend en een deel van de middag verlopen droog. Vanaf ongeveer drie uur zaterdagmiddag begint het te regenen.

En hoe. Het regent pijpenstelen en dat gaat zaterdagavond en in de nacht naar zondag door. De wind doet een duit in het kletsnatte zakje met een volle kracht 4 vanuit zuidelijke richtingen.

Zondagochtend wordt het vermoedelijk pas weer droog. In de middag breekt de zon door bij een temperatuur van 7 graden. Nog steeds is het winderig, dan vanuit het westen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)