Oude herinneringen ophalen in docu-film “Zwolse Stijd”

Foto van auteur

Woensdagavond ging er in de Nieuwe Buitensociëteit de docu-film ”Zwolse Strijd” in primaire. Op een heuse rode loper werden de hoofdrolspelers uit deze film binnen ontvangen. Piet Schrijvers, René IJzerman, Harry Kornelis en oud voorzitter  Gaston Sporre waren slechts enkele namen van de vele prominenten gasten die vanavond aanwezig waren. Op het podium in de filmzaal werd met presentator Gerrit van der Kooy, voor de film in het kort oude herinneringen opgehaald. Waarna de docu-film begon.

 

De Docu-film laat een goed beeld zien met veel hoogte en dieptepunten over 50 jaar betaaldvoetbal in Zwolle. Over de beginjaren van het voetbal in Zwolle met oa Zwolseboys, ZAC en PEC wordt een mooi en duidelijk beeld geschetst met interviews, foto’s en beelden uit vervlogen tijden. Maar ook het faillissement, de brand van de PEC tribune en het kampioensschap van FC Zwolle krijgen ruim aandacht. De docu-film is knap stukje werk geweest waarbij de makers vele uren nodig gehad moeten hebben om alle oude beelden en foto’s te kunnen achterhalen en monteren. Na de voorstelling benadrukte oud FC Zwolle voorzitter ‘Gaston Sporre’ nog eens dat het bouwen van een goed elftal belangrijker is dan het bouwen van een nieuw stadion.

Alles uit de ”oude doos”

Leo Koopman

Lees verder voor de foto’s van deze avond

 

Gaston Sporre

Vader en zoon IJzerman

Piet Schrijvers gaat er goed voor zitten

Klaas Drost en Marco Roelofsen

Henk Timmer

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Oude herinneringen ophalen in docu-film “Zwolse Stijd””

  1. hoop dat hij nog eens uitgezonden gaat worden of dat hij op dvd wordt uitgebracht. heb hem helaas niet kunnen bekijken. dus ik hoop dat op een andere manier alsnog te kunnen gaan doen.

  2. Ik hoop ook dat ‘ie op DVD uit komt, maar hoorde gisteren dat dat misschien niet kan in verband met beeldrechten. Voor de zekerheid de videorecorder maar mee laten lopen op 1 januari. De docu is echt een aanrader met een paar kippenvel-momenten! Complimenten ook voor de organisatie van het hele gebeuren gisteren. Het was daadwerkelijk een feest van herkenning met veel gezelligheid.

  3. Heerlijke avond en veel oud teamgenoten ontmoet. Wel opvallend dat de media niet melden de uitspraak van Ronald van Vliet dat hij opstapt zodra er een ander gevonden is. Duidelijk gaf hij aan nog het lint bij de opening van het nieuwe gebouw te willen doorknippen en dan afscheid te willen nemen. Dat moet toch voor veel supporters een goed begin van 2007 zijn!
    Dames/heren journalisten hebben jullie dit gemist?????????????

  4. Hij heeft gezegd dat je niet langer dan 13 jaar voorzitter moet wezen.
    En hij loopt er nu ong 10 jaar…….
    Dus nog niet te vroeg juichen

Reacties zijn gesloten.