Het weer: Kans op mist, misschien wat zon

Foto van auteur

Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag zijn mist en laaghangende bewolking de onzekere factoren in het weer. Als het ‘s morgens vroeg niet mistig is, is de kans reëel dat in de loop van de ochtend alsnog mist ontstaat. Er is geen wind om dit te verhinderen en de lucht is vochtig genoeg.

De temperatuur ‘s morgens ligt een paar graden boven het vriespunt. In de middag kan het 6 graden worden, mits de zon lekker doorbreekt. Het is echter helemaal de vraag hoe goed dat lukt. Blijft mist of bewolking lang hangen, dan is het met ongeveer 3 graden gedaan. In de avond verslechtert het zicht door nevel of mist. Er zit weinig beweging in de atmosfeer omdat we ons middenin een groot hogedrukgebied bevinden.

Donderdagochtend is het waarschijnlijk mistig in Zwolle. De temperatuur is tot net boven het vriespunt gedaald. Vermoedelijk geen vorst in de ochtend, in het volgende weerbericht bekijken we dit voor de zekerheid opnieuw. Met enig geluk wordt de mist donderdag tegen de middag opgeruimd en komt de zon tevoorschijn. Dit door middel van een beetje wind vanuit het zuidwesten.

Woensdag tot en met zondag is regen niet aan de orde in Zwolle. Storingen worden op afstand gehouden door hogedruk in onze omgeving. Het aandeel zon is twijfelachtig, waarschijnlijk houdt laaghangende bewolking op de meeste dagen de overhand.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)