Het weer: Aanhoudend grijs, kans op mist in de ochtend

Foto van auteur

Veerallee
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdagochtend is er kans op slecht zicht door nevel of mist. De mistkans is vergroot doordat de hemel woensdagavond stiekem opgeklaard is. In de regio Zwolle is het zicht mogelijk matig tot slecht. Wie ‘s morgens vroeg naar Gelderland gaat, lijkt nog meer kans te hebben om daar de mist in te gaan.

De nachtelijke opklaringen houden donderdag overdag geen stand. Nieuwe wolkenvelden schuiven in de ochtend al binnen. De uitgestrekte grijze massa boven de stad wordt zichtbaar nadat eventuele mist is opgelost. Het is een dag zonder neerslag, op dat ene druppeltje na dat in de middag misschien valt. Bewolkt en rustig weer in Zwolle, dat wordt bepaald door een hogedrukgebied boven onze omgeving.

Het hogedrukgebied wordt nog iets sterker en verplaatst zich met het centrum naar Engeland. Dat is te merken aan de zwakke wind, die donderdag geleidelijk van zuidwest naar noordwest draait. Na het weekend is het ook te voelen aan de temperatuur. Die gaat dalen ónder de 6 graden Celsius die normaal is voor eind december. Het kwik gaat volgende week in de nachten richting het vriespunt.

Donderdag en vrijdag hebben we overdag een temperatuur van 9 à 10 graden. Donderdagavond gaat het zicht achteruit, mogelijk loopt dit uit op mist. Vrijdagochtend zou het in Zwolle en omgeving ook mistig kunnen zijn.

Het weekendweer in Zwolle is grijs maar wel droog. De temperatuur overdag en ‘s nachts ligt in de buurt van 8 graden. Mocht er in de nacht toch een groot gat vallen in de bewolking, dan wordt het een paar graden kouder. Zondag komt er iets meer wind: kracht 3 uit het noordwesten.