Het weer in het weekend: Zaterdag veel bewolking en droog, zondag kans op een buitje

Foto van auteur

Krommejak
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdagochtend vroeg hangt nevel of mist in de regio Zwolle. Dit wordt waarschijnlijk vlot opgeruimd. Niet gauw opgeruimd is het taaie, grijze wolkendek. Toch lijkt die wolkenboel in de middag dunner te zijn.

Met een beetje geluk levert dit zaterdagmiddag een voorzichtig zonnetje op. Volop zonnig weer zit er niet in, want op grotere hoogte hangen velden sluierwolken boven Zwolle. ‘s Middags is er wind te bespeuren vanuit het zuidoosten: zwak, kracht 2, in open gebied misschien even matig, kracht 3. Regen staat zaterdag niet op de planning. De thermometer wijst ‘s morgens ongeveer 5 graden aan, in de middag is het maximum 7 graden. In de avond en nacht koelt het onder de dunne wolken flink af.

In de nacht naar zondag daalt het kwik tot dichtbij het vriespunt. Een tikje vorst aan de grond is ’s nachts niet uitgesloten. In de loop van de nacht nadert vanuit het westen meer bewolking. Onder de wolken kruipt de temperatuur in de vroege ochtend van zondag weer iets omhoog.

Kans op mist is er zondagochtend voor de afwisseling niet, het zicht is goed. Er staat wat wind uit het zuidwesten. Er komt vanuit het westen een zwak front over dat een beetje regen brengt, veel zal het niet zijn. Maar tot in de middag zijn lichte buitjes mogelijk. Zondagmiddag breekt de zon ook af en toe tussen de wolken door. De wind trekt aan naar matig, kracht 3 tot 4, uit het westen.

Betekent de doortocht van dit front een einde van het rustige hogedrukweer? Nee, een nieuw hogedrukgebied bouwt zich na zondag alweer op in onze omgeving. Bewolking bepaalt in de nieuwe week vaak het weerbeeld boven Zwolle. De kansen voor de zon vallen tegen. In de nachten kan weer mist ontstaan. Overdag is de maximumtemperatuur ongeveer 6 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)