Het weer: Zon en in de middag stapelwolken

Foto van auteur

Meppelerstraatweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdagochtend wordt de bewolking die in de nacht over Zwolle trok grotendeels opgeruimd. De zon komt goed door. In de middag en avond kunnen stapelwolken ontstaan, maar de kans dat die uitgroeien tot een bui is miniem.

De temperatuur stijgt naar een waarde rond 18 graden, ongeveer het niveau van de afgelopen dagen. Voor de goede orde: dat is bovengemiddeld voor deze fase van april. Volgende week krijgen we vanuit het noorden koudere lucht over ons heen. De maximumtemperatuur duikt onder het langjarige gemiddelde. De wind op vrijdag is nogal actief uit het noordoosten tot oosten, kracht 3 tot 4. In de avond afnemende wind en weinig bewolking.

Zaterdag is er plenty zonneschijn en er is nauwelijks een wolkje te vinden boven Zwolle. Het is een droge dag met ’s middags een temperatuur van 19 graden. Er is weinig op dit zonnige voorjaarsweer af te dingen, behalve op de oostenwind. Die is met een volle windkracht 4 stevig te noemen. De meeste wind in de middag.

Zondag is er grotere kans op wolken, maar het vrij zonnige karakter van het weer blijft waarschijnlijk behouden. De wind is nog steeds stevig vanuit het noordoosten. De temperatuur levert al een beetje in: 17 graden in de middag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)