Het weer: Mogelijk hardnekkige mist, in de middag hopelijk een glimp van de zon

Foto van auteur

Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend moet de regio Zwolle rekening houden met nevel of mist. Mocht het zicht ‘s morgens vroeg meevallen, dan kan dat later in de ochtend toch sterk verslechteren door opkomende mist.

De mist kan hardnekkig zijn, want er staat nauwelijks wind. Mist of geen mist, laaghangende bewolking is zeker aanwezig boven de stad. Het is sterk de vraag of die voldoende breekt voor een beetje zonneschijn. Laten we optimistisch zijn: in de loop van de middag ziet Zwolle een glimp van de zon. Onder een taai wolkendek blijft de temperatuur steken bij 6 graden. Komt de zon door, dan 7 of 8 graden. Regen wordt niet verwacht.

Een hogedrukgebied verplaatst zich dinsdag over Noord-Frankrijk naar Duitsland. Ondertussen is een frontensysteem vanuit het noordwesten onderweg hierheen. Dinsdagavond is nog niks van de fronten te merken. Als het ‘s nachts opklaart – dat zou kunnen gebeuren – daalt de temperatuur tot dichtbij het vriespunt. Kans op mist in de nacht is er ook.

Woensdagochtend steekt een beetje wind op uit het zuidwesten. Dit helpt om eventuele ochtendmist op te ruimen. Bewolking heeft de overhand terwijl fronten met regen Zwolle naderen. In de middag en vooral in het begin van de avond is het soms nat. De wind draait van zuidwest naar noordwest en neemt toe naar matig, kracht 3 tot 4. Op de thermometer staat maximaal 6 graden, maar die wind zorgt voor een flink lagere gevoelstemperatuur.

Donderdag zitten we in heldere polaire lucht met een zeer goed zicht. Het kwik komt niet boven de 5 graden. Er is kans op een enkele bui, die mogelijk enkele kwakken natte sneeuw deponeert in Zwolle. Een matige bries uit het noordwesten maakt het extra koud.

Vrijdag lijkt een bewolkte en regenachtige dag te worden. Daarna zien we de terugkeer van rustig en bewolkt hogedrukweer met kans op mist. Een temperatuur overdag rond 6 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)